بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: سفر هیئت طالبان به دوحه برای دیدار با مقامات آمریکایی و اروپایی، نشست مقامات عالی رتبه ترکیه و عربستان، رایزنی مشاور بشار اسد و معاون نخست وزیر عمان، وعده طالبان برای رشد اقتصاد افغانستان تا 6 ماه آینده و لفاظی دوباره وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.
سفر هیئت طالبان به دوحه برای دیدار با مقامات آمریکایی و اروپایی
گروه طالبان که اخیراً قدرت را در افغانستان به دست گرفته، اعلام کرد که یک هیئت بلندپایه وابسته به این گروه روز پنجشنبه برای دیدار با مقامات آمریکایی و اروپایی راهی قطر شد.
عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان در دولت طالبان در توییتی نوشت: عصر پنجشنبه یک هیئت بلندپایه از دولت افغانستان به ریاست امیرخان متقی، وزیر امور خارجه به دوحه رفت.
بلخی افزود: این هیئت متشکل از مقامات وزارتهای آموزش، بهداشت، مالی و امنیت و همچنین بانک مرکزی است.
طالبان روز چهارشنبه اعلام کرده بود که از شنبه ۲۷ تا ۲۹ نوامبر در قطر با دیپلماتهای ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا رایزنی خواهد کرد.
فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان هم برای حضور در نشستی دو هفتهای با رهبران طالبان به دوحه، پایتخت قطر رفته است.
نشست مقامات عالی رتبه ترکیه و عربستان
رسانه های ترکیه از نشست مقامات بلندپایه ترکیه و عربستان در استانبول خبر دادند.
معاون رئیس جمهوری ترکیه، در دیدار «ماجد القصبی»، وزیر بازرگانی عربستان، روابط دو کشور به خصوص در بخش اقتصادی را بررسی کردند.
بر اساس این گزارش؛ «فؤاد اوقطای»، معاون رئیس جمهوری ترکیه، در دیدار «ماجد القصبی»، وزیر بازرگانی عربستان، روابط دو کشور به خصوص در بخش اقتصادی را بررسی کردند.
این در حالی است که روز چهارشنبه، ترکیه میزبان «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی، بود و طرفین توافق نامه های تجاری و اقتصادی متعددی امضا کردند.
رایزنی مشاور بشار اسد و معاون نخست وزیر عمان
مشاور ویژه رئیسجمهوری سوریه و معاون نخست وزیر عمان در جریان دیدار با یکدیگر درخصوص همکاری بین دو کشور گفتوگو کردند.
به گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، بثینه شعبان، مشاور ویژه رئیسجمهوری سوریه با فهد بن محمود آل سعید، معاون نخست وزیر عمان در مسقط دیدار کرد و دو طرف در جریان این دیدار در خصوص روابط بین دو کشور و راههای تقویت همکاری دو جانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
بثینه شعبان در جریان این دیدار سلام و درود بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را به سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان ابلاغ کرد.
وی مذاکرات خود با مسئولان عمانی را به خاطر نتایج مثبتی که در زمینه حمایت از همکاری بین دو کشور داشته، ارج نهاد.
بثینه شعبان خواستار افزایش تلاشها برای انتقال به مرحله پیشرفته همکاری فراگیر بین کشورهای عربی شد و دو طرف در جریان این دیدار بر سر ایجاد همکاری دوجانبه از طریق تلاش برای امضای تفاهمنامه مشترک در زمینههای مختلف به اتفاق نظر رسیدند.
در همین راستا، فهد بن محمود آل سعید تاکید کرد که عمان تمامی توجه خود را به حفظ میراث به عنوان یک خاطره تاریخی معطوف کرده تا نسلهای بعدی بتوانند به میراث فرهنگی دسترسی دائمی داشته باشند.
وعده طالبان برای رشد اقتصاد افغانستان تا 6 ماه آینده
«ذبیحالله مجاهد»، سخنگوی مرکزی دولت موقت طالبان امروز (پنجشنبه، ۴ آذر) در یک گردهمایی که بهمنظور حمایت مردم از حکومت در غرب کابل برگزار شده بود گفت که در کمتر از شش ماه، به مشکلات اقتصادی در افغانستان پایان داده میشود و اقتصاد این کشور رشد خواهد کرد.
مجاهد گفت که پس از خروج نیروهای بینالمللی، «جهاد آبادانی» افغانستان آغاز میشود. به گفته او، افغانستان تازه از جنگ خارج شده و طالبان در پی آغاز پروژههای بزرگ توسعهای است.
وی با بیان اینکه تغییرات و تحولات سیاسی اخیر یک «فصل جدید» است، از پروژههای تاپی، کاسا یکهزار و مس عینک بهعنوان پروژههای عمرانی یاد کرد و وعده داد که تا کمتر از 6 ماه دیگر، اقتصاد افغانستان رشد خواهد کرد.
از سوی دیگر ، مجاهد در این گردهمایی به آموزش دختران بالاتر از کلاس ششم نیز اشاره کرد و افزود که مدارس دخترانه بازگشایی میشود و حکومت جدید در حال ساختن یک راهحل برای آن است.
به گفته او، زمانیکه وحدت ملی در افغانستان تأمین و بزرگان مملکت همدلی و همکاری بین هم داشته باشند، همه چالشهای موجود از بین برده خواهد شد.
سخنگوی طالبان وضعیت کنونی را بهنفع همه طرفها دانست و افزود که آنان در پی انتقامگیری از هیچ کسی نیستند. بهگفته مجاهد، نیروهای طالبان تلاش میکنند که حیثیت و عزت هیچ شهروند افغانستان صدمه نبیند.
لفاظی دوباره وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران
بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی مدعی شد که این رژیم با در پیش گرفتن گزینه نظامی سعی در بهبود کیفیت توافق هستهای بین غرب و جمهوری اسلامی ایران دارد.
بنب گانتز در ادامه ادعاهای خود گفت: اسرائیل به دنبال توافق نامههایی همه جانبه از جمله کنترل فعالیتهای ایران وهم پیمانانش در سطح منطقه است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرد: توافق خوب توافقی است که فعالیت منطقهای ایران و سطح غنی سازی اورانیوم این کشور را کنترل کند.
تهران تأکید میکند که به عنوان یکی از امضاءکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تأسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد؛ اما علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما با کارشکنیهای طرف غربی، پارهای اختلافات کماکان باقی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.