رمزریال چیست؟

مصطفی قمری‌وفا مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد ابزار نوینی به نام «رمزریال» در کنار مابقی ابزارهای پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، همراه بانک و غیره به‌زودی رونمایی می‌شود.
کد خبر: ۱۱۰۱۸۲۹
|
۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۹ 29 January 2022
|
7962 بازدید

به گزارش بورس تابناک،  هفته گذشته، صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی از تصویب مقررات رمز پول ملی با نام "رمز ریال" خبر داده بود. به گفته او؛ رمز پول ملی شکل الکترونیک همان پولی است که توسط بانک مرکزی خلق و صادر می‌شود.

چندروز بعد نیز مصطفی قمری‌وفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی، اعلام کرد به‌زودی از ابزار نوینی به نام «رمزریال» در کنار مابقی ابزار‌های پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، همراه بانک و غیره، رونمایی خواهد شد.

رمزریال چیست؟ | تفاوت رمز ریال با ارزهای دیجیتالی جهانی
 
 

رمزریال چیست؟

رمزپول ایرانی یا همان رمزریال، شکل دیگری از اسکناس است که به صورت کاملاً دیجیتال در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. در رمزریال اصل پول به صورت الکترونیکی منتقل می‌شود و نیاز به تسویه بین بانکی نیست. وی همچنین گفت با تراکنشی هم که به واسطه رمزریال انجام می‌شود، کسبه بلافاصله می‌توانند وجه آن را دریافت کنند و پرداخت نیز برای مردم به صورت آنی انجام می‌شود

ویژگی‌های این ابزار جدید پولی، سرعت بالاتر در انجام پرداخت از سوی مشتری و امنیت بالاتر و فراهم شدن فضایی نوین برای توسعه تجارت الکترونیک، عنوان شده است.

زمان عملیاتی شدن رمزریال و ویژگی های آن

همچنین به گفته مانی یکتا معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، رمزریال طرحی بلندمدت است و ان شالله در سال آینده به صورت آزمایشی و در مقیاس محدود عملیاتی خواهد شد. این مقام مسئول بانک مرکزی در ادامه با اشاره به وظایف ذاتی بانک مرکزی گفت:

یکی از وظایف این بانک ارائه بستر لازم برای معرفی ابزار‌های پرداخت متعدد و متنوع مورد نیاز مردم است تا این گونه بتوانند سهل‌تر مراودات و مبادلات مالی و تجاری خود را انجام دهند. در همین راستا رمزریال (رمزپول) از جمله ابزار‌های نوینی خواهد بود که در کنار مابقی ابزار‌های پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، همراه بانک و ... از آن استفاده خواهد شد و مردم از این طریق به حساب‌های خود دسترسی خواهند داشت.

مانی یکتا در ادامه به ویژگی‌های رمزریال پرداخت و گفت:

از جمله ویژگی‌های این ابزار جدید می‌توان به سرعت بالاتر انجام پرداخت از سوی مشتری، امنیت بالاتر و فراهم شدن فضایی نوین برای توسعه تجارت الکترونیک در کشور اشاره کرد. هدف‌گذاری و اجرای طرح برای استفاده در داخل کشور است و قرار نیست رمزریال به هیچ عنوان در خارج از کشور مورد استفاده قرار گیرد.

امروز ۹ بهمن ماه مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در برنامه زنده تلویزیونی گفت: در حال حاضر ۹۰ بانک مرکزی در دنیا پروژه‌ای رمز پول بانک مرکزی تعریف و برخی از آن‌ها مقررات مربوط به آن را تصویب کرده اند. بعد از بررسی‌ها از سال  ۹۹ وارد فاز مقررات گذاری شده ایم. مردم می‌توانند به بانک مراجعه کنند و به ازای پولی که در بانک دارند رمز ریال دریافت کنند. سقف دریافت رمز ریال بسته به اینکه کیف پول تجاری یا غیر تجاری باشد متفاوت است.

مهران محرمیان می‌گوید: رمزریال از ابعاد فنی، اقتصادی، نظارتی، ارزی، ریالی و به خصوص حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است بعد از ابلاغ مصوبه رمزپول ملی به شورای پول و اعتبار، ظرف چند ماه آینده آن را به صورت آزمایشی اجرا خواهیم کرد.

تفاوت رمز ریال با ارزهای دیجیتالی جهانی

رمز ریال مانند سایر ارزهای دیجیتال جهانی، دارای استخراج نیست و بحث سرمایه‌گذاری روی آن وجود ندارد بلکه یک ابزار پرداخت خواهد بود.

در رمزریال واسطه وجود ندارد، اگر بانک ورشکسته شود، بلایی سر پول شما نمی‌آید.

منبع: نبض بورس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟