سرقت گسترده ورق‌ها و دریچه‌های فاضلاب در تهران

ثامنی هزینه هر دریچه را ۲ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: ما به طور کلی حدود ۱۴۰ هزار دریچه داریم که با رقم قیمتی آن هزینه زیادی را به ما تحمیل می‌کند.
کد خبر: ۱۰۹۰۲۲۶
|
۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۴ 28 November 2021
|
17260 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران به تامین امنیت در طول اجرای شبکه اشاره کرد و گفت: ما در حوزه درون‌شهری به لحاظ امنیتی مشکل داریم. اکنون با سرقت حجم قابل توجهی از تجهیزات مواجه هستیم.

 مسعودرضا ثامنی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح فاضلاب تهران به صورت رسمی از سال ۷۵ شروع شده و نزدیک ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه و احداث ۲۲ مدول جهت جمع‌آوری فاضلاب شهر تهران برنامه‌ریزی شده است، اظهار داشت: امروز بخش عمده پروژه تکمیل و بیش از ۷۰۰۰ کیلومتر شبکه احداث شده است.

وی افزود: اکنون حدود بیش از ۴۱ درصد جمعیت شهر تهران تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران تصریح کرد: ما ۸۸ درصد در عملیات لوله‌گذاری موفق بودیم. در بخش اجرای تونل و خط اصلی ۲۹۰ کیلومتر اجرا شده و پیشرفت ۹۰ درصدی داشته‌ایم. احداث تصفیه‌خانه‌ها ۵۶ درصد و به لحاظ وزنی ۷۳ درصد پیشرفت داشته‌ایم.

ثامنی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش طبق طرح جامع فاضلاب تهران و افق طرح در ۱۴۱۰ به ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر خواهد رسید، گفت: شبکه طراحی شده ۸۰۰۰ کیلومتر و شبکه اجرا شده ۷۰۱۸ کیلومتر و معادل ۶۷ درصد است. ۲۱۲ کیلومتر نیز تونل و خطوط اصلی در دستور کار است که تاکنون ۱۹۰ کیلومتر اجرا شده است.

وی با اشاره به واحد‌های تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تهران یادآور شد: در جنوب تهران ۶ مدول اجرا شده که حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب در سال تولید دارد و در دو فاز در حال ساخت واحد‌های ۷ و ۸ که حجم پساب تولیدی تصفیه‌خانه جنوب با تکمیل این ۸ مدول حجم پساب تولیدی به ۳۴۰ میلیون متر مکعب می‌رسد. همچنین ۴ مدول در تصفیه‌خانه در فاضلاب غرب تهران جهت تحت پوشش قرار دادن ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر و حجم فاضلاب تصفیه شده ۱۹۲ میلیون متر مکعب در سال برنامه‌ریزی شده است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران با اشاره به ۹ فاز در دست مطالعه بیان داشت: از این تصفیه‌خانه‌ها نیز سالانه ۱۷ میلیون متر مکعب پساب جمع‌آوری می‌شود.

ثامنی تاکید کرد: جمعیت تحت پوشش در حال حاضر ۵ میلیون و ۵۸۰ هزار نفر و حجم فاضلاب جمع‌آوری شده در تهران در روز ۶۸۴ هزار متر مکعب است.

وی در ادامه بیان داشت: بنای اجرای فاضلاب تهران در دهه ۷۰ اخذ وام از بانک جهانی بوده است و اکنون شرکت فاضلاب تهران به عنوان شرکت خصوصی مجری طرح فاضلاب و بهره‌برداری از تصفیه و نگهداری خطوط است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه شبکه‌های اجرا در شهر تهران در ۶ منطقه آبفا در ۲۲ منطقه است، اظهار داشت: پروژه فاضلاب تهران را بعد از مسائل تحریم، مجددا از محل منابع داخلی ادامه دادیم و این در حالی است که تحریم می‌توانست پیشرفت کار را با توقف مواجه کند.

ثامنی با بیان اینکه در چند سال اخیر، مشکلات فزاینده‌ای به ما تحمیل شده، خاطرنشان کرد: منابع اجرا از آبونمان شهر تهران تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با توجه به تورم با مشکلات زیادی مواجه شدیم، بیان کرد: در سال ۹۸ و ۹۹ به طور متوسط ۸۰ تا ۸۵ درصد افزایش قیمت مصالح و مواد احداث پروژه‌ها را از جمله آهن و سیمان شاهد بودیم و این در حالی است که آبونمان فاضلاب تهران تنها ۱۰ درصد افزایش داشته است. اما در هر حال تلاش کردیم تا مدیریت کنیم و با همکاری وزارت نیرو و شورای شهر موفق باشیم.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه اکنون ۷۵ پیمانکار فعال در حوزه اجرایی، ۱۵ شرکت مهندس مشاور و ۱۰ شرکت تامین منابع، ۱۰۰ قرارداد فعال، ۱۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد و ۲ قرارداد بین‌المللی به ارزش ۱۵۰ میلیون یورو داریم، افزود: قرارداد تونل و تصفیه‌خانه فاضلاب غرب تهران که وارد فاز بهره‌برداری شده و مناطق ۲، ۵، ۹، ۱۰ و ۱۸ را تحت پوشش قرار می‌دهد، به زودی به مجموعه طرح اضافه شده و وارد چرخه مصرف و جمع‌آوری فاضلاب خواهد شد.

ثامنی با اشاره به مشکلات اجرای شبکه فاضلاب تهران گفت: شبکه فاضلاب تهران آخرین طرح زیربنایی است بنابراین با مشکلات فراوانی روبه‌رو بودیم. اجرا در زیرساخت بافت فرسوده و تاسیسات ناشناخته، عملیات را با سختی مواجه کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه تامین مالی صورت گیرد تا پروژه در سال ۱۴۱۰ به اتمام برسد، یادآور شد: از جمله اهداف طرح، حفظ محیط زیست است که دفع فاضلاب در سطح کلانشهر تهران کار خطیری است. هدف دیگر ما مدیریت منابع آبی است چرا که ما کشوری هستیم در منطقه کم‌آب واقع شدیم و سطح بارش‌ها از متوسط جهانی کمتر است. برای اینکه بتوانیم منابع محدود آبی را مدیریت کنیم، اجرای شبکه فاضلاب از جمله مهمترین اقدامات است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران ادامه داد: در تهران یک میلیارد متر مکعب در سال مصرف آب داریم که با تکمیل چرخه فاضلاب ۸۴۰ میلیون متر مکعب از فاضلاب تصفیه خواهد شد و در اختیار بخش کشاورزی و فضای سبز قرار خواهد گرفت. هم اکنون نیز بخش عمده فاضلاب جنوب تهران در اختیار کشاورزان جنوب شرق و دشت ورامین قرار می‌گیرد. پروژه غرب تهران نیز در حال راه‌اندازی است و در آینده‌ای نزدیک پساب تصفیه شده در اختیار مناطق جنوب غرب تهران قرار خواهد گرفت. میزان ۱۴۰ میلیون متر مکعب نیز طبق توافق با شهرداری در اختیار فضای سبز شهر تهران قرار خواهد گرفت.

ثامنی با اشاره به مشکلات اجرای شبکه به لحاظ تامین منابع و مصالح خاطرنشان کرد: برای تامین مواد اولیه از جمله لوله که از مصالح اصلی مورد نیاز است، با چالش مواجه هستیم که امیدواریم با هم‌افزایی وزارت صمت این مشکل برطرف شود.

وی در ادامه به تامین امنیت در طول اجرای شبکه اشاره کرد و گفت: ما در حوزه درون‌شهری به لحاظ امنیتی مشکل داریم. اکنون با سرقت حجم قابل توجهی از تجهیزات مواجه هستیم. مجبوریم در تمام معابر نگهبان مستقر کنیم و این منجر به درگیری‌های گسترده شبانه شده است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران افزود: تجهیزات، ماشین‌آلات، کمپرسور و ورق مورد سرقت قرار می‌گیرند. طبق ردیابی‌هایی که صورت گرفته در بازار ورق خلازیر فروخته می‌شود. به نیروی انتظامی هم اعلام کردیم که امنیت شرط اجرای پروژه است، اما تاکنون برخورد مناسبی را از سوی حوزه قضایی و نیروی انتظامی با سارقین شبکه فاضلاب شاهد نبودیم.

سامنی ادامه داد: اکنون وضعیت به گونه‌ای شده که پیمانکاران با موضوع کنار آمده‌اند و ورق موج‌دار را که ما یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خریداری می‌کنیم در بازار خلازیر ۳۰۰ هزار تومان باید تهیه شود که امیدواریم کمک کنند تا شرایط ایمنی برای اجرای پروژه ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ تا ۹۰ درصد ورق‌ها مورد سرقت قرار می‌گیرند و ما مجبوریم دوباره همان ورق‌های سرقتی را خریداری کنیم، افزود: علاوه بر ورق‌ها، سرقت دریچه‌های چُدنی را نیز شاهدیم که برای کارگذاری مجدد این دریچه‌ها مجبور می‌شویم از دریچه‌های بتنی که از روش‌های استاندارد هم دور هستند، استفاده کنیم.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه در طول یک سال در برخی مناطق سرقت چند هزار دریچه را شاهد هستیم، گفت: این سرقت‌ها در چند ماه اخیر در غرب تهران شدت یافته است.

ثامنی هزینه هر دریچه را ۲ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: ما به طور کلی حدود ۱۴۰ هزار دریچه داریم که با رقم قیمتی آن هزینه زیادی را به ما تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به معضل تامین منابع جهت اجرای پروژه‌ها خاطرنشان کرد: علیرغم این موضوع، ما خود را موظف می‌دانیم نسبت به تکمیل پروژه اقدام کنیم.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران رقم وام دریافتی از بانک جهانی را ۱۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: در چند سال اخیر و از سال ۹۵ از بانک توسعه اسلامی نیز حدود ۱۵۴ میلیون یورو وام دریافت کردیم.

ثامنی با بیان اینکه پروژه فاضلاب تهران جزء موفق‌ترین پروژه‌های بین‌المللی به لحاظ حذف اعتبار و تکمیل پروژه بوده است، اظهار داشت: طبق محاسباتی که داشتیم، برای تکمیل پروژه ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی با اشاره به چالش اجرای پروژه با سیستم بانکی کشور گفت: با ما مثل یک مجموعه بخش خصوصی برخورد می‌شود و وامی که به ما داده می‌شود با درصد بالایی از سود است در حالی که اگر سیستم بانکی هم کاری کند، سرعت پروژه چندبرابر خواهد شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران هزینه هر متر مکعب تصفیه فاضلاب را ۶۰۰۰ تومان عنوان کرد.

ثامنی درباره شرکت مجری پروژه فاضلاب غرب تهران یادآور شد: این پروژه با همکاری شرکت کوزو ترکیه در حال احداث و بهره‌برداری است.

وی درباره تاثیر تحریم در روند اجرای پروژه بیان داشت: شبکه فاضلاب جنوب تهران توسط شرکت اتریشی ساخته شده و ۹۰ درصد تجهیزات وارداتی بوده است. زمان تحریم، واردات ممنوع شد و مجبور شدیم از مسیر‌های دیگر و با قیمت بالا تجهیزات را وارد کنیم. همچنین بخشی از تجهیزات وارداتی نیز در انحصار چند کشور اروپایی و آمریکایی است که واردات آن‌ها ما را دچار چالش کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اینم مدینه فاضله ای که میخواستن برامون بسازن...
حالا تو خورد و خوراک ملت هم موندن...چه رسد به کمالات عالیه و تو خالی که گوش فلک رو کرده بود...
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
چی فکرمی کردیم چی شد مدینه فاضلاب...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
وزیر جدید می خواد دروازه های تمدن نوین اسلامی رو باز کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
باید دریچه ها از زیر دارای قفل و زنجیر شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ایده خوبیه ! لابد یک نفر هم باید همون تو 24 ساعته بشینه هر وقت خواستن از داخل فقل رو براشون باز کنه !
h
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
!آی نابغه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اینطوری هزینه قفل و زنجیر را هم اضافه باید کرد. البته اینبار دریچه را با چارچوبش می برند و کل ماجرا را به یک نیسان می بندد و د برو.
ناشناس
| Germany |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
آره همه چی رو باید قفل کنی از دریچه فاضلاب بگیر تا موتور و ماشین وصندلی و شلنگ آبیاری و توپ بچه ها و دم پایی وغیره والا می برنش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اهان. ینی حل مشکلات معیشتی و اجتماعی مهم نیست. مثل تمام مسئولان کوته بین نظر دادید هموطن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
باید سارقان به خاطر به خطر انداختن جان مردم و آسیب مالی به وسائط نقلیه اعدام شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
چشم رسیدگی میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ما برای نان انقلاب نکردیم!!!
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
فقر که بیاد ایمان و اعتقاد میره بیرون
مشکل کاهش سطح معیشت مردمه...
مهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
از دریچه کامپوزیت بتنی استفاده کنند بدرد کسی نمی خوره و ارزون تر هم هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
نه شرکت آب و فاضلاب براش مهمه نه نیروی انتظامی ، تمام هزینه های این سرقت ها نهایت از قبض های مشترکان ، سر درمیاره . بیچاره مردم ...
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اینهمه خوردن وبردن کانادا وامریکا وغیره .هیچ کس حرفی نزد .حساب کنید دزیچه هاهم رفتن کاندا
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ما نه تنها زندگی مردم را ارتقاع می دهیم بلکه آخرت آنها را هم ارتقاع می دهیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
مجید دلبندم اونی که شما نوشتی ارتفاع هست ارتقاء درسته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ارتقاء
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اشکال نداردفوقش شبی نصف شبی یکی میوفته توش میمیره چه اهمیتی دارد .تو خیابان بصارتی الان نزدیک یک ماهه دزدیدن همینجور سر باز مونده .تازه هفته پیش ظرف یک شب کابل برق ده تا خونه را تو محل بریدند وبردند الن یک هفته است اسانسور نداریم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
تو اپارتمان یک دوستی هر چی کفش دم در بوده دزدیدن رفتن. فقر که بیاد تو ایمان میره بیرون
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟