به گزارش ایسنا، این تراشه که ماری سیلیکون ایکس نام دارد، یک تراشه NPU است که تصاویر برای ویدیو و تصاویر ضبط شده در تلفنهای هوشمند را بهبود می بخشد. این تراشه با استفاده از فناوری شش نانومتری شرکت TSMC تایوان تولید شده و در سری جدید تلفنهای هوشمند "فایند ایکس" که اوایل سال ۲۰۲۲ وارد بازار می شوند، بکار خواهد رفت.
اوپو یکی از بزرگترین برندهای تلفن هوشمند در چین است و طبق آمار شرکت تحقیقاتی Canalys، حدود ۲۱ درصد از بازار داخلی را در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ در اختیار داشته است. این شرکت متعلق به شرکت BBK Electronics است که مالک برند تلفن هوشمند Vivo هم شناخته می شود. این دو شرکت برای مشتری رقابت می کنند اما زنجیره تامین مشترکی دارند.
هر دو شرکت سرمایهگذاری سنگینی در بخش تراشه انجام داده اند. اوپو علاوه بر تراشه ماری سیلیکون ایکس، یک تراشه مدیریت نیرو هم ساخته است که برای بعضی از شارژرهای خود استفاده می کند. شرکت Vivo هم در سپتامبر اعلام کرد یک تراشه ISP ساخته است که در تلفنهای خود استفاده خواهد کرد.
این اقدامات همسو با تلاش دولت برای تشویق شرکتهای چینی برای تقویت صنعت تراشه انجام می گیرد که چندین دهه از آمریکا و اقتصادهای شرق آسیا عقبتر است.
ضرورت ساخت تراشه بومی سال گذشته پس از اقدام آمریکا در تحریم شرکت هواوی و ممنوعیت فروش قطعات کلیدی آمریکایی به این شرکت، بارز شد. این تحریمها واحد تلفن هوشمند هواوی و همچنین واحد تراشه های سیلیکون این شرکت را فلج کرد. هواوی زمانی پردازندههای تلفن هوشمندی می ساخت که رقیب محصولات شرکت کوالکام بودند.
بر اساس گزارش رویترز، در پی کمبود جهانی تراشه پس از بحران کووید ۱۹ که به بخش تولید آسیب زده است، دولتها و شرکتهای سراسر جهان در تلاش برای تقویت تولید نیمه رسانا هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.