بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: هشدار درباره روزهای سخت پیش روی عراق، گزارش بانک جهانی از بهبود وضعیت اقتصاد ایران، آغاز رزمایش مشترک تبوک۵ میان ارتش مصر و عربستان، درخواست تخت روانچی از آمریکا برای تحویل الواح هخامنشی و اعلام آمادگی عراق برای کمک نظامی به لبنان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار درباره روزهای سخت پیش روی عراق
گردانهای حزبالله عراق نسبت به "روزهای دشواری" که این کشور در آینده پشت سر خواهد گذاشت، هشدار داد.
به گزارش روسیا الیوم، ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی گردانهای حزبالله عراق در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: ما خواستار پس گرفتن حقوق مردم خود بودیم و بارها درباره خطر مصادره حق اکثریت و پیروی از خواستههای خارجی به ویژه املاهای انگلیس و امارات هشدار دادیم.
ابوعلی العسکری عنوان داشت: بر اساس دادههای میدانی و ارزیابیهای امنیتی روزهای سختی در انتظار عراق است که همه در آن بازنده خواهند بود. وی نگفت که چه اتفاقی خواهد افتاد و چه نشانههایی در تایید آنچه به آن هشدار میدهد وجود دارد؟
گزارش بانک جهانی از بهبود وضعیت اقتصاد ایران
بانک جهانی در گزارش جدید خود اعلام کرد، اقتصاد ایران پس از یک دهه از دست رفته با رشد اقتصادی ناچیز (بازه زمانی میان سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰)، به تدریج در حال بهبودی است.
کاهش محدودیتهای کرونایی، سازگاری با شرایط عادی جدید - که به صورت بهبود در مصرف نمود پیدا میکند و شرایط مساعدتر در بخش نفت، سبب شده است، اقتصاد این کشور ۴ فصل متوالی پس از ژوئن ۲۰۲۰ (سه ماهه نخست ۱۳۹۹)، با بهبود اقتصادی (هرچند از سطحی بسیار پایین) مواجه شود.
چشم انداز اقتصادی ایران تحت تاثیر شیوع کرونا و چشم انداز تقاضا از سوی شرکای مهم صادراتی اش قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش نوشته شده است: ریسکهای اصلی برای چشم انداز اقتصادی ایران به روند همه گیری و چشم انداز تحولات ژئوپلتیکی مربوط میشود. اقتصاد این کشور همچنین، هرچند کمتر از گذشته، نسبت به افت بیشتر قیمتهای جهانی نفت، آسیب پذیر میماند.
افزایش چالش های تغییرات آب و هوایی (افزایش دما) که به کمبود شدیدتر آب و برق منجر خواهد شد، به همراه تورم بالا می تواند فشارهای بیشتری بر آسیب پذیرترین قشرها وارد آورد و بر نارضایتی های اجتماعی بیفزاید.
احتمال کاهش تحریم ها می تواند فعالیت های اقتصادی را تقویت کند زیرا اقتصاد این کشور به صورت مزمن کمتر از ظرفیت بالقوه فعالیت می کند.
آغاز رزمایش مشترک تبوک۵ میان ارتش مصر و عربستان
ارتش مصر از آغاز رزمایش مشترک میان قاهره و ریاض در خاک عربستان خبر داد.
به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، غریب عبد الحافظ، سخنگوی ارتش مصر اعلام کرد که ارتش این کشور و عربستان سعودی یکی از بزرگترین رزمایش های مشترک خود را تحت عنوان "تبوک۵" در خاک عربستان آغاز کردند.
طبق گفته این مقام مصری، این رزمایش میان نیروی زمینی عربستان و مصر درحال برگزاری است.
رزمایش «تبوک ۵» همزمان با اعلام اجرای رزمایش دریایی در محدوده ناوگان دریایی جنوب مصر در دریای سرخ میان یک ناوشکن مصری و دو ناوشکن آمریکایی آغاز شده است.
سخنگوی ارتش مصر در این باره گفت: تبوک ۵ یکی از بزرگترین رزمایشهای مشترک عربستان و مصر از نظر تعداد نیروهای شرکتکننده در آن و تنوع فعالیتهای آموزشی است.
طبق گفته این مقام مصری، این رزمایش در راستای تاکید بر عمق روابط نظامی و افزایش سطح شراکت میان نیروهای مسلح مصر و عربستان برگزار میشود.
عبد الحافظ درباره رزمایش دریایی با آمریکا نیز گفت: رزمایش دریایی در محدوده ناوگان دریایی جنوب مصر در دریای سرخ میان مصر و آمریکا شامل چند فعالیت رزمی؛ از جمله اقدامات امنیت دریایی در دریای سرخ، مقابله با تهدیدات دریایی غیر معمول، و حفاظت از کشتی حامل محمولههای مهم است.
وی گفت که این رزمایش تأییدی بر مشارکت راهبردی و روابط دوجانبه گسترده بین نیروهای مسلح مصر و همتایان آمریکایی آنها است.
درخواست تخت روانچی از آمریکا برای تحویل الواح هخامنشی
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل اظهار داشت: آمریکا باید الواح هخامنشی را کامل و بدون بهانه تحویل دهد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: حدود ۹۰ سال پیش الواح هخامنشی برای مطالعه با قرار امانت سه ساله به موسسه شرق شناسی شیکاگوی آمریکا رفته و متاسفانه از آن زمان تا امروز کامل بازگردانده نشده است.
تخت روانچی با بیان اینکه این الواح بخشی از فرهنگ و تاریخ کشور و متعلق به مردم ایران است، اظهار داشت: آمریکا هر بار به بهانهای این کار را به تعویق میاندازد در حالی که خود آمریکاییها هم قبول دارند این الواح، امانت به آمریکا آمده، ولی کامل بازگردانده نشده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، خواست ایران را "روشن" دانست و تاکید کرد، امانت باید کامل، مرتب و سالم برگردد و تحویل دولت ایران شود.
الواح هخامنشی شامل بیش از سی هزار لوح است و در سال ۱۳۱۴ بر اساس مصوبه دولت از طریق کشتی به موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگوی آمریکا فرستاده شد و سال ۱۳۱۶ به آنجا رسید.
قرار بود در مدت سه سال بررسیهای کارشناسی و مطالعاتی بر روی این الواح صورت گیرد و سپس به ایران بازگردد.
در چند سال اول این اقدام صورت نگرفت، اما با پیگیریهای مربوطه، بخشی از الواح در سال ۱۳۲۷ و بخشی هم در سال ۱۳۵۰ و بخش دیگری هم از این الواح در سال ۱۳۸۳ به ایران بازگردانده شدند، اما همچنان بخشی از این الواح در موسسه شرق شناسی شیکاگو مانده است.
اعلام آمادگی عراق برای کمک نظامی به لبنان
«موریس سلیم» وزیر دفاع لبنان به دیدار «میشل عون» رئیس جمهور این کشور رفت و او را در جریان نتایج سفرش به عراق قرار داد.
به نوشته وبگاه «النشره»، سلیم پس از این دیدار گفت: مقامات عراقی تمایل خود را برای کمک به لبنان در سطوح مختلف به ویژه در سطح نظامی ابراز کردهاند.
وزیر دفاع لبنان ششم دی ماه به عراق سفر کرد تا در خصوص تقویت همکاریهای نظامی و امنیتی گفتوگو کند.
سلیم در این سفر به همراه هیات همراه خود با «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق دیدار و درخصوص تقویت روابط میان عراق و لبنان و راههای توسعه آن رایزنی کردند.
بر اساس گزارش رسانهها، در این دیدار موضوع توسعه همکاری امنیتی و نظامی بین دو کشور از جمله امضای یادداشت همکاری بین وزارتخانههای دفاع عراق و لبنان در زمینه نظامی مورد بررسی قرار گرفته بود.
«نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان هم بیست و پنجم اکتبر گذشته با سفر به عراق با «مصطفی الکاظمی» همتای عراقی خود دیدار کرده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.