به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر رای الیوم معتقد است هرگونه حماقت رژیم صهیونیستی برای حمله هوایی به تاسیسات هستهای ایران منجر به از بین رفتن اسرائیل و در خوشبینانهترین حالت به زانو درآمدن آن در برابر ایران در صورت بقا خواهد بود همان طور که برخی از متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس مجبور شدند برای صلح به سمت و سوی ایران بروند.
سردبیر رای الیوم با اشاره به تهدید اکثر قریب به اتفاق مسئولان امنیتی یا نظامی رژیم صهیونیستی در خصوص حمله به تاسیسات هستهای ایران نوشت: شاید جنگندههای این رژیم راکتورهای هستهای عراق و سوریه را تخریب کردند، اما انجام اقدام مشابه در ایران به علت متمرکز نبودن تاسیسات هستهای در یک مکان دشوار به نظر میرسد و افزون بر این، هرگونه حمله هوایی به تاسیسات هستهای ایران به تخریب راکتور دیمونا منجر خواهد شد.
در ادامه این مطلب آمده است: از نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی گرفته تا ژنرال بنی گانتس وزیر جنگ او و ژنرال آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش به عنوان بازوی راست او و نیز فرمانده نیروی هوایی، هیچ مسئول امنیتی یا نظامی در اسرائیل نمانده است که به حمله همه جانبه به ایران به منظور تخریب تاسیسات هستهای آن اعم از تاسیسات رو یا زیر زمینی تهدید نکرده باشد. هدف از این تهدیدها جلوگیری از آبروریزی آمریکا و وادار کردن سران ایران به امتیاز دادن برای احیای استخوانهای فرسوده توافق هستهای یا آنچه از آن باقیمانده، است.
عجیبترین تهدیدهای رژیم صهیونیستی بر زبان ژنرال دیوید بارنیا، فرمانده موساد جاری شد که تهدید کرد هرگز و به هیچ قیمتی اجازه نخواهد داد ایران به بمب اتم (!) دست یابد. این تهدیدها ما را یاد تهدیدهای شش سال پیش عادل الجبیر، وزیر خارجه {وقت} عربستان میاندازد که تاکید کرد بشار اسد رئیس جمهور سوریه به طور مسالمتآمیز یا از طریق جنگ قدرت را ترک خواهد کرد. بعید نمیدانیم ژنرال بارنیا از این تهدیدها به شدت پشیمان و به همان سرنوشت آقای الجبیر (راستی او کجاست؟) دچار شود؛ اگر سرنوشت بدتری در انتظارش نباشد.
حمله به تاسیسات هستهای ایران غیرممکن است
شاید جنگندههای صهیونیستی توانستند راکتور هستهای «اوسیراک» عراق در سال ۱۹۸۱ و راکتورهای «الولید» یا «النطفه» سوریه را که سال ۲۰۰۷ زیر نظر مشاوران کره شمالی نزدیک دیرالزور در حال احداث بود، تخریب کنند، اما تکرار این اتفاق با یک حمله هوایی به ایران اگر غیرممکن نباشد، دشوار به نظر میرسد، زیرا تاسیسات هستهای ایران در یک مکان و نزدیک به هم نیستند. سانتریفیوژها در مکانهای پراکنده مستقر شده است و تخریب آنها نیازمند چند حمله هوایی و چه بسا حمله زمینی موازی یگانهای ویژه است.
جدیدترین اخبار درزیافته از رسانههای غربی دو واقعیت بسیار مهم را فاش میکند که لازم است مدت زمان زیادی درباره آنها تامل کنیم تا بتوانیم از لا به لای آنها درسهایی بیرون بکشیم:
نخست اینکه برخی دادهها حاکی از آن است که موساد در اتاقهای مرحله نخست گفتگوهای هستهای وین که سال ۲۰۱۲ در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما آغاز شد، دستگاههای شنود جاسازی کرده و به وسیله همین دستگاهها از سیر گفتگوها در همه مراحل مطلع شده است. این دادهها هنوز تایید نشده است و اگر ثابت شود شنود صورت گرفته است و صرفا یک اقدام تبلیغاتی نباشد، باورپذیر نیست که در مرحله دوم و کنونی این گفتگوها تکرار شده باشد.
دوم آنکه، برخی دادهها حاکی از آن است که دولت بایدن درخواست رژیم صهیونیستی را برای دستیابی به ابربمبهای با وزن حدودا ۱۱ تن و بمب افکنهای غول پیکر بی۲ که میتواند به استحکامات نفوذ و به تاسیسات هستهای زیرزمینی ایران اصابت کند، رد کرده است. برهمین اساس گانتس و پس از او بارنیا رئیس موساد از سفرهای اضطراری خود به واشنگتن بازگشتند تا ضمن اعلام فشار بر آمریکا، آن را متعهد کنند که درصورت شکست گفتگوها و ناامیدی، علیه ایران اعلام جنگ کند.
هرگونه حمله هوایی رژیم صهیونیستی به هر تعداد که باشد، برنامه هستهای ایران را متوقف نخواهد کرد، اما احتمالا نتیجه عکس خواهد داد و به تخریب راکتور دیمونای اسرائیل در صحرای نقب منجر خواهد شد، زیرا این حملات بدون واکنش فوری ایران نخواهد بود و ایران پس از شلیک نخستین بمب به فاصله فقط چند ثانیه واکنش نشان خواهد داد، زیرا این راکتور برای منهدم شدن به بیش از یک موشک نقطه زن ایران نیاز ندارد؛ برعکس تاسیسات هستهای ایران مانند راکتور فردو نزدیک شهر قم، کیلومترها زیر زمین هستند. علاوه بر این، این راکتورها ساخت داخل است و از کشور خارجی وارد نشده است. برهمین اساس بسیار مستحکم هستند و علاوه بر آن ایران میتواند طی چند هفته یا فقط چند ماه چند تاسیسات دیگر بسازد.
ژنرال (سردار) علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب ایران روز گذشته در واکنش به این تهدیدهای رژیم صهیونیستی گفت: «نیروهای ایران برای واکنش آمادهاند و درصورت هرگونه حمله اسرائیل به کشور، آن را با خاک یکسان خواهند کرد.» این تهدیدها تکمیل کننده تهدیدهای چند هفته قبل ژنرال علی شمخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران است که تاکید کرد: «هواپیماهای اسرائیل احتمال دارد موفق شوند طی چند حمله تاسیسات ایران را هدف قرار دهند، اما به یک علت ساده بازنخواهند گشت و آن این است که هیچ فرودگاه یا پایگاه نظامی برای فرود پیدا نخواهند کرد.»
ایران بزرگترین برنده مذاکرات خواهد بود
مهمترین پرسشی که افراد زیادی در داخل اسرائیل، آمریکا و متحدان غربی مطرح نمیکنند، این است: اگر گفتگوهای وین به موفقیت بینجامد، چه خواهد شد؟ اگر توافق حاصل شود، چه خواهد شد و تهدیدهای نظامی کنونی اسرائیل کجا خواهد رفت؟ برای هزارمین بار میگوییم چه گفتگوهای وین به نتیجه برسد، چه نرسد ایران قطعا بزرگترین برنده خواهد بود، زیرا موفقیت گفتگوها به معنای واریز حدودا ۳۰۰ میلیارد دلار پول به خزانه این کشور است که ۱۰۰ میلیارد دلار آن مربوط به داراییهای مسدود شده و ۲۰۰ میلیارد دلار آن میزان غرامتهایی است که آمریکا به علت اقدام دولت ترامپ به اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران به این کشور خواهد پرداخت.
این به معنای جلو رفتن برنامه موشکهای بالستیک و پهپادهای غول پیکر ایران، تقویت نقش منطقهای و بازوهای نظامی ضربتی آن در خاورمیانه و بهبود اوضاع معیشتی بیش از ۸۰ میلیون شهروند است، اما شکست گفتگوها و حماقت اسرائیل در متوسل شدن به گزینه نظامی برای تخریب تاسیسات هستهای ایران سبب خواهد شد روزانه با بیش از ۱۰ هزار موشک از شمال، جنوب و شرق گلوله باران شود و سامانه گنبد آهنین نیز قادر به رهگیری اکثر این حملات نخواهد بود.
شاید به همین علت است که کنگره روز گذشته خرید دو سامانه گنبد آهنین را برای مجهز کردن ارتش آمریکا لغو کرد. ایرانیها زیرک هستند. همان طور که برخی از متحدان آمریکا را در خلیج {فارس} وادار کردند برای صلح و آشتی به تهران بیایند، اسرائیلیها را در هرگونه جنگ بعدی که آتش آن را شعلهور کنند، درصورت ماندن، به زانو درخواهند آورد و خداوند آگاهتر است.