به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، تصویب شش قطعنامه علیه اسرائیل در مجمع عمومی سازمان مللایرنا: مجمع عمومی سازمان ملل متحد شش قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی و نقض حقوق بشر مردم مظلوم فلسطین از سوی این رژیم را که پیش از این در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی مجمع عمومی (کمیته چهارم) تصویب شده بود، با اکثریت آرا تصویب کرد.
این قطعنامهها ۱۹ آبان ماه در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی مجمع عمومی سازمان ملل (کمیته چهارم) به تصویب رسیده بود که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز به تصویب رسید.
این قطعنامهها درباره گزارش کمیته تحقیق در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطین، محکومیت شهرک سازی در بیت المقدس شرقی و جولان سوریه و حمایت از فعالیتهای آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) است.
در این قطعنامهها همچنین محاصره زمینی، هوایی و دریایی غزه، شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی، اقدامات تحریک آمیز شهرک نشینان علیه شهروندان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی و نیز تخریب منازل و بازداشتهای خودسرانه و زندانی کردن فلسطینیان محکوم و بر بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود، تاکید شده است.
در این قطعنامهها مورد جولان سوریه نیز از رژیم صهیونیستی خواسته شده است به قطعنامههای مصوب سازمان ملل عمل کند و به اشغال این منطقه پایان دهد.
به گزارش ایرنا، پیش از رای گیری در مورد این قطعنامه ها، نماینده رژیم صهیونیستی در سخنانی با نادیده گرفتن هفت دهه جنایات این رژیم در سرزمینهای اشغالی مدعی شد که این قطعنامهها به جای به رسمیت شناختن اقدامات مثبت این رژیم و شرکای آن به سوی صلح، بر ارائه روایتهای نادرست تمرکز کرده اند.
وی با بیان اینکه هیچ یک از نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد نباید در موضوعات با انگیزههای سیاسی وارد شوند، مدعی شد، گزارش ارائه شده در مجمع عمومی سازمان ملل درباره اقدامات اسرائیل از واقعیت جدا است و باید به آن رای منفی داد.
نماینده رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست مظلوم نمایی برای سرپوش گذاشتن بر جنایاتش، حماس را متهم کرد که در هفتههای اخیر، غیرنظامیان اسرائیلی را هدف قرار داده و مدعی شد با این حال سازمان ملل ترجیح داد سکوت کند و در عوض، تصمیم میگیرد به تصویب قطعنامههایی ادامه دهد که منحصراً اسرائیل را محکوم میکند.
هر شش قطعنامه به تصویب رسیده در صحن کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی سازمان ملل با اکثریت آرا درمجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.
کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل برای غرب آسیا «اسکوا» به تازگی گزارش سال ۲۰۲۱ خود را ذیل بند ۶۴ کمیته دوم مجمع عمومی درخصوص حاکمیت دائمی مردم فلسطین و سوریه بر منابع طبیعی خود در سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی، در نشست عمومی کمیته دوم مجمع عمومی ارائه کرد.
این گزارش، اقدامات و سیاستهای رژیم صهیونیستی به ویژه در نقض حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بشر را که بر شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم سرزمینهای اشغالی تاثیر منفی داشته، پوشش داده است.
تمرکز این گزارش، اقدامات و سیاستهای رژیم اشغالگر قدس در بازه زمانی اول آوریل ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱ است.
برپایه این گزارش، مهمترین اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در این بازه زمانی، عبارتند از: گسترش فعالیتهای غیرقانونی شهرک سازی، کاربرد خشونت توسط شهرک نشینان، تخریب و مصادره داراییها و منازل فلسطینیان، اعمال محدودیتهای رفت و آمد، جابجاییهای اجباری، تبعیض و نقض اصول برابری، کاربرد وسیع خشونت و استفاده از زور، بازداشت خودسرانه و سوء رفتار و محرومیت فلسطینیان و اعراب ساکن جولان اشغالی از دسترسی به منابع طبیعی سرزمینهای خود است.
این گزارش تصریح کرده است تنها در بازه زمانی مذکور، مقامات رژیم صهیونیستی، ۱۰۱۵ منزل و ساختمان متعلق به فلسطینیان را ویران کرده اند و اقدامات نیروهای نظامی اسرائیلی در داخل یا نزدیک مدارس کودکان فلسطینی موجب نگرانی عمیق شده است.
براساس این گزارش، تنها در طول بازه کوتاه زمانی یاد شده، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی، ۲۱ فلسطینی شامل ۶ پسربچه را شهید و ۱۶۶۲ فلسطینی دیگر شامل ۱۸۵ کودک و ۲۱ زن را زخمی کرده اند.
طبق این گزارش، تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱، تعداد ۴۴۵۰ فلسطینی به عنوان زندانی امنیتی در زندانهای رژیم صهیونیستی بسر میبرند که از این میان ۱۴۰ نفر، کودک و ۳۷ نفر زن هستند.
گزارش همچنین به کتک زدن و شکنجه کودکان، عدم اجازه ملاقات با خانواده و نیز حبس آنان در سلولهای انفرادی اشاره میکند.
در این گزارش، وضعیت اسفناک اقتصادی و اجتماعی در سرزمینهای تحت اشغال، شامل فقدان دسترسی لازم به بهداشت، سلامت، آب آشامیدنی و کشاورزی، آموزش و نیز مسائل مربوط به زنان، کودکان و سالمندان، به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
در این بخش از گزارش تاکید شده که رژیم صهیونیستی با اعمال محدودیتهای غیرقانونی علیه ساکنان مناطق اشغالی نه تنها موجب شده مردم این مناطق از توسعه محروم شوند، بلکه دسترسی آنها را به منابع طبیعی خودشان نیز محدود کرده که مجموع این اقدامات بحرانی انسانی در سرزمینهای اشغالی به وجود آورده است.
این رژیم همچنین، مانع ورود کمکهای بین المللی برای کمک به مردم این منطقه به منظور مقابله با کرونا شده است. این درحالی است که اثرات اقتصادی ناشی از بحران کرونا، وضعیت زندگی مردم فلسطین را با مشکل مواجه کرده و تداوم این سیاستها از سوی رژیم صهیونیستی باعث شده است سیستم بهداشتی در غزه پیش از کرونا از بین برود.
وضعیت غزه و شرایط آن از یک سو و از سوی دیگر، محدودیتهای اعمال شده از سوی رژیم اشغالگر قدس باعث شده است شرایط غزه بحرانی شود که این موضوع نیازمند اقدام سریع و به موقع از سوی جامعه بین المللی است.
آینده اقتصاد فلسطین در وضعیت نامطلوبی قرار داشته و به نظر میرسد این وضعیت همچنان ادامه داشته باشد. بحران مالی پیش روی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) و کاهش اعطای کمکهای مالی بین المللی از دیگر عواملی است که شرایط اکثریت مردم فلسطین را تحت تاثیر قرار داده است.