به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، با توجه به شرایط خاص ناشی از بیماری های فراگیر(همچون شیوع بیماری کرونا) و برای جلوگیری از ایجاد وقفه در فرآیند تعلیم و تربیت دانش آموزان، بر اساس مصوب نهصد و هفتاد و هفتمین(۹۷۷)جلسه شورای عالی آموزش و پرورش، خدمات آموزشی- تربیتی مدارس، در چارچوب سیاست های مصوب ستاد ملی مقابله با بیماری های فراگیر و تصمیم مراجع ذی ربط در اعلام وضعیت و شرایط استانها و مناطق کشور، در طول سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰، با رعایت موارد زیر ارائه می شود:
تاکید آموزش و پرورش بر آموزش ترکیبی
هیچ یک از دروس نباید از برنامه درسی مدرسه حذف شود یا در حاشیه قرار گیرد
به منظور ارتقای کیفیت یادگیری مؤثر دانش آموزان، آموزش ترکیبی(استفاده از امکانات آموزش الکترونیکی در فرآیند یادگیری) در تمام شرایط آموزشی کشور مورد تأکید است.
در استانها، مناطق یا نواحی که بر اساس نظر مراجع ذی ربط، امکان آموزش حضوری وجود دارد، فعالیتهای آموزشی-تربیتی مدارس به شیوه حضوری خواهد بود. در استانها، مناطق یا نواحی که امکان آموزش حضوری در تمام یا بعضی از روزهای هفته وجود ندارد، فعالیتهای آموزشی-تربیتی مدارس به تناسب میزان عدم حضور دانش آموزان، به صورت غیرحضوری (آموزش در فضای مجازی) ارائه می شود.
تبصره ۱- توجه به ساحتهای ششگانه تعلیم و تربیت و صیانت از تمامیت برنامه درسی به ویژه در آموزشهای غیرحضوری، الزامی است و هیچ یک از دروس نباید از برنامه درسی مدرسه حذف شود یا در حاشیه قرار گیرد. تدریس تمام محتوای کتاب های درسی بر اساس تقویم آموزشی، تا پایان سال تحصیلی، الزامی است. تبصره۲ - با توجه به متغیر بودن شرایط مناطق، برنامه ریزیها باید از چابکی و انعطاف لازم برای انطباق با شرایط جدید، برخوردار بوده تا امکان ارائه آموزشها حسب شرایط مناطق در هر زمان، بدون توقف وجود داشته باشد.
دبیرستانها روزهای پنجشنبه فعالند
مدارس دوره دوم متوسطه در روزهای پنجشنبه برای ارائه خدمات آموزشی-تربیتی، فعال خواهند بود. مدارس سایر دورههای تحصیلی نیز به تشخیص مدیر مدرسه و با توجه به شرایط کاری، می توانند در روزهای پنجشنبه باز و فعال باشند.
برای جلوگیری از شکاف آموزشی، برای آن دسته از دانش آموزانی که از شرایط و امکانات لازم آموزش در فضای مجازی محروم هستند، ضمن استفاده از فیلمهای آموزشی و تهیه و توزیع بستههای آموزشی و کمک آموزشی، درسنامههای خودآموز، تمرینات و تکالیف یادگیری، کلاسهای حضوری با جمعیت کم و جلسات رفع اشکال تشکیل می شود.
نحوه محاسبه ساعات تدریس غیرحضوری معلمان
معلمان و مربیان، مسئول ارائه خدمات آموزشی-تربیتی به دانش آموزان در فضای مجازی هستند. انجام وظیفه و ایفای نقش توسط معلمان و مربیان در آموزش های غیرحضوری جزو فعالیتهای رسمی (اعم از موظف و غیرموظف) آنان محسوب می شود. مجموع ساعات تدریس حضوری و غیرحضوری معلمان و فعالیت مربیان نباید کمتر از ساعات مندرج در ابلاغ آنها باشد.
وزارت آموزش و پرورش موظف است در چارچوب اهداف مصوب دورههای تحصیلی و برنامه درسی حوزههای تربیت و یادگیری، محتوای الکترونیکی دروس را با استفاده از ظرفیت های درون و برون سازمانی، متناسب با ویژگی ها، اقتضائات و شرایط مناطق، برای ارائه در شرایط گوناگون، تولید یا تأمین کند.
تبصره- معلمان می توانند در چارچوب برنامه درسی مصوب و با رعایت سرفصل دروس، محتوای الکترونیکی تهیه و مورد استفاده قرار دهند. مدیران مدارس، شرایط لازم را برای تولید محتوای الکترونیکی و تشویق و ترغیب معلمان فراهم آورده و در ارزشیابی سالانه آنان، لحاظ کنند.
برای تقویت برنامههای پرورشی و حفظ سلامت جسمی و روانی دانش آموزان، برنامهریزی و ارائه فعالیتهای مهارت محور، گرامیداشت ایام الله، مناسبتهای مذهبی، مسابقات فرهنگی و هنری و فعالیتهای تربیت بدنی و آمادگی جسمانی، بازیها و مهارتهای ورزشی برای استفاده دانش آموزان در آموزشهای غیرحضوری، الزامی است.
تکلیف امتحانات و ارزشیابی دانشآموزان اعلام شد
در تمام دورههای تحصیلی، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم باشد، ارزشیابی دانش آموزان مطابق آیین نامههای مربوط و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، انجام خواهد شد.
در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم نباشد، ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه در تمام پایههای تحصیلی به استثنای پایههای نهم و دوازدهم، به صورت غیرحضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام میشود.
تبصره- ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی داوطلبان آزاد، دانش آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و ایثارگران، متقاضیان تغییر رشته، تعیین رشته و جهش تحصیلی در تمام شرایط با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت حضوری برگزار میشود.
تبصره- نحوه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان با نیازهای ویژه در دروس غیرنهایی از سوی سازمان آموزش و پرروش استثنایی ابلاغ خواهد شد.
آموزش و ارزشیابی دروس شایستگیهای فنی شاخه فنی و حرفهای و استانداردهای مهارت شاخه کاردانش و دروس کارآموزی و کارورزی به صورت تراکمی و حضوری و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی انجام می شود.
ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان و داوطلبان آزاد مدارس ایرانی خارج از کشور، متناسب با شرایط و اقتضائات کشور مربوط، برگزار می شود.
اعتراض دانش آموزان به نتایج ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی غیرحضوری، در شورای مدرسه بررسی و تصمیم گیری میشود.
دورههای آموزشی لازم برای توانمندسازی و ارتقای سواد رسانهای مدیران، معاونان، معلمان، دانشآموزان و اولیاء آنان برای استفاده از فناوریهای نوین و آگاهی از فرصتها و تهدیدهای آن، پیشبینی و اجرا میشود.
نظارت برحسن اجرای این مصوبه و فرآیندهای آموزشی-تربیتی مدارس و معلمان، به عهده ادارات کل آموزش و پرورش استان ها و ادارات آموزش و پرروش شهرستانها، مناطق و نواحی خواهد بود.
شیوه نامه اجرایی این مصوبه، توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ میشود.