به گزارش بورس تابناک، «حسین قربانزاده» در نشست امروز (یکشنبه) خود با پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: صحبت کردن در این مجلس کار حضرت فیل است چه برسد به اینکه بخواهیم به شبهات پاسخ دهیم. زمانی که به دنیا نیامده بودم، خیلی از دوستانی که در این نشست حضور دارند برای مردم خاطره ساختند. این اتفاق تلنگری برای ماست تا بدانیم اگر پرسپولیس برندی شده است به خاطر زحمات این عزیزان است. با این وجود، چه معنی دارد باشگاهی با 30، 40 میلیون هوادار هشتش گروی نهش باشد؟! اگر شبکه چهارم صداوسیما بازیهای دهه 40 را پخش کند، همه میخکوب میشوند، ولی هنوز باشگاه پرسپولیس نتوانسته است به کف درآمدزایی برسد.
وی افزود: یک بار باید شفاف به مردم توضیح داده شود که پرسپولیس به چه صورت مدیریت شده است. مدیرعاملی با اسپانسری قرارداد میبندد و زمانی که میخواهد برود، اسپانسر شکایت میکند و مدیرعامل جدید با کارگزار جدیدی قرارداد میبندد و این سیکل ادامه پیدا میکند. در کدام شرکت یا بنگاهی چنین سیکل و قراردادی دائماً ادامه پیدا میکند و متضرر میشوند؟ برای رهایی از این اتفاق دو راه بیشتر نداریم؛ اولاً شفافیت و انضباط مالی داشته باشیم و دوم اینکه نقش دولت پایین بیاید.
«قصد داریم فرایند واگذاری قبل از عید به پایان برسد.»، رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان این جمله خاطرنشان کرد: زمانی که استقلال و پرسپولیس بازی دارند، همه تلویزیون را روشن میکنند. درآمد صداوسیما از پخش این مسابقات است. مطالبه را باید کسی انجام دهد که از این پس سهامدار باشگاه میشود. دیگر امکان ندارد کسی که در هر جای کشور حضور دارد، از حقش بگذرد. این راهی که شروع شده، بیبازگشت است. حق کپی رایت باید گرفته شود. این اتفاق 15 اسفند همزمان با میلاد امام حسین(ع) یا رخ میدهد یا من دیگر سازمان خصوصیسازی نخواهم بود. در سه شب گذشته خون دل خوردم و نمیتوانم بگویم چه اتفاقی افتاده است، چون عدهای گفتهاند تحت هیچ شرایطی اجازه نمیدهیم چنین موضوعی انجام شود. یکبار باید در این مملکت کاری که همه پشت تریبون میگویند درست است، پیش برود. دیگر معنی ندارد کارشناسی سنگاندازی کند تا کار به سال بعد کشیده شود. اگر کار به سال بعد بکشد یعنی به 20 سال بعد کشیده شده است. من حرفم را میزنم و این حرفها هم کنتور ندارد، چرا که تا 15 اسفند مشخص میشود کار عملی میشود یا نه.
قربانزاده یادآور شد: در 15 اسفند 10 درصد از سهام این دو باشگاه به مردم صرفنظر از اینکه هوادار هستند، بازیکن یا پیشکسوت واگذار میشود. این 10 درصد معادل 50 درصد سرمایه ثبتی پرسپولیس و استقلال است. ما مدلی را انتخاب کردیم تا پول در باشگاه بماند و یک ریال به خزانه دولت نرود. اساساً از کلمه خصوصیسازی استفاده نکردم، چون به این شکل قبول ندارم. من نباید رئیس سازمان خصوصیسازی باشم، دنیا سازمان مدیریت دارایی دولت دارد. هدف کار ما بهبود کیفیت مدیریت این دو باشگاه است. مگر میشود باشگاهی که 30، 40 میلیون هوادار دارد آن را به مزایده تبدیل کرد تا شرکتی بخرد و بعدها آن شرکت بگوید نمیخواهم سرمایهگذاری کنم و منحل میکنم؟!
وی تصریح کرد: پیشنهاد مالی عرضه 10 درصد از سهام در سال جاری است. سپس نماد به اداره ثبت شرکتها میرود. نماد دو باشگاه از پانزدهم تا سیام فروردین سال بعد باز شده و امکان خرید و فروش فراهم خواهد شد. قاعدتاً سهام پرسپولیس و استقلال سهامی نیست که مثل فولاد فردایش بفروشند و سودی کسب کنند. قاعدتاً صف فروشی ایجاد نخواهد شد مگر اینکه اندک باشد و سپس به تدریج قیمت افزایش پیدا میکند. دولت اینجا باید بار دیگر سهامش را عرضه کند تا هم قیمت را تعدیل کند و هم مالکیتش را از صد درصد به زیر 50 درصد برساند. بلوکی خواهیم داشت تا به کسانی که برای باشگاه بازی کرده یا عضو کادر فنی بودهاند، واگذار شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی تأکید کرد: اگر باشگاه تشخیصی از هوادار دارای کارت داشته باشد، کسی که تعصب و وفاداریاش را ثابت کرده باشد او بلوک هواداری میشود و میتواند عرضه پنج درصد هواداری را بگیرد. این بلوک در معرض پیشنهاد است. زمانی که دولت هر شرکتی را واگذار کند موظف است پنج درصد را به کارکنان آن شرکت بدهد. باید تا مرداد ماه طبق درخواست و ایرادهای AFC، تأثیر یک شخص حقیقی و حقوقی در یک باشگاه نسبت به باشگاه دیگر مرتفع شود، یعنی این اتفاق بیفتد که دولت مالکیتش کاسته شود.
قربانزاده درباره اینکه اعلام شده یکی از شروط ورود شرکتها به بورس و فرابورس سوددهی دو سال متوالی است و به نظر میرسد استقلال و پرسپولیس این شرایط را ندارند، گفت: فقط بورس اینگونه است و فرابورس اینطور نیست. بازار پایه فرابورس برای همین شرکتهاست و مسئلهای که میگویید، برای بازار اول و دوم بورس است که اصطلاح پذیرش را نام میبرند و آنجا باید تمام حسابرسی مرتفع شود. با این حال در مورد بنگاههایی که احساس میکنند خریدار دارد، به بازار پایه فرابورس میبرند و آنجا زیان انباشته داشتن مانعی برای واگذاری نیست. صرفاً ملاحظاتی دارند که آن ملاحظات و شروط مرتفع شده است.
منبع: تسنیم