در مراسم گرامیداشت محمدرضا شجریان عنوان شد:

شجریان، چون فردوسی نماد فرهنگ ایران خواهد بود

مراسم گرامیداشت محمدرضا شجریان با حضور جمعی از هنرمندان و شاگردان او برگزار شد که در آن به ویژگی‌های این هنرمند فقید پرداخته شد.
کد خبر: ۱۰۸۳۵۸۱
|
۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۲ 23 October 2021
|
10356 بازدید
|
۶
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مراسم گرامیداشت محمدرضا شجریان با حضور برخی از هنرمندان، اهالی فرهنگ و شاگردانش از جمله شمس لنگرودی (شاعر)، سهیل محمودی (شاعر) وحید تاج (خواننده)، مجتبی عسگری (خواننده)، قاسم رفعتی (خواننده)، علی جهاندار (خواننده)، مظفر شفیعی (خواننده)، شاهو عندلیبی (نوازنده نی)، غلامرضا رضایی (خواننده)، هامان خلیلی (نوازنده تار)، علی خدایی (خواننده) جمعه ۳۰ مهر در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سهیل محمودی _ شاعر _ درباره محمدرضا شجریان گفت: شاید به جرئت بتوان گفت که استاد شجریان در صد سال اخیر مهمترین هنرمند تاثیرگذار روزگار خود بوده است که هم عموم مردم و هم خواص اهل فرهنگ او را پذیرفته‌اند. راهی که شجریان باز کرده است تا ۵۰۰ سال آینده هم تداوم خواهد داشت. مقبولیت و پذیرش شجریان نشان داد که هنوز هم شعر و موسیقی در این سرزمین هنر اول است.

او ادامه داد: آنچنان که حافظ بهترین راوی شرایط روزگار خود است شجریان نیز توانست راوی شرایط روزگاری باشد که در آن می‌زیسته. شجریان بهترین نمونه‌هایی را انتخاب کرده که می‌توانسته نشان دهنده روزگار او باشد. او شرایط اجتماعی روزگار خود را همراه با هم نسلانش درک کرد. اینکه اشعار شعرایی، چون حافظ، سعدی یا مولانا را انتخاب کنی و متناسب با شرایط روز آن‌ها را ارائه دهی به هوشمندی شجریان برمی‌گردد.

محمودی تصریح کرد: سه نفر در موسیقی ما بیشترین نقش را در ارائه اشعار نیما در بین مردم را داشته‌اند. یکی از آن‌ها زنده یاد محمد نوری بود که استفاده از این اشعار اقتضای موسیقی او بوده است، زنده یاد فرهاد مهراد که باز هم اقتضای آن نوع موسیقی استفاده از اشعار شاملو و نیمایی بوده است. اما اینکه فردی، چون شجریان که در چهار چوب سنت حرکت کرده، هرچند که ساختار شکن و نوآوری داشته است، نشان می‌دهد که او بیشتر از هر کسی خطر کرده که کار‌های نیما و نیمایی را بخواند. این توجه به آثار شاعران نیمایی اقتضا و جرئت بزرگواری، چون او را می‌طلبید. من خوانندگانی را از نسل خودم سراغ دارم که اگر شعر نیمایی به آن‌ها پیشنهاد می‌کردی می‌گفتند که نه نمی‌توانم.

این شاعر در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: شاید تنها بتوان پنج مورد را نام برد که استاد مثلا در کنسرت‌های خود کلمه‌ای از شعر را اشتباه خوانده است. اما یادمان باشد کسی که در دریای ادبیات فارسی غوطه ور بوده و طی سال‌ها فعالیت تنها پنج مورد اشتباه داشته است یعنی یک قهرمان شگرف بوده است. این یعنی اینکه او روح شعر را دریافته است. رفاقت با شاعرانی، چون سایه کم چیزی نیست که او با شاعرانی، چون او و اخوان ثالث رفاقت داشته است که این‌ها همه در درست پیش رفتن مسیرش اثر گذار بوده است. شجریان آنگونه که فردوسی نماد فرهنگ ایران است، نیز نماد فرهنگ ایران خواهد بود.

در ادامه علی خدایی به همراه شاهو عندلیبی به اجرای موسیقی پرداختند.

هامان خلیلی و غلامرضا رضایی نیز در این برنامه به اجرای موسیقی پرداختند.

علی جهاندار نیز درباره شجریان بیان کرد: استاد شجریان حرفی نگذاشته‌اند که بگوئیم و تمام حرف‌هایی که ما باید بزنیم ایشان با کردار، نجابت و هنر خود گفته است. من ضمن اینکه شاگرد ایشان بودم یک دوستی هم بین ما اتفاق افتاد. در رفاقت‌ها آنقدر این مرد بزرگ مایه می‌گذاشت که آدم شرمش می‌شد که آقای شجریان تا این حد هوای همراه خود را دارد. در سفری در آلمان هتل خوبی پیدا نکردیم تا اینکه یک هتل معمولی پیدا شد که رفتیم. اتاقی برای من و همراهم بود که کوچک بود. استاد شجریان در حال رد شدن بود که گفت این اتاق دیگر چیست؟ تو که اینجا جا نمی‌شوی برو به اتاق من.

این هنرمند ادامه داد: او آواز را به خداوندگاری رساند. ادبیات ما را بین مردم آورد. هیچ خواننده.‌ای در تاریخ ما جزئیات ساز را به اندازه او نمی‌شناخت. یکبار به خانه دوستی رفته بودیم که نوازنده نی به استاد گفت گفت که شما نمی‌خوانید؟ استاد گفت چرا هر چه را که تو حالش رد داشته باشی می‌خوانیم، ولی شروع که شد تو به دنبال من بیا. این حرف او خیلی معنا داشت و نشان می‌داد که استاد می‌دانست ساز او تا کجا می‌رفت. این‌ها حسن‌هایی بود که استاد با زحمت و پشتکار خود به جایی رساند و تبدیل شد به یک حافظ و سعدی ماندگار. او تاریخی ساخت که افتخاری است برای ما ایرانی‌ها.

جهاندار در ادامه لحظاتی را به خواندن پرداخت.

مظفر شفیعی به همراه هامان خلیلی به اجرای موسیقی پرداختند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
شجریان را نه خواص که عامه مردم بیشتر درک کردند
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
استاد شجریان در اوج عزت و محبوبیت با نشستن در کنار کسانی که هیچ سنخیتی با منش پهلوانانه او نداشتند نگاه بخش بزرگی از مردم را به خودش منفی کرد کاش به تعریف و تمجید کسانی که نه هنر میشناختند و نه عشقی به ایران داشتند دل خوش نمیکرد.حیف شد با آن هنر آسمانی که در صدایش موج میزد.
پاسخ ها
سید حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
حتما دوست داشتید بیاد و در کنار احمدی نژاد و یارانش بشینه؟
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
خداوند آقای شجریان را رحمت کند. یک فرد به اعتبار تربیت شاگردان به درجه ی «استاد»ی می رسد. حیف که مرحوم شجریان شاگردانی تمام و کمال تربیت نکردند. هر کسی که ادعا کرد شاگردشان هست در زمان حیات خودشان یا تکذیب کردند یا در مواردی چنین وانمود کردند که درسش را تمام نکرده بود. یکی از عیوب هنرمندان بزرگ خلائی است که پس از خود در عرصه ی هنر به جا می گذارند. اوایل دهه ی هفتاد صدای گرمی به نام «حمید رضا نوربخش» به عرصه ی هنر معرفی شد و حتی آلبومی را با همکاری مرحوم مشکاتیان منتشر نمود. همه خوشحال شدیم گفتیم بالاخره آقای شجریان یک شاگرد تربیت کرده ولی بعد به محاق رفت و دست آخر متوجه شدیم شده تدارکاتچی شرکت «دل آواز». ایشان حتی برای دل خودشان هم آواز نخواندند. اساتیدی هم چون رضوی سروستانی، استاد محمود کریمی عمرشان را برای تربیت شاگردان خود گذاشتند و به حق آنها استادند. با این وجود مرحوم شجریان «خسرو آواز فارسی»، «قوی ترین خواننده فارسی زبان» و «از جمله با شخصیت ترین هنرمندان جهان» هستند و همیشه در قلب همه کس از جمله خود بنده خواهند بود. خداوند رحمتشان کند. انشاءالله جای خالی ایشان را ده ها هنرمند جوان و تازه نفس پر کنند نه یک نفر.
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
نامت بماند تا ابد ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۱
این همه نوشابه باز کردی ، کسی هست آن را بخورد؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟