بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: سفر چهار روزه وزیر جنگ اسرائیل به مقصد نامعلوم، شکست وزارت خارجه ترکیه برای متقاعد کردن اردوغان در رابطه با اخراج سفرا، انجام اولین پرواز مستقیم از خاک عربستان سعودی به اسرائیل، اعتراض گروههای عراقی به بیانیه شورای امنیت سازمان ملل و انفجار مهیب در انبار مهمات نیروهای کرد سوریه، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
سفر چهار روزه وزیر جنگ اسرائیل به مقصد نامعلوم
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مدت چهار روز به کشوری نامشخص سفر کرد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، روزنامه عبری زبان «تایمز اسرائیل» به نقل از دفتر بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، بنی گانتس در سفری رسمی به یک کشور خارجی سفر کرده است.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، انتشار نام این کشور تا زمان بازگشت وی ممنوع است و دفتر وی اعلام کرده که این سفر بر موضوعات امنیتی متمرکز خواهد بود. پیشبینی میشود بنی گانتس بعدازظهر پنجشنبه (ششم آبان ماه) به اراضی اشغالی بازگردد.
شکست وزارت خارجه ترکیه برای متقاعد کردن اردوغان در رابطه با اخراج سفرا
روز یکشنبه، رسانههای ترکیه خبر دادند که وزارت خارجه این کشور تلاش کرده تا «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه را درباره عدم اخراج سفرای ده کشور خارجی متقاعد کند.
خبرگزاری ترکیهای ANKA با اشاره به این موضوع گفت که اردوغان روز ۲۱ اکتبر دستوری صادر کرد که سفرای تعدادی از کشورها «عنصر نامطلوب» شناخته شوند. مسئولان وزارت خارجه ترکیه پس از آن، تلاش کردند تا اردوغان را از این موضع منصرف کنند، اما تلاشهای آنها شکست خورد.
این خبرگزاری افزود: سفرای آمریکا، آلمان، دانمارک، فنلاند، فرانسه، هلند، سوئد، کانادا، نروژ و نیوزیلند هنوز هیچ گونه اخطاری از وزارت خارجه ترکیه مبنی بر ترک این کشور دریافت نکردهاند.
رئیسجمهور ترکیه شنبه اعلام کرد که سفرای ده کشور از جمله آلمان و ایالات متحده، که خواستار آزادی «عثمان کاوالا» شده بودند، عنصر نامطلوب اعلام خواهند شد.
وی با اشاره به اصطلاحی که در دیپلماسی به کار میرود و به معنای اولین قدم قبل از اخراج است، گفت: من به وزیر خارجه کشورمان دستور دادهام که این ده سفیر را در اسرع وقت به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کند.
وزارت امور خارجه ترکیه شامگاه دوشنبه گذشته، سفیران ده کشور را به دلیل بیانیه مشترک آنها که خواستار آزادی عثمان کاوالا تاجر ترکیهای زندانی در این کشور شده بود، احضار کرد.
سهشنبه هفته پیش بود که سفارتخانههای آمریکا، کانادا، فرانسه، فنلاند، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزلند، نروژ و سوئد خواستار آزادی کاوالا شدند که به دلیل نقش ادعایی در اعتراضات سال ۲۰۱۳ و تظاهرات بعدی آن، چهار سال می شود که زندانی است.
اردوغان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «من به وزیران خارجه این کشورها گفتم که نمیتوانم میزبانیشان را بپذیرم.»
وی در سخنانی که از شبکه تلویزیونی «انتیوی» پخش شد گفت: «آیا در حیطه کار شماست که ترکیه را موعظه کنید؟ شما که هستید؟»
«دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا نیز به تهدید اردوغان درباره اخراج سفرای ده کشور از آنکارا واکنش نشان داد و در پیامی توییتری نوشت: «اخراج ده سفیر، نشانه حرکت مستبدانه دولت ترکیه است. ما مرعوب نخواهیم شد.»
انجام اولین پرواز مستقیم از خاک عربستان سعودی به اسرائیل
رسانه های صهیونستی گزارش دادند که اولین پرواز مستقیم از خاک عربستان به فلسطین اشغالی، روز دوشنبه عصر در فرودگاه بن گوریون به زمین خواهد نشست.
براساس گزارش پایگاه خبری کان نیوز، این پرواز توسط شرکت هواپیمایی جت ایرلاین امارات انجام خواهد شد و مبدا پرواز ریاض پایتخت سعودی خواهد بود.
رسانه های اسرائیلی جزئیات بیشتری ارائه نکردهاند و هنوز مشخص نیست مسافران این پرواز چه افرادی را شامل میشود!
عربستان سعودی سال گذشته در ادامه تلاش های خود به منظور هموار کردن مسیر برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، با عبور هواپیماهای این رژیم از حریم هوایی خود به مقصد امارات و بحرین موافقت کرده بود؛ اما از مبدا این کشور تا کنون پروازی به سرزمین های اشغالی انجام نشده بود.
اقدام سعودی در صدور مجوز به هواپیماهای صهیونیستی برای عبور از آسمان این کشور با انتقاد شدید گروه های مقاومت و مردم فلسطین مواجه شد. ملت فلسطین آن را خیانت بزرگ حکام سعودی به آرمان فلسطین خوانده اند.
با این حال، «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه سعودی در ماه آوریل ۲۰۲۱ گفته بود که عادی سازی روابط با اسرائیل برای منطقه سودمند است. وی در عین حال تاکید کرد که این عادی سازی به روند صلح اسرائیلی-فلسطینی بستگی دارد.
در سال ۲۰۲۰ و بر اساس توافق سازش برخی کشورهای عربی مانند بحرین و امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کردند. صهیونیستها همچنین امیدوارند با حکام سعودی نیز روابط سیاسی برقرار کنند.
اعتراض گروه های عراقی به بیانیه شورای امنیت سازمان ملل
بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در جمعه شب گذشته ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه ۱۴۰۰) در تایید انتخابات اخیر عراق، قبل از اینکه نهادهای ذیربط عراقی آن را نهایی کنند، با مواضع انتقادی جریان های سیاسی عراق مواجه شد.
به گزارش ایرنا، ائتلاف «الفتح» (هادی العامری) طرفدار الحشد الشعبی و گروه های مقاومت در عراق و شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل گروه سیاسی – جهادی «عصائب اهل الحق» به علاوه گروه مقاومت کتائب حزب الله عراق در بیانیه هایی جداگانه از موضع شتابزده شورای امنیت سازمان ملل در قبال انتخابات عراق به شدت انتقاد کردند.
ائتلاف الفتح در بیانیه ای با ابراز تعجب از بیانیه شتابزده شورای امنیت سازمان ملل گفته است: «شورای امنیت در حالی این بیانیه تعجب برانگیز را صادر کرده و انتخابات را موفقیت آمیز خوانده که هنوز نتیجه شکایات قانونی به نتایج انتخابات مشخص نشده و اکثر جریان های سیاسی و نامزدها در عراق اعتراضات زیادی به نتایج انتخابات دارند.»
این ائتلاف سیاسی – پارلمانی عراق تاکید کرده است که این بیانیه، بی طرفی سازمان ملل و نمایندگی سازمان ملل در عراق و نقشی را که در اتفاقات جاری در کشور بازمی کنند، زیر سوال برده است.
ائتلاف الفتح، بیانیه شورای امنیت را در قبال انتخابات اخیر عراق در تعارض با گزارش های ناظران بین المللی و بومی و اتحادیه اروپا دانسته و خاطرنشان ساخته است که ناظران بین المللی و بومی عراق از جمله اتحادیه اروپا، موارد متعددی از تخلفات را در روز انتخابات و اعلام نتایج ثبت کرده اند.
الفتح با تاکید بر ضرورت بازشماری آرا به صورت دستی گفته است که از خواست مردم و گروه های سیاسی عراق، مبنی بر بازشماری دستی آرا ـ حسب قانون ـ برای همه حوزه های انتخابیه، هرگز کوتاه نمی آید.
این ائتلاف سیاسی – پارلمانی تلویحا بیانیه شورای امنیت را مصداق دخالت در روند انتخابات عراق دانسته و گفته است که با هرگونه دخالت خارجی در خصوص انتخابات عراق مخالف است.
دبیر کل عصائب اهل الحق نیز در توئیتی گفته است: از بیانیه شتابزده شورای امنیت در تبریک و تهنیت به مناسبت نتایج انتخابات اخیر که در عراق برگزار شد، با وجود اینکه هنوز مشروعیت نتایج تایید نهایی نشده، تعجب می کند.
«شیخ قیس الخزعلی» افزوده است که مرجع تایید نتایج انتخابات، دادگاه قانون اساسی است.
به گفته وی، انتخابات اخیر عراق به دلیل وجود اعتراضات و مدارک مستند، ناموفق بوده و نتایج آن را اغلب بافت های جمعیتی عراق، اکثر جریان های سیاسی و قاطبه جمعیت آماری عراق رد کرده و همین امر سبب شکل گیری اعتراضات و تظاهرات مردمی در اغلب شهرهای عراق شده است.
وی افزود، از همه نهادهای بین المللی می خواهد که بی طرفی و حرفه ای بودن خود را در تعامل با پرونده عراق حفظ کرده و حاکمیت و قوانین عراق را محترم بشمارند.
بیانیه شورای امنیت که به گفته ناظران بسیار شتابزده صادر شده و پیش از اینکه دستگاه های ذیربط در عراق، نتایج نهایی را تایید کنند، پیشدستی و آن را تایید کرد، جامعه ملتهب پساانتخابات این کشور را بیش از پیش دچار شکاف سیاسی کرده است.
تحصن های اعتراضی که در پنج روز گذشته در ضلع جنوبی منطقه امنیتی سبز در مرکز بغداد در برابر هیات دولت و سفارتخانه های آمریکا و انگلیس برپا شده، شب گذشته تا پشت درهای این منطقه امنیتی، پیشروی کرده است.
معترضین به نتایج انتخابات خواهان استقلال کمیسیون عالی مستقل انتخابات در اعلام نتایج به دور از تاثیرات داخلی و خارجی شده اند و بر ضرورت بازشماری دستی به جای الکترونیکی تاکید دارند.
معترضین معتقدند که نتایج الکترونیکی انتخابات، دهم اکتبر گذشته (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) در معرض دستکاری اینترنتی قرار گرفته و کشورهای امارات، آمریکا، رژیم صهیونیستی به علاوه «جنین پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق، به دست داشتن در این دستکاری متهم شده اند.
انفجار مهیب در انبار مهمات نیروهای کرد سوریه
به گزارش رسانه های محلی، انفجار مهیبی انبار مهمات «نیروهای دمکراتیک کردستان سوریه» که مورد حمایت نظامیان اشغالگر آمریکا قرار دارند، در غرب «الرقه» نابود کرد.
به گزارش رسانه های محلی، «دیدبان حقوق بشر سوریه» متعلق به معارضان سوری که مقر آن در لندن قرار دارد، از وقوع انفجارهای بزرگی در انبار مهمات متعلق به نیروهای دمکراتیک کردستان سوریه (SDF) در شهر «الطبقه» در حومه غربی الرقه خبر داد.
این دیدبان گزارش داد، انفجار دیشب (یکشنبه شب) در انبار مهمات کردهای سوری مورد حمایت آمریکا آنچنان مهیب بود که صدای آن منطقه را به لرزه درآورد.
دیدبان معارضان سوری افزود: صدای شدیدی که دیشب شهر الطبقه را به لرزه درآورد، ناشی از انفجار انبار مهماتی بود که در مدرسهای نزدیک سد فرات در این شهر قرار داشت.
این دیدبان اضافه کرد که علت انفجار هنوز مشخص و از تلفات احتمالی آن نیز تاکنون خبری منتشر نشده است.
نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا در سوریه، شهر الطبقه که بزرگترین سدهای سوریه مانند «سد فرات»، «سد بعث» و «سد تیشرین» در آن قرار گرفته، در اشغال خود دارند.
پس از شکست گروه تروریستی «داعش» در الرقه، کنترل حومه غربی این شهر میان نیروهای کرد سوری که مورد حمایت نظامی و لجستیکی آمریکا قرار دارند و نیروهای ارتش سوریه تقسیم شده است. نیروهای کرد سوری بیشتر مناطق غرب الرقه را اشغال کرده اند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.