درخواست آمریکا از روسیه درمورد مذاکره درباره اوکراین

وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا پس از نخستین دور مذاکرات بر سر اوکراین در بروکسل از روسیه خواست در میز مذاکره باقی بماند و به گفتگو‌ها در مورد اوکراین و همچنین کنترل تسلیحات ادامه دهد.
کد خبر: ۱۰۹۸۷۱۶
|
۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۵ 12 January 2022
|
6408 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران در بروکسل گفت: اگر روسیه از مذاکرات خارج شود، مشخص خواهد شد که آن‌ها در مورد دیپلماسی جدی نبوده اند و به همین دلیل ما به صورت جمعی برای هر احتمالی آماده می‌شویم.

وی مدعی شد گام‌های فشرده تعاملات دوجانبه و چند جانبه این هفته نشان می‌دهد که آمریکا، متحدان و شرکایش درحال وقت کشی و تاخیر نیستند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد: این روسیه است که باید یک انتخاب جدی انجام دهد، اینکه به تنش زدایی و دیپلماسی روی آورد یا رویارویی و پیامد‌های آن را انتخاب کند.

معاون آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اظهار داشت که متحدان ناتو به روسیه اعلام کرده اند برخی از پیشنهادات این کشور مانند محدود کردن عضویت در ناتو قابل قبول نیست.

شرمن افزود متحدان ناتو چند پیشنهاد از جمله شفافیت و عدم درگیری، ارتباطات و کنترل تسلیحات را مطرح کرده اند تا ببینند چه پیشنهادی مورد قبول واقع می‌شود.

معاون وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که هیچ تعهدی برای کاهش تنش‌ها ارائه نشد و بیانیه مشترکی در این دیدار برای کاهش تنش‌ها صادر نشده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دیدار هم زمان با یک هفته تلاش‌های دیپلماتیک حساس و اقدامات دیگر برای جلوگیری از آنچه واشنگتن احتمال حمله روسیه به اوکراین می‌داند، صورت می‌گیرد که مسکو برنامه ریزی برای آن را رد کرده است.

شورای ناتو-روسیه، نشست اصلی برای مذاکرات دو طرف، دو دهه قبل تاسیس شد، اما نشست‌های همه‌جانبه با حضور تمام اعضا در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ متوقف شد و فقط نشست‌های جداگانه‌ای از آن زمان به بعد برگزار شده که آخرین آن در سال ۲۰۱۹ بود.

وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته فهرستی از خواسته‌های خود برای آمریکا و ناتو را پیش از مذاکرات جاری میان مقامات واشنگتن و مسکو ارائه کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواسته است که اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و میزان نیرو‌های نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند. مسکو همچنین از آمریکا خواسته است که هیچ پایگاه نظامی در کشور‌هایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند.

آمریکا با هیچ کدام از این درخواست‌ها موافقت نکرده است. با وجود این، مقام‌های آمریکایی می‌گویند دولت جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا مایل است در مورد برخی از نگرانی‌های مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه گفتگو کند.

مذاکرات مقام‌های روسیه و آمریکا در دهم ژانویه (۲۰ دی ماه) با محوریت مساله تضمین‌های امنیتی پیشنهاد شده از سوی مسکو در ژنو آغاز شد. هر چند گزارش رسانه‌های مخلتف حاکی است این مذاکرات تاکنون نتیجه قابل توجهی به دنبال نداشته و قرار است در روز‌های آینده در بروکسل و وین نیز ادامه یابد.

گفتگو‌های امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی) و نشست شورای ناتو و روسیه ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) برگزار شد و قرار است نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) از جمله اقدامات برای کاستن از تنش‌های دو جانبه برگزار شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟