دبیر کمیته علمی کشوری کرونا اعلام کرد

سویه «دلمیکرون» فعلا در حد تئوری است/ پیشنهاد واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال علیه کووید ۱۹ را داده‌ایم/ تایید رژیم مصرف سه روزه رمدسیویر/ تصویب استفاده از داروی جدید خوراکی کرونا و پیشنهاد افزودن آن به فهرست دارویی کشور

با توجه به شناسایی ۳۴ مورد ابتلا به اومیکرون در کشور و پراکندگی آن، هنوز الگوی خاصی برای این سویه متصور نیستیم؛ هرچند از نظر مطالعات اپیدمیولوژی، می‌گوییم که یک مورد شناسایی شده معادل بیش از ۱۰ مورد ابتلاست. این سویه بیشتر در افراد جوان گزارش شده، اما شیوع آن در بین دانش آموزان، مورد تایید نیست. از نظر کمیته علمی، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در صورتی مورد تایید است که پروتکل‌ها کامل رعایت شود.
کد خبر: ۱۰۹۵۷۳۵
|
۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱ 28 December 2021
|
13727 بازدید
|
۲
تصادف زنجیره‌ای در مسیر اهواز-خرمشهر ۱۰ کشته و چندین مصدوم برجای گذاشت
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: افراد بالاتر از ۱۸ سال می‌توانند نسبت به تزریق دوز سوم واکسن کرونا اقدام کنند. پیشنهاد در مورد کاهش سن واکسیناسیون و تزریق واکسن به گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال به کمیته ملی واکسن داده شده که پس از تصویب، اجرایی خواهد شد.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه پنجاه و چهارمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در جمع خبرنگاران گفت: مهمترین و بهترین واکسن، در دسترس‌ترین آن است. اگر زمان واکسیناسیون باشد و انجام نشود، می‌تواند باعث اوج گرفتن بیماری شود. واکسن‌های مورد نظر برای گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال در ایران، سینوفارم و پاستوکووک است و این دو واکسن، تاییدیه‌های لازم از سازمان غذا و دارو برای تزریق به این گروه سنی را دارند.

وی در خصوص شیوع سویه دلمیکرون از تلفیق سویه های دلتا و اومیکرون گفت: سویه دلمیکرون، قوی و قدرتمند است، اما بیشتر فعلا جنبه تئوریک دارد و دانشمندان براساس اینکه هم ویروس دلتا و هم اومیکرون در جهان وجود دارند و با احتمال ترکیب این دو سویه، صحبت از احتمال مشاهده جهش دلمیکرون می‌کنند که از نظر سرایت زایی به اومیکرون و از نظر شدت و درگیری ریه و مرگ و میر، می‌تواند شبیه دلتا باشد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: بحث بر سر وجود سویه یاد شده، تاکنون نظری و تئوریک بوده و یکی دو کشور هم گزارش‌هایی از این سویه اعلام کرده اند، اما هنوز در مجامع علمی و جهانی، این سویه تایید نشده است.
 
سویه «دلمیکرون» فعلا در حد تئوری است/ پیشنهاد واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال علیه کووید ۱۹ را داده‌ایم/ تایید رژیم مصرف سه روزه رمدسیویر/ تصویب استفاده از داروی جدید خوراکی کرونا و پیشنهاد افزودن آن به فهرست دارویی کشور

جماعتی در خصوص مصوبات و مباحث امروز کمیته علمی کشوری گفت: امروز جلسه کمیته علمی در مورد درمان سرپایی بیماران مبتلا به کرونا بود. با توجه به اینکه چندین دارو برای بیماران کرونا مورد تصویب سازمان غذا و دارو در سایر کشور‌ها قرار گرفته، بحث ما این بود که آیا این دارو‌ها در مورد بیماران سرپایی مورد استفاده قرار گیرد یا خیر؟

وی افزود: یکی از دارو‌های مطرح، رمدسیویر است که قبلا در کشور استفاده شده بود، اما در مطالعات اخیر ثابت شده بود که اگر رمدسیویر در یک دوره ۳ روزه به جای ۵ روز، مورد استفاده قرار گیرد و در بیماران سرپایی که واکسینه نشده و در مراحل اولیه بیماری بوده و بیماری‌های زمینه‌ای یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می‌تواند به میزان زیادی یعنی بیش از ۷۰ درصد، جلوی پیشرفت بیماری را گرفته و از بستری شدن بیماران در بیمارستان‌ها و بخش‌های مراقبت‌های ویژه، پیشگیری کند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: در جلسه امروز در مورد داروی مولیپیراویر نیز بحث شد، اما هنوز اطلاعات کافی در مورد این دارو در دسترس نیست. در مطالعات اخیر، نشان داده شده که دارو حدود ۳۰ درصد در جلوگیری از پیشرفت بیماری و بستری شدن بیماران، اثربخشی داشته؛ بنابراین تصویب نشد و مقرر شد که اگر اطلاعات بیشتری در مورد آن در سایر کشور‌ها وجود داشته باشد، در هفته‌های آینده بررسی و در صورتی که نتایج بهتری داشت، دوباره در کمیته علمی مطرح شود.

وی افزود: در مورد داروی پسکلووید که سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان اولین داروی خوراکی ضد کرونا ویروس برای بیماران سرپایی به آن مجوز داده نیز بحث و بررسی‌های زیادی شد؛ هرچند سازمان غذا و داروی آمریکا، این دارو را تایید کرده، هنوز در آمریکا مورد استفاده قرار نگرفته و مقرر شد با توجه به احتمال پیک ششم کرونا، کمیته علمی با توجه به مطالعات اثربخشی بالا، این دارو را برای بیماران زمینه‌ای و تجویز و استفاده در ۵ روز اول بیماری، تایید کرد.

وی ادامه داد: کمیته علمی به سازمان غذا و دارو پیشنهاد می‌دهد که داروی پسکلووید را به لیست دارویی کشور اضافه کند و در صورتی که مطالعات بیشتری از این دارو منتشر شد و با پیک‌های کرونا روبه رو باشیم، ساخت آن در کشور آغاز شده باشد و مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گیرد. این دارو می‌تواند به صورت مطالعات بالینی و آزمایشی برای پژوهش و یا پس از تایید این دارو توسط سایر کشورها، بر اساس پروتکل‌هایی که تهیه می‌شود، مورد استفاده قرار گیرد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: با توجه به شناسایی ۳۴ مورد ابتلا به سویه اومیکرون در کشور و پراکندگی آن، هنوز الگوی خاصی برای این سویه متصور نیستیم؛ هرچند از نظر مطالعات اپیدمیولوژی می‌گوییم که یک مورد معادل بیش از ۱۰ مورد ابتلست، بنابراین میزان ابتلا به اُمیکرون در کشور بیشتر است.

دکتر جماعتی یادآور شد: اومیکرون بیشتر در افراد جوان گزارش شده، ولی شیوع آن در میان دانش آموزان، تایید نشده است. از نظر کمیته علمی، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در صورتی مورد تایید است که پروتکل‌های بهداشتی کامل رعایت شود و وزارت علوم و آموزش و پرورش نیز پایش‌های لازم را داشته باشند که پروتکل‌ها رعایت شود، در غیر این صورت، مدارس و دانشگاه‌ها می‌توانند عاملی برای پیک بیماری کرونا با اُمیکرون باشد، زیرا این سویه نسبت به دلتا، بیشتر در جوانان و نوجوانان و اطفال دیده می‌شود.

وی گفت: پیگیری افراد در ارتباط با مبتلایان بیشتر در مورد ویروس‌هایی ارزیابی می‌شود که زمان تکثیر آنها، از یک هفته بیشتر باشد، چون زمان دو برابر شدن اومیکرون، یک و نیم تا سه روز است و عملا از نظر سازمان جهانی بهداشت و مجامع علمی، پیگیری افراد در ارتباط با مبتلایان خیلی عملیاتی نیست؛ بنابراین انجام نمی‌شود و بر اساس علائم بیماران، پیگیری‌ها انجام می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
بعد از اینکه جهش های ویروس تمام شود (که اومیکرون دیگه تهشه با 50 و خورده ای جهش) پندمیک انشالله پایان میابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
خدایا
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟