آغاز عرضه برنج تنظیم بازار در فروشگاه زنجیره‌ای

اسماعیل قادری فر، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: برای تنظیم بازار، توزیع برنج در فروشگاه‌های زنجیره‌ای از امروز پنجشنبه ۲۱ بهمن آغاز شد.
کد خبر: ۱۱۰۴۰۲۷
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳ 10 February 2022
|
9002 بازدید
|
۳

 


به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سوداگری‌ها در بازار اقلام اساسی، سرآغازی برای عرضه گسترده این اقلام از طریق فضای مجازی آن هم بدون واسطه شد. نوع جدید عرضه ای که هرچند به علت وجود گرانی در برخی محصولات آغاز شد اما مقدمه ای برای حذف دلالان و برهم زنندگان بازار اقلام اساسی هم هست.

به علت خشکسالی در هنگام کشت برنج از ابتدای سال قیمت برنج مرتب در حال افزایش بود. آمارها نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج طارم در ابتدای فصل برداشت ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان بود که با جهش چشمگیر به ۸۰ هزار تومان رسیده است.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و در راس آن وزیر جهاد کشاورزی معتقدند تولید به واسطه خشکسالی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، اما در مقابل انجمن واردکنندگان برنج نظر دیگری دارد.

در مدت ممنوعیت واردات به سبب حمایت از تولید داخل نیز بازرگانی داخلی اقدام به عرضه ۱۰۰ هزار تن برنج کرد.

دلال باعث گرانی برنج شد نه خشکسالی
خاکزاد مشاور نظام صنفی گفت: امسال کاهش تولید برنج در حدی نیست که بتواهد تاثیر جدی بر بازار بگذارد و اختلاف ۷۰ تا ۷۵ درصدی برنج با استان‌های شمالی ناشی از سودجویی دلالان و واسطه گران است.

با توجه به اذعان انجمن تولیدکنندگان برنج مبنی بر کاهش ۱۰ تا ۱۸ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، جای این سئوال مطرح است که علت گرانی چشمگیر برنج در بازار چیست؟

هر چند انجمن تولیدکنندگان برنج معتقدند که شبکه‌های نظارتی خود را به خواب زدند چرا که تنها قیمت برنج نیست که با استان های شمالی اختلاف معنادار دارد، بلکه کیفیت در تهران به سبب ۱۰ تا ۱۲ درصد ناخالصی اختلاف دارد که کسی پاسخگو نیست.

در سمتی دیگر از سودجویی ها، سیب زمینی به علت سیل در کرمان نیز دچار خسارت شده و آن هم به جرگه گرانی ها پیوست.

سیب زمینی نو بیست روز دیگر به بازار می آید
هر چند با تغییر فصل طبق روال همه ساله قیمت سیب زمینی به سبب هزینه‌های انبار بالاست، امسال بنابر گفته اتحادیه میوه و سبزی صادرات هم مزید بر علت شده تا قیمت دچار نوسان شود که با ورود محصول نو طی ۲۰ تا ۲۵ روز آینده انتظار می رود بازار به آرامش برسد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون ۶۰۰ هزار تن سیب زمینی در انبارها موجود است و سیب زمینی مناطق خوزستان و جیرفت به زودی در بازار عرضه می‌شود که با این وجود مشکلی در عرضه نداریم.

جواد ساداتی نژاد با تاکید بر این موضوع که رفتارهای سوداگران نباید بر بازار مصرف اثر بگذارد، افزود: کشاورزی بنگاه اقتصادی است که واردات و صادرات هر دو در کنار یکدیگر باید باشد، کما اینکه برای جلوگیری از رفتارهای سوداگرانه و تنظیم بازار داخل واردات ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی در دستور کار قرار گرفته است.

۱۵۰ هزار تن عرضه برنج طی یک ماه
سیف، مدیرعامل بازرگانی دولتی از توزیع ۱۵۰ هزار تن برنج توسط شبکه‌های توزیع از اول بهمن خبر داد و گفت: در حوزه ذخایر برنج خارجی هیچ‌گونه مشکلی نداریم و برای حفظ آرامش بازار، توزیع برنج وارداتی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.

مدیرعامل بازرگانی دولتی قیمت هر کیلو برنج پاکستانی را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

بنابر آمار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی سالانه ۳ میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که بنابر گفته مدیرعامل بازرگانی دولتی تولید برنج از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کاهش یافته که کمبود عرضه منجر به ایجاد شوک بازار و گرانی قیمت در بازار شده است.

رضازاده، مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به عدم کمبود برنج و ذخایر ۳۰۰ هزارتنی برنج ایرانی در مازندران و گیلان، عرضه گسترده برنج توسط اتحادیه و فروشگاه‌های زنجیره ای آغاز می شود.

احتمال وجود انبار احتکار برنج وجود دارد


بنابر اظهار نظر برخی فعالان بازار مبنی بر احتکار برنج در انبارهای شمال، بازرسی جز وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که در این مورد زنجیره تولید و توزیع برنج از مزرعه تا مراکز فروش مورد رصد قرار گرفته و هم اکنون به این کار مشغولیم و افزایش نظارت‌ها در دستور کار است.

بنابر تصمیمات اخیر قرارگاه امنیت غذایی مقرر شده که ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی از مزارع گواهی شده خارج از کشور تحت نظارت سازمان حفظ نباتات برای مصارف صنعتی، خوراکی و بذری وارد شود که با قیمت ۱۰ هزار تومان از روز شنبه هفته گذشته در سطح میادین عرضه شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
مملکت کجا دارد میرود؟
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
اگر دولت ایران چند دلال و محتکر دانه درشت را مصادره اموال و اعدام کند خدمت بزرگی به 85 میلیون ایرانی شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
نیازی هم به اعدام نیست فقط مصادره تمام اموال از جمله اموال سند خورده به نام همسر و فرزندان و پدر و مادر همین قدر کفایت میکنه
موضوع اینه که عزم جدی مبارزه با فساد و سودجویی نیست چون پای خیلی ها گیره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟