به گزارش «تابناک» به نقل از یورونیوز، هر دو این شرکتهای داروسازی در حال تلاش برای تولید و عرضه نسخه به روزشده واکسن کرونا با سویه اومیکرون هستند. شرکتهای فایزر و مدرنا در تولید واکسن کرونا از فناوری پیامرسان «آر ان ای» استفاده کردند. این فناوری با نحوه ساخت واکسنهای عادی فرق دارد.
استفان بانسل، مدیرعامل شرکت مدرنا روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد گفت که این شرکت داروسازی تلاش میکند تا واکسنی تهیه کند که فرد را هم در برابر بیماری «کووید ۱۹» واکسینه کند و هم در برابر دیگر بیماریهای رایج تنفسی در هر فصل مانند آنفلوانزا.
وی گفت: «هدف ما این است که هر سال تنها یک دوز یادآوری داشته باشیم و در نتیجه مشکل هماهنگی وجود نداشته باشد. مردم به این ترتیب مجبور به تزریق دو یا سه دوز در هر زمستان نیستند و با یک دوز واکسن در برابر آنفلوانزا، کرونا و ویروس سینسیشیال تنفسی ایمن میشوند.»
او در مورد زمان احتمالی عرضه این واکسن گفت که در بهترین حالت واکسن یادآوری و ترکیبی در پائیز سال ۲۰۲۳ روانه بازار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مدرنا افزود که دسترسی نابرابر به واکسن در سراسر جهان احتمالا ادامه خواهد یافت و همه کشورها از سال ۲۰۲۳ به واکسن ترکیبی جدید دسترسی نخواهند داشت.
احتمال پایان محدودیتها پس از سویه اومیکرون
از سوی دیگر آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت فایزر گفت که موج شیوع سویه اومیکرون میتواند آخرین موجی از همهگیری کرونا باشد که محدودیتهایی برای آن وضع میشود.
مدیرعامل شرکت فایزر اظهار داشت: «محتملترین سناریو این است که ویروس کرونا همچنان تا چند سال در حال انتقال باشد. این ویروسی است که در سراسر جهان پخش شده است و خلاص شدن از آن کار دشواری خواهد بود.»
وی افزود: «با این حال با ابزارهایی که علم در اختیار ما گذاشته است این موج آخرین موجی خواهد بود که باعث وضع چنین محدودیتهایی میشود.»
آلبرت بورلا همچنین در مصاحبهای با یکی از شبکههای خبری فرانسه نظر رئیس شرکت مدرنا مبنی تزریق سالانه واکسن کرونا طی سالهای آینده را تائید کرد. او گفت: «برای من مهمترین چیز این است که تزریق سه دوز از واکسن را تبدیل به چرخه واکسیناسیون کامل کنیم و پس از آن دیگر فقط نیاز به تزریق دوز یادآوری سالانه باشد. استثنای آن هم افرادی خواهند بود که اختلال در سیستم ایمنی بدن دارند و ممکن است مجبور شوند هر چهار ماه یک بار دوز یادآوری دریافت کنند.»