سازمان‌ملل طرح کمک ۵‌میلیاردی به‌افغانستان را‌کلید زد

سازمان ملل اعلام کرده که به تقریبا ۵ میلیارد دلار کمک برای افغانستان در سال ۲۰۲۲ نیاز دارد. این بزرگترین طرح درخواست کمک رسانی این نهاد بین المللی فقط برای یک کشور، آن هم با هدف جلوگیری از بروز فاجعه انسانی است.
کد خبر: ۱۰۹۸۴۸۰
|
۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۴ 11 January 2022
|
5400 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت: آژانس کمک‌های انسان دوستانه سازمان ملل امروز سه شنبه گفت ۴.۴ میلیارد دلار برای کمک به افغانستان نیاز هست و لازم است کمک دیگری به ارزش ۶۲۳ میلیون دلار برای حمایت از میلیون‌های افغانی که در خارج از مرز‌های این کشور پناه گرفته اند اختصاص یابد.

سازمان ملل اعلام کرده که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان یعنی حدود ۲۲ میلیون نفر با خطر گرسنگی شدید مواجه هستند و ۵.۷ میلیون نفر از آوارگان افغان در ۵ کشور همسایه این کشور امسال به کمک‌های اساسی نیاز دارند.

مارتین گریفیث هماهنگ کننده کمک‌های اضطراری و امور انسان دوستانه سازمان ملل گفت: نشانه‌های یک فاجعه انسانی تمام عیار پدیدار شده است. پیام من فوری است: در‌های کشورهایتان را به روی مردم افغانستان نبندید. به ما در مقابله با گرسنگی وقطحی گسترده، بیماری ها، سوء تغذیه و در نهایت جلوگیری از مرگ و میرکمک کنید.

گریفیث به خبرنگاران در ژنو گفت: بدون بسته کمک‌ها آینده‌ای برای این کشور وجود نخواهد داشت. اگر به خواسته سازمان ملل عمل شود به بنگاه‌های کمک رسان کمک خواهد شد تا انتقال مواد غذایی وحمایت از بخش کشاورزی، خدمات بهداشتی، درمان سوء تغذیه، ایجاد سرپناه‌های اضطراری، دسترسی به آب و بهداشت و حفاظت و آموزش در افغانستان را افزایش دهند.

گریفیث همچنین اظهار داشت که بدون کمک‌های بشردوستانه، نگرانی ها، مرگ و میر، گرسنگی و آوارگی جمعی، امید مردم افغان را درباره این که کشورشان، وطن آن‌ها باشد و امید آن‌ها به حمایت شدن را در حال حاضر و در آینده نزدیک نابود خواهد کرد. اما اگر کمک کنندگان و خیران در سطح جامعه بین المللی قدم به جلو بگذارند فرصتی برای افغانستان خواهد بود که در نهایت ثمره نوعی از امنیت را مشاهده خواهند کرد.

این مقام سازمان ملل، اوضاع کنونی امنیتی برای فعالیت سازمان‌های انسان دوستانه را درحال حاضر بهتر از چند سال پیش دانست و افزود: کارکنان وزارتخانه‌ها در کابل عمدتا همان‌هایی هستند که قبل از سلطه طالبان حضور داشتند.

وی همچنین گفت اقدام شورای امنیت در دسامبر گذشته برای انتقال کمک‌های انسان دوستانه به افغان‌ها بدون نقض تحریم‌های بین المللی که با هدف تحریم طالبان اعمال شده اند، محیط مناسبی را برای فعالیت راحت‌تر نهاد‌های امدادرسان و کمک‌های انسان دوستانه ایجاد کرده است.

به گفته او حدود هشت میلیون کودک افغان از آموزش عقب خواهند بود چرا که از ماه آگوست (مرداد) تاکنون حقوق معلمان پرداخت نشده است.

فیلیپو گراندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل هدف از بسته کمک رسانی به افغانستان را ایجاد ثبات در این کشور از جمله برای افراد آواره در داخل و جلوگیری از هجوم بیشتر مهاجران در مرز‌ها توصیف کرد و گفت: مدیریت هجوم مردم در این منطقه و خارج از آن دشوار خواهد بود، زیرا مهاجرت‌ها فقط در سطح منطقه متوقف نخواهد شد.

وی افزود: اگر چنین تلاش‌هایی موفقیت آمیز نباشد ما باید سال آینده به جای ۵ میلیارد دلار درخواست ۱۰ میلیارد دلار برای کمک به وضعیت افغانستان داشته باشیم.

افغانستان از زمان سلطه طالبان در آگوست (مرداد) گذشته در یک نابستانی و هرج و مرج مالی بسر می‌برد وشاخص تورم و بیکاری در این کشور بعد از توقیف میلیارد‌ها دلار از دارایی‌های آن توسط آمریکا افزایش یافته است. این در حالیست که روند انتقال محمول‌های کمک رسانی بشدت در نتیجه تحریم‌های اقتصادی آمریکا مختل شده اند.

افغانستان در سال ۲۰۲۱ دچار بدترین وضعیت خشکسالی در چند دهه گذشته شد.

برآورد‌ها نشان می‌دهدکه ۴.۱ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ دچار سوء تغذیه شدید خواهند شد که شامل ۱.۱ میلیون کودک با سوء تغذیه شدید است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟