به گزارش تابناک، استفن کینزر، نویسنده، روزنامهنگار و پژوهشگر امریکایی که پیش از این خبرنگار روزنامه نیویورکتایمز بوده در گفتگو با خبرگزاری ایلنا به پرسشهایی درباره نگاه دولت ایالات متحده به فرجام برجام پاسخ داده و گفت: «با روی کار آمدن بایدن دو گروه به او مشورت دادند؛ بایدن به توصیه گروه دوم گوش کرد. وقتی بایدن روی کار آمد، توصیههای متناقضی در مورد برجام و احیای این توافق وجود داشت. یکی از گروهها به او گفت که فورا به توافق برسد و هر دو طرف ایران و امریکا به دوران قبل از خروج ترامپ از توافق بازگردند.
طرف دیگر استدلال کرد که ایالات متحده در حال حاضر «اهرم فشار» بر ایران دارد و باید منتظر بماند و سعی کند توافق دیگری را امضا کند. به نظر میرسد که بایدن به گروه دوم گوش داد و همه چیزهایی که گروه اول از آن میترسیدند، محقق شده است.
او در مورد تاخیر در از سرگیری مذاکرات برجامی در وین بعد از انتخابات در ایران گفت: بعد از مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری و انتخاب تیم جدید در تهران، انواع تاخیرها شکل گرفته است و اکنون چشمانداز خوبی برای توافق وجود ندارد. هر طرف فکر میکنند طرف دیگر مشتاق توافق است و نمیخواهند خود را مشتاق برای این توافق نشان بدهند، بنابراین اقدامی برای بازگشت به وین انجام نمیدهند.
به نظر میرسد در شرایط فعلی دولتها تنها در مورد توافق و بازگشت به وین صحبت میکنند، اما هیچ یک از دولتها این امر را در اولویت قرار نمیدهد که اتفاقی بسیار خطرناک است.
حضور نظامیان در جنگهای بیمورد و طولانی امریکا، باعث شده که به نظر برسد مردم امریکا علاقه چندانی به حمایت از مداخلات خارجی ندارند، اما این تغییر نگرش به گروه حاکم در واشنگتن نرسیده است بهرغم نارضایتی مردم امریکا از جنگهای بیدلیل امریکا به نظر میرسد هنوز هم حضور در خاورمیانه برای حاکمان واشنگتن مهم است. ولی ممکن است اشتهای کمتری برای اقدام مستقیم نظامی وجود داشته باشد، اما این ایده که ایالات متحده باید قدرت اول در همه جهان باشد، هنوز ایدهای قوی است.