بین الملل تابناک: بامداد پنجشنبه ۵ اسفند (۲۴ فوریه) به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، ارتش این کشور به اوکراین یورش برد؛ بحرانی که اکنون وارد هشتمین روز خود شده، واکنشهای جهانی زیادی را به همراه داشته است و دورنمایی مشخصی برای پایان آن وجود ندارد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که احتمال آوارگی بیش از ۱۰ میلیون نفر در نتیجه جنگ در اوکراین وجود دارد.
استفان دو جاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران افزود: همکاران می گویند که نیازها در اوکراین هر ساعت در حال افزایش و گسترش است. آنها هشدار می دهند که اگرچه مقیاس و دامنه آواره شدن افراد هنوز مشخص نیست، اما انتظار داریم در صورت ادامه خشونت ها، بیش از ۱۰ میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شوند.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: این تعداد می تواند شامل ۴ میلیون نفر شود که از مرزهای اوکراین خارج شده و وارد کشورهای همسایه اوکراین می شود.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که اوکراین و روسیه بر سر برگزاری زودهنگام دور سوم مذاکرات توافق کردند.
رویترز به نقل از یک مقام اوکراینی حاضر در مذاکرات نوشت: اوکراین نتایجی را که روی آن حساب کرده بود در مذاکرات دریافت نکرد، اما هر دو طرف در مورد ایجاد کریدورهای مشترک بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان به تفاهم دست یافتند.
توافق بر سر برگزاری سومین دور از مذاکرات در حالی انجام می شود که وزارت خارجه بلاروس اعلام کرد دور دوم مذاکرات میان روسیه و اوکراین در این کشور برگزار شده است.
آمریکا در پی جنگ در اوکراین، در اقدامی جدید برای اعمال فشار بر روسیه، تحریمهای جدیدی علیه هشت شخصیت و مقام دیگر روسیه اعلام کرد.
کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که دسترسی افراد جدیدی که به عنوان "دوستان پوتین و اعضای خانواده آنها" توصیف شده اند، از سیستم مالی آمریکا قطع شده و دارایی های آنها در آمریکا مسدود می شود.
این تحریم ها علیه هشت فرد نزدیک به پوتین به همراه اعضای خانواده و همکاران آنها اعمال خواهد شد.
به گفته کاخ سفید، علیشیر بورهانوویچ عثمانوف، "یکی از ثروتمندترین افراد روسیه" و از جمله متحدان پوتین تحریم می شود و این تحریم ها شامل قایق مجلل و جت شخصی او نیز می شود.
آمریکا همچنین دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین را که کاخ سفید او را "منتشر کننده اصلی تبلیغات پوتین" توصیف می کند، تحریم کرده است.
آمریکا همچنین علیه ۱۹ میلیاردر روسیه و ۴۷ عضو خانواده و نزدیکان آنها محدودیت های روادیدی اعمال خواهد کرد
پیش از این، شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گزارش داد، منابع آگاه آمریکایی اعلام کردند که دولت جو بایدن در نظر دارد تحریم های جدیدی را علیه میلیاردرهای روسیه و اعضای خانواده های آنها اعمال کند.
به گفته یک مقام آمریکایی، انتظار میرود تحریمهای آمریکا فهرست میلیاردرهای روسیه را که این هفته توسط اتحادیه اروپا تحریم شدهاند، دنبال کند اما این تحریم کاملا شبیه تمهیدات اتحادیه اروپا نخواهد بود.
بسته تحریم های آمریکا گسترده تر خواهد بود و شامل ممنوعیت سفر و هدف قرار دادن اعضای خانواده این افراد خواهد شد.
پیش از این، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پی وقوع جنگ در اوکراین اعلام کرد به همراه متحدان خود تحریم های اقتصادی قوی وضع کرده ایم. ما ارتباط بانک های روسیه را از سیستم مالی بین المللی قطع کردیم. من امشب به رژیم فاسد و میلیاردرهای آن می گویم دیگر نمی توانید به اقدامات خود ادامه دهید.
بایدن گفت که وزارت دادگستری آمریکا یک گروه کاری ایجاد می کند تا جنایت های میلیاردرهای روسیه را بررسی کنند. ما با اتحادیه اروپا برای مسدود کردن دارایی های آنها همکاری می کنیم.
کاخ کرملین اعلام کرد، رئیسجمهور روسیه در صحبت با رئیسجمهور فرانسه بر عزم مسکو برای ادامه عملیات در اوکراین و حفاظت از ساکنان دونباس تاکید کرد. به روایت کرملین، پوتین از ماکرون خواست به تلاشها برای اطمینان از خروج امن شهروندان خارجی از اوکراین ملحق شود.
همزمان با رسیدن گزارشها از در دستگرفتن شهر خرسون اوکراین توسط روسها، ولودیمیر زلنسکی مدعی شد که تاکنون ۹ هزار سرباز روس در این نبردها کشته شدهاند.
به گزارش تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسیه همچنان با مقاومت شدید اوکراینیها اعم از نظامی و غیرنظامی در سراسر کشور مواجه هستند و هنوز نتوانستهاند دولت کییف را سرنگون کنند.
وی مدعی شد که از زمان آغاز تهاجم روسیه به کشورش در یک هفته پیش، نزدیک به ۹ هزار سرباز روس کشته شده اند.
شب گذشته (چهارشنبه شب) برپایی بیلبوردی در حمایت از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در الجادریه بغداد توجه رسانه ها و فعالان اجتماعی عراق را جلب کرد.
بر روی این بیلبورد که در خیابانی در محله الجادریه نصب شده بود و مشخص نشد چه کسانی آن را برپا کرده بودند به انگلیسی عبارت «We support Russia» به معنای «ما از روسیه حمایت می کنیم» و در پایین آن هشتگ و امضای «#اصدقاء الرئیس» به معنای «دوستان رئیس جمهور» نقش بسته بود.
سفارت روسیه در عراق نیز در صفحه رسمی توییتر خود تصویر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را منتشر کرد و یک توضیح کوتاه، پای تصویر نشاند؛ «فی شوارع بغداد» (در خیابان های بغداد).
وزارت امور خارجه روسیه نیز همین توییت را در صفحه عربی توییتر خود با اضافه کردن دو هشتگ منتشر کرد: « #الحق مع روسیا» (حق با روسیه است) و « #نحن مع روسیا » (ما با روسیه هستیم).
این بیلبورد کمتر از دو ساعت بعد از خیابان زدوده شد؛ اعلانی که برخی عکس ها و ویدیوهای آن در شبکه های اجتماعی عراقی و غیر عراقی جنجال به پا کرد.
برخی کاربران شبکه های اجتماعی ادعا کردند که بعد از ابلاغ دولت عراق مبنی بر توقف تعامل مالی با روسیه تحت فشارهای آمریکا بر بغداد، اکنون برپا شدن چنین بیلبورد بزرگی در پایتخت معنادار است و این ادعا در حالی مطرح می شود که دولت عراق در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل برای محکوم سازی اقدام روسیه در تقابل نظامی با اوکراین در کنار ۳۵ کشور دیگر مانند ایران و چین به این قطعنامه رای ممتنع داد.
برای برگزاری دور دوم مذاکرات روسیه-اوکراین تاکنون مناطق مختلفی اعلام شده است.
به گزارش اسپوتنیک، برخی گزارشها حاکی از آن است دور دوم مذاکرات میان روسیه و اوکراین امروز (پنجشنبه) در بلاوژسکی پوشه، جایی که توافق نامههای پایان اتحاد جماهیر شوروی به امضا رسید، برگزار می شود.
با این حال یک منبع در محافل دیپلماتیک به اسپوتنیک گفت که مذاکرات بین هیئتهای روسیه و اوکراین ممکن است از بلاوژسکی پوشه Belovezhskaya Pushcha به مکان دیگری در منطقه برست بلاروس منتقل شود، این تصمیم هنوز اتخاذ نشده است.
این منبع گفت: "مذاکرات ممکن است منتقل شود، اما در داخل مرزهای منطقه برست باقی بماند. زمان هنوز مشخص نیست."
یک منبع آگاه از برگزاری دور دوم مذاکرات میان روسیه و اوکراین در بلاوژسکی پوشه، جایی که توافق نامههای پایان اتحاد جماهیر شوروی به امضا رسید، خبر داد.
مدینسکی، رئیس هیات مذاکره کننده روس گفته است که ارتش روسیه کریدور امنیتی برای جابجایی هیات اوکراینی فراهم میکند.
دور نخست این مذاکرات در آخرین روز ماه فوریه برگزار شد؛ میخایلو پودولیاک، مشاور دفتر رئیس جمهور اوکراین پس از پایان این مذاکرات تصریح کرد که برای کییف، هدف اصلی این نشست بحث در مورد آتش بس بود.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن صدها موشک استینگر به اوکراین تحویل داده است.
این شبکه تلویزیونی آمریکایی به نقل از دو مقام آمریکایی که نام آنها بیان نشده است، گزارش داد که واشنگتن در چند روز گذشته صدها موشک ضد هوایی استینگر به اوکراین منتقل کرده است.
به گفته این دو مقام آمریکایی، آخرین محموله کمک های نظامی آمریکا که شامل ۲۰۰ موشک استینگر است، روز دوشنبه وارد اوکراین شده است.
بر اساس این گزارش، در ماه گذشته، آمریکا برای انتقال تسلیحات ساخت آمریکا از جمله موشک های استینگر به اوکراین از کشورهای حوزه بالتیک شامل لیتوانی، لتونی و استونی موافقت کرد. با این حال تاکنون دولت بایدن از ارائه مستقیم موشک ها به اوکراین به صورت مستقیم خودداری کرده بود.
برخی از اعضای کنگره آمریکا پیش از این از دولت آمریکا درخواست کرده بودند تا موشک های استینگر به اوکراین ارسال کند.
اوکراینی ها بارها از آمریکا درخواست تسلیحات بیشتر از جمله سلاح های ضد هوایی و ضد تانک کرده بودند..
تونی (آنتونی) بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که تا امروز اوکراین همچنان قادر به دریافت «تجهیزات نظامی دفاعی حیاتی» مورد نیاز خود است.
روزنامه «فایننشال تایمز» به نقل از یک منبع آمریکایی ادعا کرد که «کاروان نظامی روسیه که به سمت کییف پایتخت روسیه حرکت میکرد، به دلیل مقاومت (اوکراینیها) و کمبود تجهیزات متوقف شد».
خبرگزاری اوکراین از وقوع چهار انفجار در کمتر از یک ساعت در کییف پایتخت این کشور خبر داد. گفته میشود یکی از انفجارها در مرکز پایتخت و نزدیک خط مترو روی داده است.
نیکلاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا در یک نطق تلویزیونی ضمن محکوم کردن تحریمها و فشارها علیه روسیه به دلیل تحولات اوکراین اعلام کرد، «آنچه آنها دارند علیه مردم روسیه انجام میدهند، جنایت و جنگ اقتصادی است».
مادورو با اشاره به اقدامات آمریکا و متحدانش علیه روسیه در قطع دسترسی برخی از بانکهای روسیه به سامانه «سوئیفت» و ممنوع کردن حریم هوایی کشورها علیه روسیه افزود: «کاری که آنها دارند میکنند، دیوانگی است. جنگهای اقتصادی باید پایان یابند. مشکلات جهان باید از مسیر دیپلماتیک و سیاسی حل شوند».
سوئد چهارشنبه شب به وقت تهران مدعی نقض حریم هوایی خود از سوی شماری از جنگندههای روسیه شد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» نیروهای مسلح سوئد در بیانیه ای اعلام کرد که چهار جنگنده روسی روز چهارشنبه حریم هوایی سوئد را بر فراز دریای بالتیک برای مدت کوتاهی نقض کردند.
نیروهای مسلح سوئد در وبگاه خود اعلام کرد: «با توجه به شرایط فعلی، ما این رویداد را بسیار جدی میبینیم.»
در این بیانیه آمده است که این نقض حریم هوایی مختصر بوده و در شرق جزیره «گوتلند» رخ داد. نوع جنگندههای روسیه نیز ۲ فروند «سوخو-۲۴» و ۲ فروند «سوخو-۲۷» اعلام شده است.
نخستوزیر سوئد اخیرا اعلام کرد روسیه فعالیت نظامی تهدید کنندهای در اطراف مرزهای این کشور ندارد و استکهلم همچنان قصد پیوستن به ناتو را ندارد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با تاکید مجدد بر لزوم خلع سلاح اوکراین، گفت سپس مردم این کشور خود باید سرنوشتشان را تایید کند.
لاوروف شامگاه چهارشنبه گفت که روسیه، «ولودیمر زلنسکی» را به عنوان رئیس جمهور قانونی اوکراین به رسمیت میشناسد، اگرچه او با وعده پایان دادن به جنگ داخلی این کشور به مردم دروغ گفت.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی توضیح داد که زلنسکی لفاظیهای «ضد روسی و روسهراسی» را ترویج میکند و اظهارات بسیار بحث برانگیزی ارائه میدهد.
وزیر خارجه روسیه اظهار داشت که تقاضای زلنسکی برای تضمینهای امنیتی، «گامی مثبت» است و روسیه آماده است تا در دور دوم مذاکرات با مقامات اوکراینی درباره این موضوع بحث کند.
با این حال، لاوروف پیشبینی کرد که دور دوم مذاکرات دوجانبه ممکن است اتفاق نیافتد، زیرا کییف منتظر چراغ سبز واشنگتن است.
به نوشته رویترز، وی ادامه داد: «این واقعیت که رئیس جمهور زلنسکی اعلام آمادگی کرد، یا بهتر است بگوییم تمایل خود برای دریافت تضمینهای امنیتی را بیان کرد، به نظر من این یک گام مثبت است. مذاکرهکنندگان ما آمادهاند در دور دوم مذاکرات درباره این تضمینها با نمایندگان اوکراین بحث کنند. اما هنوز دور دوم را تایید نکردهاند. آنها در حال چانهزنی هستند. فکر میکنم آمریکاییها هم اجازه ندادهاند. اکنون هیچکس به استقلال کییف اعتقاد ندارد».
بر این اساس، رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه از افشای جزئیات درباره دور اول مذاکرات با مقامهای اوکراینی خودداری کرد و گفت «زیرا این تنها مرحله اولیه است».
لاوروف این موضوع را رد کرد که روسیه خواهان تسلیم اوکراین است و تاکید کرد که مسکو برای یافتن راه حل، آماده سازش است.
او تصریح کرد: «اگر مقامات (اوکراین) با شرایطی که در حال حاضر مورد بحث است موافقت کنند، توافقی حاصل خواهد شد. روسیه در اوکراین با نازیسم مبارزه خواهد کرد».
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، لاوروف گفت که حقایق زیادی وجود دارد که ثابت میکند اوکراین بخشی از طرح غرب برای ایجاد یک «کمربند خصمانه» در اطراف روسیه است و برای دو سال، اوکراین از تسلیحات مملو شده است و محمولههای نظامی در ماههای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: «همزمان، ایالات متحده و انگلیس در حال ساخت پایگاههای نظامی در این کشور از جمله در دریای آزوف بودند. پنتاگون هم از ساخت آزمایشگاههای بیولوژیکی نظامی در اوکراین حمایت کرد».
بر این اساس، وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو اظهارات زلنسکی درباره تبدیل اوکراین به یک قدرت اتمی را جدی گرفته، تاکید کرد که این کشور عضو شوروی سابق پتانسیل داشتن سلاح اتمی را دارد.
لاوروف در ادامه از رسانهها و سیاستمداران غربی به دلیل چشم پوشی از مشکلات و رنج مردم دنباس که «هشت سال بمباران و کشته شده بودند» انتقاد کرده و گفت که یکی دیگر از اهداف اصلی روسیه «بیگانهزدایی» اوکراین است.
وی توضیح داد که از اظهارات «آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر اینکه تصمیم برلین برای ارسال تسلیحات به اوکراین ناشی از «مسئولیت تاریخی» است، او را شگفت زده کرده است.
این دیپلمات ارشد روس پرسید: «این قرار است به چه معنا باشد؟ این گناه تاریخی و آگاهی از گناه تاریخی باعث میشود آلمان از نئونازیها حمایت کند؟ رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فندرلین هم گفت که اتحادیه اروپا و اوکراین امروز بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک هستند. این به چه چیزی اشاره میکند؟ احتمالاً این یک سیگنال است که تا زمانی که شما یک روسهراس باشید، تا زمانی که یک فاشیست هستید، تا زمانی که یک نئونازی هستید، همه چیز برای شما مجاز است».
لاوروف یادآور شد که در تظاهرات انقلاب رنگین سال ۲۰۱۴ در اوکراین، شعارهایی مانند «روسها به چوبهدار» و «روسها را بکشید، روسها را بکشید» سر داده شد و گفت که روسیه نمیتواند در طول رستاخیز نازیسم در اروپا بیکار بنشیند.
وی در ادامه به شدت از واکنش غرب به عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین انتقاد کرد و گفت که هیچکس برای دفاع از عراق، لیبی، سوریه و سایر کشورهایی که با مداخلات نظامی ناتو مواجه شدهاند، جلو نیامد.
وزیر خارجه روسیه اضافه کرد: «ایالات متحده و سایر کشورهای غربی معتقدند که تنها آنها حق دارند به کشورهای مستقل حمله کنند. هیچکس صدایی بلند نکرد تا به این موضوع اشاره کند که تهاجم ناتو به کشورهای خاورمیانه نقض قوانین بینالمللی و یک شروع کاملاً بیاساس خصومت است».
به نوشته آناتولی، لاوروف ادامه داد: «سازمانهای بینالمللی تحت نفوذ غرب، در تلاش هستند تا ورزش و فرهنگ بینالمللی را به گروگان بگیرند و اجازه اجرای عدالت در امور بینالمللی را نمیدهند. آنها اجازه نمیدهند مکالمه جدی در مورد معماری امنیتی در اروپا آغاز شود که برابری همه ملتهای مستقر در اینجا را تضمین میکند».
وی اظهار داشت که مسکو آماده تحریم است اما انتظار ندارد اقداماتی انجام شود که بر روابط ورزشی و فرهنگی و بشردوستانه تأثیر بگذارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد: «پیش از این، زمانی که کشورهای غربی تحریمهایی را علیه کشورهای عربی و آمریکای لاتین اعلام کردند، بارها مدعی شدند که هدف تحریمها مردم عادی نیست و فقط برای این است که رهبری دولت مربوطه فشار جامعه جهانی را احساس کند و رفتار خود را تغییر دهد. اما اکنون هیچکس اصلاً در مورد آن صحبت نمیکند. غرب به اصولی که خود ابداع و در روابط بینالملل معرفی کرده اهمیتی نمیدهد».
بر اساس این گزارش،لاوروف افزود: «از جمله این موارد، اصل حرمت مالکیت خصوصی است که زمانی که غرب شروع به توقیف داراییهای بانک مرکزی روسیه و شرکتهای خصوصی کرد، نقض شد. این دزدی آشکار است. آنها تمام قوانینی را که در بیش از ۷۰ سال گذشته اعمال کردهاند، کنار گذاشتهاند. آنها اکنون به سادگی از این قوانین عبور کردهاند و به راهزن و سرمایهداری وحشی دوران طوفان طلا بازگشتهاند».
وی تاکید کرد که روسیه قادر به مقاومت در برابر هر فشاری است و تاریخ این را ثابت میکند.
این دیپلمات ارشد روس گفت: «مسکو میداند که آمریکاییها از طریق سفیران خود در سراسر جهان، هر کشوری در آفریقا، آمریکای لاتین یا آسیا را مجبور میکنند تا کاری علیه روسیه انجام دهند. این برای قدرت بزرگی که آمریکا است، سطحی نازل، پست و بیارزش است. ولی ما عادت کردهایم. این بیش از یک بار در تاریخ ما اتفاق افتاده است. ما با آن کنار خواهیم آمد. من ۱۰۰ درصد از این موضوع مطمئن هستم».
لاوروف بستهشدن حریم هوایی اروپا به روی پروازهای روسیه را به «اولین پرده آهنینی که توسط وینستون چرچیل نخست وزیر بریتانیا پایین انداخته شد» تشبیه کرد و گفت که انگلیس به دنبال فرصتی برای اثبات خود پس از برگزیت است.
وی در اینباره توضیح داد: «برای ساختن پرده آهنین، بسیاری از کسانی هستند که در مقولههای استعمار و نواستعمار فکر میکنند. با این حال، روسیه به زندگی و پیشرفت خود ادامه خواهد داد. ابتکار دیگر بریتانیا برای بیرون راندن روسیه از شورای امنیت سازمان ملل هیچ شانسی برای موفقیت ندارد زیرا چنین مکانیزمی وجود ندارد».
اتحادیه جهانی کشتی کشورهای روسیه و بلاروس را از حضور در کلیه مسابقات و یا برگزاری رویدادهای بینالمللی محروم کرد.
رسانههای روسی چهارشنبه شب به وقت تهران از تحریم ۲۲ نهاد مرتبط با بخش دفاعی روسیه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس» کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده تصمیم گرفته است تحریمهایی را علیه ۲۲ نهاد روسی مرتبط با بخش دفاعی اعمال کند. کاخ سفید در بیانیهای که در وبگاه خود منتشر کرد، اعلام کرد: «این اقدامات شامل تحریمهای کامل علیه نهادهای دفاعی روسیه است.»
در این بیانیه آمده است: «در مجموع، 22 نهاد مرتبط با دفاع روسیه، از جمله شرکتهایی که جنگنده، خودروهای زرهی سامانه جنگ الکترونیک، موشک وهواپیماهای بدون سرنشین برای ارتش روسیه تولید میکنند، تحت این تحریمها قرار خواهند گرفت.»
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز نوشت که «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده ممکن است ورود کشتیهای روسی به بنادر آمریکا را ممنوع کند.
در جبهه دیپلماتیک نیز این دو کشور به شدت وارد تنش باهم شدهاند به طوریکه وزارت خارجه روسیه در واکنش به اقدام غیر قانونی ایالات متحده در اخراج یک دیپلمات روسیه در سازمان ملل متحد، یک دیپلمات آمریکا مستقر در مسکو را اخراج کرد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که بیمیلی آمریکا به مذاکره راهی را برای روسیه جز اخراج یک دیپلمات آمریکایی از مسکو باقی نمی گذارد .مسکو همچنین از واشنگتن خواست که "منطقی" باشد و از تشدید تنشها خودداری کند.
دیوان کیفری بینالمللی از آغاز تحقیقات این دادگاه درباره جنایات جنگی احتمالی در اوکراین خبر داد.
«کریم احمد خان» دادستان بخش جنایات جنگی در دیوان کیفری بینالمللی گفت تحقیقاتی را درباره جنایات جنگی احتمالی، جرائم علیه بشریت یا نسلکشی در اوکراین را در بازه سال ۲۰۱۳ تاکنون، آغاز کرده است.
وی در اینباره توضیح داد: «این ارجاعات به دفتر من امکان میدهد تا از ۲۱ نوامبر ۲۰۱۳ به بعد، تحقیقاتی را درباره وضعیت اوکراین آغاز کنم، و بدین ترتیب هرگونه اتهامات گذشته و حال در مورد جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت یا نسلکشی ارتکاب یافته توسط هر شخصی در هر بخشی قلمرو اوکراین را در حیطهی خود قرار دهد».
شهر «خِرسون» به تسلط روسها درآمد
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» به نقل از مقامات اوکراینی نوشت: «خرسون به اولین شهر بزرگ تحت کنترل روسیه از زمان شروع جنگ تبدیل شد. نیروهای روسی خود را به شهرداری خرسون رساندهاند.»
این منابع به نیویورکتایمز گفتند: «ارتش اوکراین از شهر خارج شد و به سمت میکولایف در شمال کشور حرکت کرد. فرمانده نیروهای روسی به ما اطلاع داد که دولت جدیدی مشابه دونتسک و لوهانسک در خرسون ایجاد خواهد کرد.»
وزارت دفاع روسیه نیز لحظاتی بعد رسماً اعلام کرد شهر خِرسون به کنترل نیروهای روس درآمده است.
قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا در حمایت از اوکراین
خبرنگار شبکه «الجزیره» از واشنگتن گزارش داد: «مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قطعنامهای را برای حمایت از اوکراین تصویب کرد. این قطعنامه خواستار آتش بس فوری و خروج کامل نیروهای روسیه شده است.»
بر اساس این گزارش، قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا درباره اوکراین، حمایت کامل واشنگتن از حاکمیت دولت کییف بر خاک این کشور را اعلام کرده و از استفاده کامل از تحریمها برای منزوی کردن روسیه از اقتصاد جهانی حمایت میکند.
الجزیره به نقل از خبرنگار خود نوشت: «قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا از واشنگتن و متحدانش میخواهد فورا کمکهای دفاعی به اوکراین برسانند.»
جواب منفی دوباره آمریکا به درخواست پرواز ممنوع در اوکراین
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا گفت: «ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین به معنای قرار دادن ما در جنگ با روسیه است.»
آستین با رد درخواست «ولودیمر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین برای برقراری منطقه پرواز ممنوع در سراسر این کشور، تاکید کرد: «ما در اوکراین با روسیه نخواهیم جنگید.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.