تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون روند مثبت شاخص کل بورس در آخرین روز هفته، بازار سهام در موقعیتی مناسب برای سرمایه گذاری قرار دارد، لزوم عرضه گسترده املاک در بورس کالا، پرسپولیس برای واگذاری قیمتگذاری شد، یارانه بهمن ماه امشب واریز میشود و کاهش قیمت سیب زمینی از هفته آینده را در بر دارد.
محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: با توجه به تورم موجود در کشور و گرانی وسایل موردنیاز برای تشکیل زندگی، افزایش مبلغ وام ازدواج به ۱۲۰ میلیون تومان رقم مناسبی نیست و تقریبا ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینههای تشکیل زندگی را تامین نمیکند. از سوی دیگر، با اینکه رقم افزایش یافته در مقابل تورم ناچیز است، باید برای پرداخت همین مبلغ نیز منابعی وجود داشته باشد. وی افزود: خیلی از افراد از سال ۱۳۹۷ به بعد در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند و هنوز موفق به دریافت آن نشدهاند. وام قرضالحسنه ازدواج از محل جمعآوری سپردههایی است که مردم به عنوان قرضالحسنه در اختیار بانکها قرار دادهاند.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه منابع فعلی بانکها پرداخت افزایش وام ازدواج به ۱۲۰ میلیون تومان را پوشش نمیدهد، گفت: اکنون منابع پرداخت وام ازدواج ۷۰ میلیونی محدود است و بانک مرکزی نیز سامانه ثبتنام وام ازدواج را متناسب با حجم وصولی بانکها از محل سپردههای قرضالحسنه باز نگه میدارد تا مردم بتوانند برای دریافت وام ثبتنام کنند. جمشیدی افزود: هرچند افزایش وام ازدواج به ۱۲۰ میلیون تومان ناچیز است، چون برای پرداخت مبالغ کمتر منابع وجود نداشت و برای پرداخت این افزایش مبلغ نیز منابعی پیشبینی نشده است، صرفا توقع ایجاد میکند که پاسخی برای آن وجود ندارد. از سوی دیگر، این موضوع موجب میشود تا هجمههای منفی بیشتری نسبت به بانکها شکل بگیرد. وی در پایان از کسانی که موفق به دریافت وام ازدواج شدهاند، درخواست کرد تا نسبت به بازپرداخت اقساط خود اقدام کنند تا سایر متقاضیان هم بتوانند از این وام استفاده کنند.
در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۶۷۰۱ واحدی معادل ۰.۵۳ درصد، به یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۶۹ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد 2500 واحدی همراه شده است.
کدیور کارشناس بازار سرمایه در مورد روند معاملات بورس تا پایان سال، گفت: روند فعلی بازار را نمیتوان دقیق پیشبینی کرد، چون این بازار ممکن است هر لحظه به سمت صعود بازگردد، اما شرط این اتفاق این است که روند جریان نقدینگی بازار به جای آنکه به سمت خروج باشد، به سمت ورود پیش رود. کدیور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکنون قیمت سهام شرکتها در موقعیتی مناسب و بسیار ارزنده قرار دارند؛ بنابراین در صورت ورود نقدینگی به بازار، شاخص بورس به راحتی به سمت صعود باز میگردد. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون بازار سهام در موقعیتی مناسب برای سرمایه گذاری قرار دارد، گفت: اکنون با توجه به اینکه قیمت سهام شرکتها ارزنده است، اما باز هم شاهد خروج نقدینگی از این بازار هستیم، این اتفاق ناشی از روندی است که سال گذشته در بازار شکل گرفته و همچنان ادامه دارد.
وی به علت نوسانات اخیر ایجاد شده در بازار تاکید کرد و افزود: اکنون مسائلی که باعث شده تا بازار وارد فضای هیجانی و روانی شده و منجر به ترس سهامداران برای ورود نقدینگی به این بازار شود، وجود ابهام در لایجه بودجه و نیز تصمیمات دولت در این زمینه است. کدیور با بیان اینکه در خصوص روند فعلی بازار سرمایه باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که علت اصلی نوسانات ایجاد شده وجود این مسائل در کشور نیست، گفت: سال گذشته و زمانی که بازار در حال رشد بود، شاهد ورود حجم گسترده نقدینگی و پول به این بازار بودیم؛ در حالی که اکنون این وضعیت برعکس شده و با توجه به وجود موقعیت مناسب سرمایه گذاری در بورس، نقدینگی در حال خروج از این بازار است.
محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به انجام توافقات برای واگذاری املاک شهرداری از طریق بورس کالا اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از پیشنهادهای ما برای اصلاح ساختارهای معیوب گذشته، جبران کسری بودجه دولت و شروع روند رو به رشد بازار سرمایه این بود که دولت املاک مازاد خود را در بازار سرمایه عرضه کند، چون مدل هایی که در حال حاضر برای عرضه به صورت مزایده وجود دارد، با سیاستهای اقتصادی کشور همخوانی ندارد. وی تاکید کرد: از این روی، این انتظار میرود دولت همه املاک خود را از طریق بورس کالا عرضه کند، زیرا هم میتواند تامین مالی خوبی را از این بخش برای کسری بودجه خود داشته باشد و هم به توسعه بازار سرمایه کمک کند؛ در این زمینه پیش قدم شدن شهرداری تهران در کنار عرضه املاک مازاد دولت در بورس کالا رویدادی مورد حمایت و مثبت برای اقتصاد کشور است.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: امروز ارزشگذاری نهایی باشگاه پرسپولیس در جلسهای ارائه شد.
دوازدهمین جلسه ستاد هماهنگی آمادهسازی باشگاههای استقلال و پرسپولیس برای عرضه در فرابورس هم برگزار شد. رئیس کل سازمان خصوصیسازی روز گذشته با بیان اینکه ارزشگذاری سهام سرخابیها طی امروز یا فردا نهایی میشود، گفته بود که تا پایان بهمن ماه درج نماد ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام می شود و در همان زمان یا هفته نخست اسفند ماه سهام آنها در اختیار سهامداران قرار میگیرد. به گفته قربانزاده، واگذاری سهام سرخابیها با برخی از موانع، مشکلات مالی و مالیاتی مواجه است که در آن جلسه مطرح شد و وزیر اقتصاد دستور رفع آنها را ابلاغ کرد. وی اظهار داشت: همچنین جلسه ای هم با «محسن رضایی»، معاون اقتصادی رییس جمهوری و مدیران عامل ۲ باشگاه برگزار شد، در آن جلسه هم معضلات مربوط به واگذاری این باشگاهها مورد بحث قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: با رصد روزانه قرارگاه امنیت غذایی و با استفاده از سامانههای هوشمند سیب زمینی با قیمت هر کیلو ۹۸۰۰ تومانی عرضه شد و قیمتها کاهش یافت. پیشبینی می کنیم هفته آینده نیز قیمت آن در مغازهها به زیر ۱۰ هزار تومان و در میادین نیز به زیر ۸۰۰۰ تومان برسد. وی همچنین به وضعیت برنج نیز اشاره کرد و گفت: تولید برنج ایرانی به علت تنش آبی نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته بود و به دلیل عدم بازاررسانی مناسب در تابستان امروز دچار کمبود عرضه ناشی از کمبود تولید و احتکار برنج داخلی توسط شبکههای دلالی هستیم. همین امر منجر به شکاف قیمت برنج در بازار شد. قادری فر در ادامه گفت: البته بلافاصله توزیع برنج ایرانی توسط سامانههای هوشمند انجام شد و در حال حاضر نیز هر کیلو برنج شیرودی با قیمت ۴۲هزار تومان به صورت اینترنتی توزیع میشود. وی با بیان اینکه گوشت قرمز منجمد نیز از هفته آینده به صورت هوشمند توزیع خواهد شد، گفت: در مورد گوشت قرمز هیچ کمبودی نداریم. اگر هم کسری وجود داشته باشد با واردات جبران خواهد شد. قیمتها هم بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار خواهد بود.
بر اساس اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانهها، یکصد و سی و دومین مرحله یارانه نقدی مربوط به بهمن ماه جاری بهازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور ساعت ۲۴ روز چهارشنبه (۲۰ بهمن ماه) به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود و قابل برداشت خواهد بود. همچنین طبق اطلاعیه این سازمان بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاعرسانیهای قبلی، این ماه بیستمین قسط از اقساط تسهیلات قرضالحسنه یک میلیون تومانی از یارانه سرپرستان خانواری که تسهیلات را دریافت کردهاند، کسر خواهد شد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به رایزنی اماراتیها برای سرمایهگذاری مشترک در ایران، گفت: توسعه روابط تجاری با ایران مورد تاکید اماراتیهاست.
سبحانیان معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه هم کاهش شدید و هم افزایش شدید نرخ ارز به نفع اقتصاد کشور نیست، اظهار داشت: معتقد موضوع مهمتر از نرخ ارز، ثبات بازار ارز است. برای فعال اقتصادی ثبات بازار ارز بیشتر از نرخ ارز اهمیت دارد. فعال اقتصادی باید اطمینان داشته باشد که اگر یک ال سی باز میکند یا خرید خارجی انجام میدهد نرخ ارز ناگهانی نوسان نخواهد داشت و تاکید وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت سیزدهم ایجاد ثبات در بازار ارز است.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: حتی رفع احتمالی تحریمها هم اگر نوسان در نرخ ارز ایجاد کند، به ضرر اقتصاد ما خواهد بود. وی با اشاره به تاثیر کاهش نرخ دلار ناشی از لغو برخی از تحریمهای برنامه هستهای ایران بر بازار بورس، گفت: در یکی دو روز گذشته که در بازار سرمایه شاهد افت شاخص بودیم، دلیل اصلی آن کاهش نرخ دلار در همین بازه زمانی بوده است. بانک مرکزی باید کمک کند تا ثبات در بازار ارز ایجاد شود تا آثار و تبعات منفی نوسان نرخ ارز در بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه به حداقل برسد. سبحانیان گفت: یکی از تبعات نوسانات در نرخ ارز اثر آن در بازار سرمایه و بورس است و به همین دلیل، ثبات در نرخ ارز برنامهای است که وزارت اقتصاد آن را دنبال میکند.