چه کسانی اموال مسئولان را محرمانه کردند؟

تصور کنید انقلابی که آمده بود تا اموال مردم را از دست خاندان سلطنت پهلوی بازپس بگیرد، به جایی رسیده است که میزان دارایی و اموال مسئولانش نه تنها محرمانه است، بلکه با دست مجلس اصولگرا، «امنیتی» هم شده است.
کد خبر: ۱۰۸۲۷۱۶
|
۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰ 18 October 2021
|
8537 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، برخی نمایندگان مجلس برای آنکه عملکرد خود را مخفی و توجیه کنند، اظهارات ضدنقیضی را مطرح می‌کنند که بررسی سوابق این طرح نشان می‌دهد بیان آن‌ها خلاف واقع است.

اخیرا نزدیکان قالیباف و همچنین برخی نمایندگان مدعی شدند که «محرمانه بودن» اموال مسئولان توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام و در دوره هاشمی رفسنجانی به این طرح اضافه شده است. آن‌ها تعمدا تقصیر را به گردن هاشمی رفسنجانی انداختند.

در این باره موارد زیر گفتنی است.

اولاً امروز موضوع محرمانه بودن اموال مسئولان مطرح نیست. بلکه دسته گل مجلس انقلابی، «امنیتی» کردن این اطلاعات است. ۱۸ مهر ۱۴۰۰ حجت‌الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس اعتراف کرده است که این کمیسیون در بررسی «طرح نظارت بر اموال مسئولان پس از ترک مسئولیت» نمایندگان تصویب کردند که سامانه ثبت اموال مسئولان «کاملاً محرمانه است و جنبه امنیتی» داشته باشد. چیزی که امروز سعی در مخفی کردن آن دارند، همین امنیتی شدن آن است.

ثانیاً حجت‌الاسلام نوروزی نام طرح را «نظارت بر اموال مسئولان پس از ترک مسئولیت» بیان می‌کند. اما امیرآبادی فراهانی نام طرح را «طرح نظارت بر مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام» عنوان کرده است. اما بررسی‌های ما در سایت مجلس و مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد هیچ طرحی با این نام‌ها ثبت نشده است که بتوان به متن کامل آن دسترسی پیدا کرد؛ لذا به نظر می‌رسد حتی اصل این طرح که کمیسیون بررسی میکند هم محرمانه است؛ بنابراین اولین مطالبه باید این باشد که متن این طرح مانند سایر طرح‌ها با اسامی امضاء کنندگان و تهیه کنندگان بر روی سایت رسمی مجلس قرار بگیرد. تجربه نشان داده در این محرمانه ماندن‌ها اتفاقاتی می‌افتد که از چشم مردم قرار است پنهان باشد.

ثالثاً امیرآبادی فراهانی گفته این قانون در ۱۷ اردیبهشت ۹۱ در مجلس تصویب و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و «مجمع قید محرمانگی را به مصوبه مجلس اضافه کرد». اما بررسی ما نشان می‌دهد این حرف درست نیست.
در جلسه ۱۷ اردیبهشت تنها ایرادات شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است، درحالی که اساسا از قبل محرمانه بودن اموال مسئولان توسط مجلس اصولگرا تصویب شده بود. اما توسط چه کسی و در چه دوره‌ای محرمانه شد؟
لازم است به کسانی که سعی در توجیه دارند یادآور شویم این محرمانگی در دوره مجلس اصولگرای هفتم و ریاست حدادعادل تصویب شد.

رابعا در تاریخ ۱۳۸۶/۴/۹ ریاست وقت مجلس اصولگرا، طی نامه‌ای به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان می‌نویسد: «در اجرای اصل نود و چهارم (۹۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران طرح یک فوریتی رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران که به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود و در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ ۱۳۸۶/۴/۵ مجلس با اصلاحاتی به تصویب رسیده است، به پیوست ارسال می‌گردد.»

در ماده ۱۴ این طرح که مجلس اصولگرا هفتم تصویب و حدادعادل آن را برای بررسی به شورای نگهبان فرستاده بود نوشته شده بود: «صورت دارایی اشخاص موضوع این قانون محرمانه بوده و انتشار آن ممنوع است. دادگاه موظف است پس از صدور رأی قطعی محکومیت، اسامی محکومان و خلاصه پرونده آنان را منتشر کرده و در اختیار رسانه‌های عمومی قرار دهد.»

همچنین در بررسی صفحه ایرادات می‌بینیم که شورای نگهبان هیچ ایرادی در این بند از مصوبه مجلس نگرفته است. سال ۸۹ و مجلس هشتم تغییراتی دربند‌هایی از این قانون دیده می‌شود که به مجلس آمده و تصویب می‌شود، اما این‌ها هیچ کدام به ماده ۱۴ و محرمانه کردن اموال مسئولان نظام ارتباطی ندارد؛ لذا در تاریخ ۱۳۹۰/۱/۳۱ لاریجانی نامه‌ای می‌زند که مجلس همچنان با وجود ایرادات شورای نگهبان به ماده ۳ و ماده ۱۳ برنظر خود اصرار دارد و باز هم در اینجا هیچ ارتباطی به بند ۱۴ نمی‌بینیم.

نتیجه اینکه مجمع فقط ادبیات آن بند را عوض کرده و مجلس اصولگرای هفتم از سال ۸۶ اموال مسئولان را محرمانه کرده بود و مجلس انقلابی هم امروز قید «امنیتی» را هم به لیست دارایی مسئولان اضافه کرده است.
این درحالی است که اساسا متن طرح که کمیسیون قضایی اخیرا آن را بررسی کرده است در اختیار رسانه‌ها قرار ندارد تا ببینیم علاوه بر امنیتی کردن، چه موارد دیگری در خفا قرار است تصویب شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
اینا کی راست گفتن که این دومیش باشه؟ سر سوزنی برام اهمیت نداره چکار میکنن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
کسی که پاک است از حسابرسی چه باک است.
دانش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
باسلام.من متن طرح رارازاول تازمان تصویب مطالعه نمودم.موضوع محرمانه بودن ازاول تاانتها درطرح بوده وهیچ اعتراضی هم هیچ نهادی ازجمله شورای نگهبان به آن نکرده است ومجمع تشخیص هم هیچ اظهارنظر خاصی درخصوص محرمانه بودن نکرده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
وقتی همه تصویب کنندگان ذینفع هستن چرا باید تائید نکنن و اعتراضی داشته باشن . ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
مجلسی با حداقل آرای ملت، حاشیه ای، بدون تخصص و متظاهرینی که دنبال دنا پلاس و خودروهای شاسی خارجی و وام های 4 درصدی و ... هستند نباید بیش از این انتظار داشت.
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
سلام-گزیده و کوتاه بفرمایید
کی بود چی بود
رضا تبریزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
الان مسئله اصلی این نیست که چه کسانی اموال مسئولان را امنیتی کردند، مسئله اصلی این این است که چرا این تصمیم آشکارا غلط اصلاح نمیشود؟!
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
مجلس ونظام با این طرخ خودکشی کرد
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
محرمانه بودن تمکن مالی اگر خوب است چرا شامل همه ملت نشود چرا فقط قشر بزرگان انچه دارند وانچه انجام میدهند محرمانه ویا امنیتی باشد سال قبل وبا توجه سخت تر شدن زندگی وبمنظور کمک بمعیشت ملت مقرر شد به بخش خاصی از ملت دهم ماه کمک معیشت پرداخت شود وقتی ثبت نام انجام شد وعده ای شامل دریافت شدند برای بقیه تمامی تراکنش های مالی افراد خانواده رارصدکردند وگردش مالی خانواده اعلام کردند طوری که اطمینان افراد از بانک سلب شد چون بانک حافظ حساب افراد نبود اطلاعات بانکی افراد در دسترس همه قرار گرفت حالا قانون خودی ویا غیرخودی مشخص میشود
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
چشم همگی روشن !!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟