دلایل گرانی آجیل در بازار/ تولید خشکبار ۶٠ درصد کاهش یافت

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران دلایل گرانی آجیل و خشکبار را اعلام کرد و گفت: امسال تولید برخی اقلام بین ۵٠ تا ۶٠ درصد کاهش یافته است.
کد خبر: ۱۰۹۲۰۱۰
|
۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴ 08 December 2021
|
3632 بازدید

دلایل گرانی آجیل در بازار/ تولید خشکبار ۶٠ درصد کاهش یافت

مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در گفتگو با مهر درباره دلایل افزایش شدید قیمت آجیل و خشکبار در کشور گفت: قیمت این اقلام را در کشور سه عامل تعیین می‌کنند.

وی اضافه کرد: مقدار تولید، عرضه و تقاضا و نرخ ارز تعیین کننده قیمت آجیل و خشکبار در کشور است چرا که برخی از این اقلام صادراتی و برخی دیگر را نیز نیاز است وارد کنیم.

احمدی با اشاره به اینکه مشکل صنف خشکبار مربوط به امروز نیست و ما در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر در این مورد صحبت کرده بودیم، اضافه کرد: به دلیل اینکه در ایام شب یلدا و شب عید مصرف آجیل رواج پیدا می‌کند توجه‌ها به این اقلام جلب می‌شود اما ما زمانی که در فصل برداشت این محصولات بودیم درباره مشکلات و شرایط صنف صحبت کرده و هشدارهای لازم را داده بودیم.

این فعال بخش خصوصی درباره اینکه ماه‌های شهریور و مهر قیمت آجیل و خشکبار به شدت گران شد، گفت: ما در بسیاری از این محصولات ۵۰ تا ۶۰ درصد افت تولید داشتیم که دلیل آن نیز خشکسالی بود.

احمدی ادامه داد: از محصولاتی که کاهش تولید شدیدی را تجربه کرد انواع تخمه و به ویژه تخمه ژاپنی بود که در حال حاضر نیز قیمت آن بیش از ١٠٠ درصد گران شده است. همچنین تولید پسته ۵۰ درصد و تولید انواع مغز از جمله گردو، فندق نیز حدود ۶۰ درصد افت پیدا کرد.

احمدی با بیان اینکه ما در محصولاتی مانند پسته و تخمه ژاپنی صددرصد نیاز را در داخل تأمین می‌کنیم اما امسال به دلیل خشکسالی در این زمینه دچار مشکل شده‌ایم، گفت: در سایر محصولات تولید ما به اندازه نیاز کشور نیست اما متأسفانه در دولت قبل بدون توجه به این مساله واردات این اقلام را به کشور ممنوع کردند. این در حالی بود که توجهی به وضعیت بازار و افزایش قیمت‌ها ناشی از کمبود این محصولات نشد.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه وقتی محصولی را به اندازه کافی در داخل تولید نمی‌کنیم باید برای تعادل بخشی به بازار نیاز خود را از طریق واردات تأمین کنیم گفت: متأسفانه دولت قبل در این حوزه دخالت کرد و نمایندگان برخی از استان‌ها نیز به این مساله ورود و ثبت سفارش آنها را ممنوع کردند که در نتیجه چنین وضعیتی ایجاد شد.

احمدی توضیح داد: قیمت تخمه سال گذشته کیلویی ۲۵ هزار تومان بود اما در حال حاضر در عمده فروشی‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و در خرده فروشی‌ها حدود ۱۲۵ هزار تومان است البته به خاطر دانه‌های روغنی در حال حاضر مقداری آفتابگردان وارد کشور می‌شود که اگر این اتفاق می‌افتاد هم اکنون قیمت تخمه آفتابگردان به اندازه قیمت پسته گران می‌شد.

وی با اشاره به اینکه قیمت آجیل شب یلدا در ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه تعیین خواهد شد، درباره اینکه آیا افزایش قیمت اقلامی مانند پسته و بادام به بیش از ۳۰۰ هزار تومان رسیده است، گفت: برخی از اقلام ما از جمله پسته نرخ جهانی دارد و نمی‌شود آنها را خارج از محدوده قیمت‌های جهانی عرضه کرد ضمن اینکه همانگونه که اشاره شد تولید این محصولات به شدت کاهش پیدا کرده به عنوان مثال ما هر ساله بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن تولید پسته داشتیم اما امسال میزان تولید به حدود ۶۰ هزار تن رسیده است.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه در صورت توانایی مردم برای خرید پسته نهایت مصرف آن در کشور ۲۰ هزار تن است، گفت: هر سال ما حدود ۱۵۰ هزار تن پسته از کشور صادر می‌کردیم اما امسال محصولی برای صادرات نداریم.

وی اضافه کرد: در گذشته کشاورز محصول را تولید می‌کرد و آن را در اختیار تاجر قرار می‌داد تا برایش بفروشد و در این میان بازار و بحث عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تعیین می‌کرد. امروز خود باغدار است که قیمت را تعیین می‌کند و نرخ گذاری را انجام می‌دهد چرا که با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فناوری‌های اینترنتی و موبایلی به سراسر جهان دسترسی دارد و می‌تواند در این زمینه تصمیم گیری کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟