انتصاب بیژن ذوالفقارنسب در سمت رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس باعث تعجب جامعه مدیریتی فوتبال شد، چراکه او پیش از دریافت این حکم، رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال، رئیس کانون مربیان ایران و مشاور وزیر ورزش و جوانان بود و چهارمین عنوان مدیریتی را پذیرفت تا ابوالمشاغل فوتبال ایران باشد.
ذوالفقارنسب که مدرک تحصیلیاش را از یک دانشگاه بلژیکی دارد از زمانی که سمت ریاست بر هیئت مدیره پرسپولیس را پذیرفته کارهای عجیبی انجام داده تا میزان تعجب مدیران فوتبال را از انتخاب خود مضاعف کند. بیاطلاعی او از بدهی هنگفت سرخپوشان به پدیده مشهد نگاهها را به وی خیره کرد.
دکتر در یکی از برنامههای تلویزیونی حاضر شد تا در روز قرعهکشی لیگ قهرمانان آسیا از بازگشت قطعی پرسپولیس به این تورنمنت خبر دهد تا برخی از طنازان فضای مجازی و رسانهای قرعهکشی لیگ قهرمانان را صوری بدانند.
رئیس هیئت مدیره پرسپولیس در شرایطی که تیمش در جام حذفی مقابل ذوبآهن بازی داشت همزمان با مسابقه رسمی باشگاه متبوعش، در یکی از برنامههای تلویزیونی حاضر شد تا بازی مس کرمان و فولاد خوزستان را کارشناسی کند. تمامی این رفتارها از سوی ذوالفقارنسب در حالی رخ داده که یک هفته از انتصاب او در هیئت مدیره پرسپولیس نمیگذرد و واکنشها به سپردن چنین پستی به او را به همراه دارد.
بروز رفتارهای غیرمنطقی از ذوالفقارنسب با مرور کارنامه فوتبالی او تا حدودی عادی میشود. رئیس هیئت مدیره پرسپولیس در سال ۱۳۵۴ زمانی که در کسوت بازیکن قرار داشت در اوج رقابت تیمهای پاس و پرسپولیس برای تصاحب عناوین قهرمانی از پاس جدا شد و به پرسپولیس پیوست تا این تصمیم او در روزنامهها و مجلات پیش از انقلاب بازتاب داشته باشد. همچنین موی بلند را در رعایت اصلاح سر در میان بازیکنان باب کرد و مورد توجه رسانهای قرار گرفت.
پس از وقوع انقلاب اسلامی و هنگامی که مهدی دادرس اختیاردار تیم گسترش شد، بدون آنکه تماس یا اجازهای از گودرز حبیبی پیشکسوت استقلال بگیرد به جای او سرمربی این تیم شد.
وی همان شخصی است که در قامت سرمربی تاریخیترین تنزل جایگاه را برای استقلال رقم زد. او که پیشکسوت پرسپولیس محسوب میشد در کسوت سرمربی آبیپوشان، این تیم را به دسته سوم کشاند و حادثهای تاریخی را برای استقلال رقم زد تا در کُریخوانیهای سرخابیها، هواداران پرسپولیس حضور استقلال را در این سطح از فوتبال ایران خفت بدانند۰
ذوالفقارنسب همان اخلاقمداری است که وقتی پول ویرای برزیلی را در تیم ملی ندادند، آمد و زیر پای او را جارو کرد. همان ابن الوقتی که ریاست کانون مربیان را بر عهده گرفت تا حق صدها مربی ایرانی و صدای آنها را خاموش کند.
آنهایی که سمت ریاست هیات مدیره پرسپولیس را به ذوالفقارنسب دادهاند شاید بهتر بود کمی درباره این انتخاب دقت میکردند تا برای مدیری که 72 ساله شده و تحرک فیزیکی چندانی ندارد ترافیک کاری ایجاد نکنند. او اگر چه در این سالها به پختگی مدیریتی رسیده و احتمال تکرار اشتباهات گذشته کم است ولی سپردن همزمان چند پست مدیریتی به یک نفر، ناخواسته ایجاد تداخل شدید کاری میکند و برآیند مطلوبی ندارد.
ضمن اینکه رئیس هیئت مدیره سرخپوشان تمایل زیادی به حضور در برنامههای تلویزیونی و گفتوگو با رسانهها دارد. در کسوت ذوالفقارنسب میتوانند چند پست مدیریتی را قبول کنند و ابوالمشاغل باشند ولی لازم نیست هر دعوت تلویزیونی را قبول کنند تا سوژه شوند.
*مفسر و کارشناس مجرب فوتبال ایران