ابراهیم سماوی کارشناس بازار سرمایه پاسخ داد:

با احیای برجام کدام صنایع بورسی نفع خواهند برد؟

این روزها دوباره موضوع توافقات و احیای برجام مطرح شده است و از این رو سعی شد در این مطلب و در گفتگو با ابراهیم سماوی کارشناس بازار سرمایه به این پرسش پاسخ دهیم که با احیای برجام کدام صنایع بورسی نفع خواهند برد؟
کد خبر: ۱۱۰۵۵۳۶
|
۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷ 19 February 2022
|
5057 بازدید

به گزارش بورس تابناک، این روزها بحث توافق و احیای برجام دوباره داغ شده است و خبرها حکایت از آن دارد که گویا طرفین به یک توافق نزدیک شده اند. از این رو این پرسش مطرح شده است که با احیای برجام کدام صنایع بورسی نفع خواهند برد؟

ابراهیم سماوی کارشناس بازار سرمایه | بازار سرمایه ایران ماه ­ها است تحت سیطره  ریسک­ های سیستماتیک بالاخص ریسک سیاست­ های بین ­المللی قرار دارد. آخرین دور اصلی مذاکرات برجام از آذرماه سال جاری آغاز شده و اخیرا رئیس هیئت مذاکره کننده اعلام داشته که بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده ­ایم. ابعاد اثر این توافق در بازار سرمایه را می­ توان در کوتاه ­مدت که عمدتا ناشی از هیجانات و تکانه­ های قیمتی متاثر از اخبار و همچنین در افق زمانی بلندمدت که نشان­ دهنده اثرات واقعی برجام می ­باشد، مورد واکاوی قرار داد.

با احیای برجام کدام صنایع بورسی نفع خواهند برد؟

برجام چه تاثیری بر بورس خواهد داشت؟

در کوتاه مدت با توجه به کاهش انتظارات تورمی و در ادامه کاهش قیمت دلار آزاد، انتظار می­ رود عمده سهام دلاری و کامودیتی محور با این رویکرد که نرخ و مبلغ فروش آنها کاهش می ­یابد، با عرضه یا حداقل با عدم تقاضای مناسبی روبرو شوند. از آنجایی که عمده ارزش بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیرمستقیم وابسته به صنایع کامودیتی­ محور است، شاخص سبز رنگ نخواهد بود و احتمال اصلاح عددی شاخص بالا است. از طرفی تقاضا در صنایع موسوم به صنایع برجامی همانند بانکی­ ها، خودرویی­ ها و همچنین صنعت حمل و نقل از عرضه پیشی خواهد گرفت.

همزمان انتظار می­ رود صنایع ریالی پس از رشد صنایع برجامی از استقبال مناسبی برخوردار شوند و حجم نقدینگی به سمت این صنایع گسیل گردد. در میان­ مدت و بلندمدت باید این مورد را در نظر داشت با وجود اینکه نرخ و مبلغ فروش شرکت­ های کامودیتی محور کاهش پیدا می­ کند و اثر کاهنده­ای بر سود دارد اما از طرفی بهای تمام شده مواد اولیه، هزینه­ های حمل و سایر هزینه­ هایی که به دلیل تحریم بر این صنایع تحمیل می­ شد کاهش خواهد یافت.

از یک طرف کاهش مبلغ فروش و اثر کاهنده بر سود و از طرفی کاهش هزینه­ های تحریمی اثر فزاینده بر سود دارد و تقابل این دو نشان دهنده برآیندی مثبت از رشد و افزایش سود است. فلذا ارزندگی شرکت­های کامودیتی­ محور و دلاری افزایش خواهد یافت و به تدریج در این صنایع هم شاهد رشد قیمتی کم شیبی خواهیم بود. البته فرض بلندمدت مبتنی بر توافق واقعی، آزادسازی منابع مالی و تسهیل حمل و نقل برای شرکت­ های تولیدی است و به نوعی اثر واقعی رفع تحریم نمایان خواهد شد.

در آخر ذکر این نکته ضروری به نظر می­ رسد که در قیمت­ های فعلی بسیاری از سهام کامودیتی­ محور، اثر اخبار برجامی تا حد قابل توجهی پیشخور شده است و سرمایه ­گذاران باید این مهم را در تحلیل­های خود لحاظ کنند و به امید اصلاح قیمتی اساسی نباشند. در صورت دستیابی به توافقات و اجرایی شدن آن فضای اقتصاد در کشور بهبود می­ یابد و به تبع آن شاهد کاهش نرخ بیکاری، کاهش تورم و انتظارات تورمی، افزایش رشد اقتصادی (تا حدی به دلیل افزایش فروش نفت)، افزایش صادرات، کمرنگ شدن فضای سفته­ بازی در بازارهای مالی به صورت ویژه در ارز، طلا و مسکن خواهیم بود و برآورد می­ گردد بازار سرمایه در بلندمدت از رقبا پیشی بگیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟