مسئولیت تغییر کاربری اراضی با جهاد کشاورزی است

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست گفت: یازده درصد از اراضی کشور تحت مدیریت محیط زیست می‌باشد و مابقی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که مسأله تغییر کاربری‌ها و همچنین مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۰۸۲۲۹
|
۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰ 07 March 2022
|
8477 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حسین اکبری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آمار تخریب منابع طبیعی طی ۱۰ سال گذشته افزود: در مناطق حفاظت شده یعنی مناطق ۴ گانه کشور که در اختیار ما می‌باشد در ۱۰ سال گذشته ۳۰۲ هکتار اراضی مناطق حفاظت شده برای کاربری‌های شهری و روستایی تغییر کاربری پیدا کرده است و حدود ۱۲۰ هکتار هم برای سایر کاربری‌ها مانند شهرک‌های صنعتی، میادین نفتی و یا سایر کاربری‌ها به شکل غیر مجاز تغییر کاربری داشتند.

وی ادامه داد: ۱۱ درصد یا ۱۹ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت محیط زیست می‌باشد و مابقی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که مسأله تغییر کاربری‌ها و همچنین مدیریت و برخورد قانونی با تجاوز به عرصه‌های طبیعی را دنبال می‌کنند.

اکبری گفت: سازمان محیط زیست مسئولیت برخورد فقط در مناطق ۴ گانه برای تغییر کاربری‌ها را دارد.

وی خاطر نشان کرد: مسئولیت تغییر کاربری اراضی با وزارت جهاد کشاورزی است حتی در ۱۱ درصد اراضی کشور که تحت مدیریت سازمان محیط زیست است زمانی که پرونده حقوقی می‌شود سازمان جنگل‌ها برای دفاع در دادگاه حاضر می‌شود.

وی تصریح کرد: در استان‌ها شاهد هستم تقریباً وزارت جهاد کشاورزی نسبت به مسائل کلان آن طور که باید حساسیت نداشته است.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست گفت: چرا ما فقط قانون تغییر کاربری اراضی را می‌بینیم مسائلی مانند قانون ارث هم وجود دارد یعنی خرد شدن زمین که سنگ بنای تغییر کاربری است در حالی که در برخی از کشور‌ها اجازه خرد شدن زمین را نمی‌دهند

وی افزود: ۸۹ درصد اراضی کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی یا سازمان جنگل‌ها و مراتع است.

وی ادامه داد: متولی اجرای سند آمایش سرزمین، محیط زیست نیست، سند آمایش سرزمین را سازمان برنامه تهیه می‌کند و خود سازمان برنامه متولی است و همه دستگاه‌ها موظف هستند به عنوان یک سند بالادستی به آن احترام بگذارند.

اکبری گفت: تا زمانی که صرفاً به دنبال برخورد برویم به نتیجه آن خوشبین نیستم ما قانونی را نزدیک به دو دهه اجرا کردیم که باید یک آسیب شناسی کنیم و به سمتی برویم که از تغییر کاربری پیشگیری کنیم.

احمد حیدری مدیر گروه مهندسی خاک دانشگاه تهران در ارتباط تلفنی با این برنامه شبکه دو سیما افزود: زمانی که تغییر کاربری اراضی اتفاق می‌افتد و به شهر یا کاربری‌های دیگر تغییر می‌یابد منجر به برهم خوردن تعادل در پایداری طبیعت در آن منطقه می‌شود بعنوان نمونه در شهر تهران و کرج، مناطق بسیار وسیعی از اراضی درجه یک آن به مناطق مسکونی تبدیل شده است که هنوز هم درحال توسعه می‌باشد و متاسفانه نا به سامانی که بین ارگان‌ها وجود دارد نمی‌تواند از این شرایط جلوگیری کند.

وی ادامه داد: تغییراتی که ساخت بنا در ساختار خاک ایجاد می‌کند در درجه اول موجب عدم نفوذ آب به این اراضی می‌شود ترسیب کربن از این اراضی تشدید می‌شود و اتمسفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تغییرکاربری به نحو شدیدی آلودگی اتمسفر ایجاد می‌کند، تغییر اقلیم بوجود می‌آورد و گرمایش زمین را ایجاد می‌کند و از طرفی موضوع امنیت غذایی هم داریم.

حیدری گفت: با تغییر کاربری‌هایی که در اراضی درجه یک اتفاق می‌افتد به نوعی خسارت شدیدی وارد می‌کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟