به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر سید موید علویان با اشاره به این که در هر موضوعی باید به مستندات و اسناد بالادستی نگاه کنیم؛ اظهار کرد: قوانین بالا دستی صراحتا به قیمت تمام شده خدمات برای تعیین تعرفه واقعی تاکید دارد و متولیان تعیین تعرفههای پزشکی نمیتوانند خارج از این چارچوب تصمیم بگیرند.
وی با اشاره به اینکه دولت و بیمهها باید منابع پایدار و بیشتری جذب نموده و نظام پزشکی هم در این راستا به آنها کمک میکند تا جلوی پرت منابع گرفته شود؛ افزود: اگر به این نتیجه برسیم که دولت و حاکمیت و بیمهها توان مالی پرداخت تعرفه واقعی را نداشته و مردم هم به دلیل مسائل اقتصادی توان پرداخت ندارند؛ باید با تعرفه پایینتر از تعرفه واقعی یا به عبارتی تعرفه قابل تحمل توافق کنیم.
وی با بیان این که از یک تعرفه پایینتر امکان ارائه خدمات وجود ندارد، ادامه داد: این تعرفه پایینتر از تعرفه واقعی یک کفی دارد که باید مورد پذیرش دولت و حاکمیت قرار گیرد که اگر نپذیرند، اتفاقی که رخ میدهد کاهش کیفیت خدمات و تعطیلی مراکز درمانی است که دود آن به چشم مردم میرود.
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با اشاره به این که اگر جامعه پزشکی تعرفه پایینتر از تعرفه واقعی را بپذیرد، انتظار دارد که دولت امتیازاتی را برای آنها در نظر گیرد، تصریح کرد: امروز اگر دستگاهی مثلا یک میلیارد تومان خریداری شود امکان نگهداشت آن با این تعرفهها وجود ندارد، چه برسد به این که بخواهیم دستگاه جدیدتری خریداری کنیم بنابر این باید امتیازاتی مانند تخفیف در مالیات و تسهیلاتی با درصد کمتر در اختیار جامعه پزشکی قرار گیرد.
علویان با تاکید بر این که اگر مسیر تعرفه گذاری به این شکل باشد، بسیاری از مراکز درمانی به سمت تعطیلی کشانده میشوند؛ خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم به تعیین تعرفه واقعی کمک کرده و اطلاع رسانی لازم را انجام دهیم و اگر حاکمیت قبول نکرد، سازمان نظام پزشکی هم نمیتواند سند تعرفه دستوری را قبول کند.
وی اظهار کرد: وقتی جامعه پزشکی سند تعرفه دستوری را قبول نکند، آشفته بازاری رخ خواهد داد که هر کسی میتواند تعرفه را بر اساس صلاح دید خود از بیمار بگیردکه این امر به ضرر جامعه پزشکی و مردم و همچنین تضعیف حکومت است.
وی تاکید کرد: حاکمیت باید بداند که قوانین و مقرراتش باید قابل اجرا باشد و اگر تعرفهها دستوری باشد، جامعه پزشکی زیر بار آن نخواهد رفت.
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ اذعان کرد: ۹۸ درصد جامعه پزشکی با سیلی صورت خود را سرخ میکنند و چطور دولت فکر میکند برای صنعت خودرو این میزان افزایشها در طی یکسال باید صورت گیرد تا صنعت خودرو سرپا بوده و متکی به واردات نباشیم؛ اما در حوزه سلامت بصورت دستوری عمل میکند؟