۵۰ درصد از کم شنوایی بزرگسالان قابل پیشگیری است

کد خبر: ۱۱۰۰۲۲۴
|
۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳ 20 January 2022
|
8671 بازدید

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری هستند.

به گزارش میزان، سعید محمودیان گفت: ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش وشنوایی نوزادان و کودکان یک برنامه نوپا در وزارت بهداشت است. ادغام این برنامه در حال حاضر در سیستم سلامت کشور کلید خورده است و از این پس جزو برنامه‌های بهداشتی کشور محسوب شده که استاندارد‌های خدمات آن تعریف شده و اجرا می‌شود.

تولد نوزادان کم شنوا ۶۰ درصدقابل پیشگیری است

وی افزود: سالانه شاهد تولد ۵ هزار نوزاد کم شنوا در ایران هستیم که ۶۰ درصد از این موارد در نوزادی قابل پیشگیری هستند و می‌توان جلوی معلولیت این افراد را در آینده گرفت.

بیشتر بخوانید:
هشدار یک پزشک در خصوص افزایش آنفلوانزا در کشور
این متخصص اعصاب شنوایی و الکتروفیزیولوژی عضو هیات علمی دانشگاه کم شنوایی را معلولیت خاموش نامید و اظهار کرد: در کشور‌های پیشرفته زیر یکماه تمام کار‌های درمان نوزادان کم شنوا اعم از شناسایی و درمان آنان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: غربالگری نوزادان کم شنوا در زمینه درجه کم شنوایی، نوع و سمت کم شنوایی باید زیر یک ماه انجام شود و تشخیص به موقع کم شنوایی و ناشنوایی یک طرفه یا دو طرفه باید پیش از سه ماهگی صورت گیرد.

وی مداخله درمانی به موقع پیش از ۶ ماهگی را هدف دیگر برنامه دانست و گفت: در واقع قانون ۱۳۶ بر غربالگری پیش از یک ماهگی، سه ماهگی و ۶ ماهگی حاکم است.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی مقاطع غربالگری شنوایی را ارزیابی سلامت شنوایی کودک در دو نوبت نوزادی و ۳ تا ۵ سالگی اعلام کرد و بیان کرد: غربالگری همگانی شنوایی نوزادان در کشور هم اکنون انجام می‌شود و در سال جاری غربالگری شنوایی دوره نوزادی در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی (شبکه) ادغام شده است.

۴۶۶ میلیون نفر کم‌شنوایی معلولیت‌زا دارند

دکتر محمودیان افزود: ۴۶۶ میلیون نفر در جهان با کم شنوایی معلولیت زا زندگی می‌کنند که ۶.۸ درصد بار کلی بیماری (BGD) جهان را تشکیل داده و بر اساس سال‌های سپری شده با ناتوانی (YLD) سومین عامل است.

۵۰ درصد کم شنوایی بزرگسالان قابل پیشگیری است

وی با بیان این که دو سوم افراد کم شنوا در کشور‌های در حال توسعه هستند، ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری هستند.

وی تولد روزانه ۳ تا ۵ نوزاد با کم شنوایی شدید در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس مقالات سواد مردم در زمینه گوش و شنوایی بسیار پایین است به طوری که ۹۷ درصد آنان نیاز به آموزش در این زمینه دارند.

گفتنی است در این کارگاه استاندارد‌های خدمت در زنجیره خدمات مراقبتی از شناسایی، تشخیص و مداخله درمانی توانبخشی برای مدیران و کارشناسان برنامه سلامت گوش و شنوایی دانشگاه‌های سراسر کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟