به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این، در تداوم اجرای سیاستهای ضد مهاجرتی دولت دونالد ترامپ، برای مهاجران هائیتی نسبت به سفر به آمریکا خط و نشان کشید و به آنان اخطار داد.
بلینکن گفته بود که موضع آمریکا کاملا روشن است مهاجرانی که قصد ورود به آمریکا را دارند خود را در مسیر بسیار خطرناکی قرار میدهند.
تداوم سیاستهای ضد مهاجرتی دولت دونالد ترامپ در دولت بایدن در حالی است که چندی پیش، دانیل فوت نماینده ویژه آمریکا در امور هائیتی، با ارائه استعفا نامه خود به بلینکن علام کرد که او "در تصمیم غیرانسانی و مخرب آمریکا برای اخراج هزاران پناهنده هائیتی از مرز آمریکا و مکزیک مشارکت نخواهد کرد.
هارولد کاه مشاور حقوقی وزارت خارجه آمریکا نیز در اعتراض به اجرای سیاست مهاجرتی موسوم به بند ۴۲ که از دوران ریاستجمهوری ترامپ آغاز شده است، از مقام خود کناره گیری کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد بلینکن در ۱۹ اکتبر (۲۸ آبان) در کیتو پایتخت اکوادور با "گیلرمو لاسو" رئیس جمهوری و "مائوریسیو مونتالو" وزیر امور خارجه این کشور دیدار میکند.
به گفته وی، در این دیدار در مورد موضوعاتی از جمله حکومت دموکراتیک، همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر، افزایش فرصتهای دوجانبه برای تجارت و سرمایه گذاری، پیشبرد امنیت منطقهای و حقوق بشر، مهاجرت، طرحهای اقلیمی و مسائل دیگری که نشان دهنده اهمیت روابط آمریکا و اکوادور است، بحث خواهد شد.
ند پرایس گفت که بلینکن در۲۰ تا ۲۱ اکتبر (۲۹ تا ۳۰ آبان) به "بگوتا" پایتخت کلمبیا سفر میکند و با "ایوان دوک" رییس جمهوری و "مارتا لوسیا رامیرز" وزیر امور خارجه کلمبیا گفتگو خواهد کرد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هدف از این سفر، بررسی اولویتهای مشترک از جمله حمایت از دولت دموکراتیک قوی در سراسر منطقه، حمایت از صلح پایدار و آشتی، مقابله با مهاجرتهای غیر قانونی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ترویج و حمایت از حقوق بشر و رسیدگی به بحران آب و هوا است.
بلینکن همچنین در یک دیدار در سطح وزرا با هدف رسیدگی به مهاجرتهای غیر قانونی و اطمینان از اتخاذ سیاستهای مهاجرت امن، قانونی و انسانی مطابق با قانون مهاجرت هر کشور شرکت خواهد کرد.
سفر بلینکن به کلمبیا در حالی است که شبکه فاکس نیوز گزارش داد تعدادی از کارکنان وزارت خارجه آمریکا در سفارت کلمبیا به سندروم هاوانا مبتلا شده اند.
فاکس نیوز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که سفارت آمریکا در کلمبیا در حال بررسی چندین مورد از بیماریهای اسرار آمیز عصبی موسوم به سندرم هاوانا، پیش از سفر آنتونی بلینکن است.
براساس ایمیلهای شخصی فیلیپ گولدبرگ سفیر واشنگتن، وزارت امور خارجه آمریکا وعده داده است که این مسئله را با جدیت و حساسیت بپیگیری کند، تا مشخص شود چه کسانی تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته اند.
به گفته افراد مطلع در بوگوتا پایتخت کلمبیا، حداقل پنج خانواده آمریکایی دچار بیماری سندروم هاوانا شده اند.
از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون بیش از ۲۰۰ مقام آمریکایی در کشورهای مختلف دچار این بیماری شدهاند.
این سندروم از آن جهت به هاوانا معروف شده است که نخستین بار در سال ۲۰۱۶، در سفارتخانههای آمریکا و کانادا در هاوانا، پایتخت کوبا مشاهده و ثبت شد.