چهل و نهمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک که از ساعت ۱۵:۲۵ امروز سه شنبه ۱۷ اسفند ماه در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک آغاز شد، از میانه نشست به آشوب کشیده شد.
به گزارش تابناک ورزشی، در این مجمع حساس که با حضور حمید سجادی وزیر ورزش، رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک و اعضای مجمع شامل روسای فدراسیونهای ورزشی برگزار شده است، علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی نکاتی درباره طرح مسایل مالی مطرح کرد که مجمع را به سمت مباحث سنگین و حتی درگیریهای لفظی کشاند. وزیر ورزش بعد از ساعتی جلسه را ترک کرد.
ابتدا رییس کمیته ملی المپیک در صحبتهای نسبتا طولانی مقدمهای را مطرح کرد. علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در پایان صحبتهای صالحی امیری، قصد حرف زدن داشت، اما طاهریان به او گفت که وقت حرف زدنش محفوظ است و در فرصت دیگری اظهار نظر کند. در ادامه یک فرم ارزیابی عملکرد چهار ساله در اختیار اعضای مجمع قرار گرفت تا نظرات خود را اعلام کنند. سپس گزارش عملکرد مالی و بودجه در طول چهار سال گذشته ارائه شد.
پس از ارائه گزارش مالی، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی خواستار این شد که بودجه قهرمانی و متفرقه به طور دقیق ارائه شود. او به نحوه ارائه این ارقام در جداول انتقاد کرد و گفت که این مسائل باید در هیئت اجرایی نیز بحث شود. دبیر گفت که در مجمع باید حسابرس گزارش بدهد، نه مدیر مالی. بابایی، مدیرمالی کمیته اعلام کرد که بودجه کمیته ملی المپیک، بودجه قهرمانی است که البته دبیر اعتقاد به خلاف این موضوع داشت و معتقد بود که ردیف متفرقه نباید در طول این سالها بالا برود و ردیف قهرمانی پایین بیاید.
صالحی امیری در خصوص اعتراض دبیر گفت: از بودجه مصوب ما که ۲۱۶.۵ میلیارد است، مبلغ ۱۴۴ میلیارد تومان در ردیف اصلی است. ما ۳۹ درصد مازاد بر تخصیصی که باید میدادیم، ارائه کردیم و البته یک تخصیص دیگر نیز تا پایان سال خواهیم داشت.
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی عنوان کرد: میگویند بودجه قهرمانی در سال نود و شش، ۳۳ میلیارد و متفرقه ۱۱ میلیارد بوده است. فوتبال برای یک اعزام ۳۰ میلیارد میگیرد، ولی ما برای اعزام ۵۶ نفر فقط ۴ میلیارد میگیریم.
صالحیامیری در جواب علیرضا دبیر گفت: روز اول که به کمیته آمدم، فقط ۳۸ درصد به کمیته المپیک داده شده بود که من به سازمان برنامه رفتم و توانستم آن را به ۹۸ درصد برسانم. من بودجه ۴۳ میلیاردی را به چند صد میلیارد تومان رساندم و تلاش زیادی کردم. من با دبیر موافقم که این پولها با وجود افزایش به پانصد میلیارد، بازهم کفاف نمیدهد. بودجه ورزش ایران ۱۰۰ میلیون دلار است که این پول، بودجه یک فدراسیون در اروپا است. من هیچکس را بر دیگری ترجیح ندادم، اما اولویتم کشتی است.
در حالی که صالحی امیری صحبت میکرد، قدیمی رئیس فدراسیون هاکی اعتراض کرد. صالحی امیری در جواب گفت که انتقادات قدیمی وارد نیست و او حرف قدیمی را متوجه نمیشود که چرا باید بودجه هاکی که در انتهای جدول است، به صدر برساند. صالحی امیری همچنین به کنایه از داورزنی و علی مرادی گفت که بودجه خود را به هاکی بدهند.
علیرضا دبیر انتقادات خود را در ادامه به سمت اعضای هیئت اجرایی برد که هیچ پستی ندارند. صحبتهای افراد در کلام همدیگر باعث شد جلسه متشنج شود.
صالحیامیری در خصوص صحبتهای دبیر، گفت: سال بعد اعداد بودجه در همین سطوح خواهد بود و حداکثر ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش مییابد. این مبلغ باید تصویب و به ما ابلاغ شود و نمیتوانیم منابع بالایی تأمین کنیم. کل توزیع ما ۱۰۰ میلیارد تومان بود که ۵۰ میلیارد تومان مستقیم پرداخت کردیم. با ۵۰ میلیارد تومان بقیه هم دکتر سجادی که اینجا نشسته، رویداد المپیک را برگزار کرده است. الان ۳۹ میلیارد تومان دیگر هم تخصیص دادیم؛ یعنی ۱۳۹ میلیارد تومان. حداکثر بتوانیم این رقم را ۱۰، ۱۱ درصد افزایش دهیم و به ۱۵۰ میلیارد تومان برسانیم. من مسئول توزیع هستم و دیگر در توانم نیست. من تعجب میکنم؛ انسان باید شاکر باشد و ما باید وضعیت کشور را ببینیم.
«اینگونه نیست که ندانم چه خبر است.»، وی ضمن بیان این جمله تصریح کرد: والله زمانی که من آمدم، ۸۰۰ میلیون تومان در بودجه فدراسیون کشتی بود و پولی وجود نداشت. ما فقط سخنرانی میکنیم. کارکنان حقوق و عیدی نداشتند. سایر منابع را خالی کردیم و شش میلیارد تومان سپرده را خارج و میان فدراسیونها تقسیم کردیم تا تخصیصها را پرداخت کنیم. با افتخار و سربلندی میگویم ۳۸ درصد از بودجه ۴۴ میلیاردی واصل شده بود. الان حدود ۱۰۸ میلیارد تومان از بودجه ۲۰۰ میلیاردی دریافت شده است.
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه در نهایت احترام، محکم صحبت میکند، خاطرنشان کرد: اگر کسی معترض است، به اتاقم بیاید یا تماس بگیرد تا به فدراسیون بیایم. آنچه تا امروز در کمیته ملی المپیک انجام شد، عادلانه، منصفانه و با نظر کارشناسی بود. من در امور فنی دخالت نکردم، اما اجازه ندادم حق کسی ضایع شود و همه فدراسیونها بهرهمند شدند.
صالحی امیری در ادامه گفت: سیاست ما این بود که هیچ فدراسیونی مستأصل نماند. هر روزی که از سازمان برنامه و بودجه پول گرفتیم، یک جدول تنظیم میکنیم و پولی را بهصورت اختصاصی به کسی پرداخت نمیکنیم. اگر هم پولی بهصورت اختصاصی پرداخت شود، در سایت ذکر میکنیم. سال گذشته مبلغ ۳.۵ میلیارد تومان به پیشکسوتانی پرداخت کردیم که چالش داشتند که این مبلغ امسال به رقم ۵ میلیارد رسیده است. باید به پیشکسوتان توجه کنیم و مبلغ پرداختی به پیشکسوتان کشتی ذکر شد.
پس از این اتفاقات حمید سجادی از مجمع کمیته ملی المپیک خارج شد.
در ادامه حسابرس به ارائه گزارش پرداخت و گفت که گزارش مربوطه مطلوب است. در حالی که صالحی امیری خواستار رأیگیری درباره عملکرد حسابرس شده بود، دبیر گفت که نباید رأیگیری شود. صالحی امیری نیز اعلام کرد که این مسئله به او ربطی ندارد.