عراق مرز زمینی را بسته‌ است

در حالی که قرار بود امروز همزمان با نیمه شعبان طرف عراقی مرزهای زمینی را بازگشایی کند، این امر محقق نشد و مشتاقان زیارت عتبات برای عبور از مرزهای زمینی همچنان در بلاتکلیفی هستند.
کد خبر: ۱۱۱۰۲۱۱
|
۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱ 18 March 2022
|
53682 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از فارس، ‌امروز همزمان با نیمه شعبان قرار بود طرف عراقی مرزهای زمینی را برای تردد زوار باز کند تا زائران بتوانند از طریق مرزهای زمینی هم به عتبات مشرف شوند.

با این وجود، از صبح امروز در حالی که بسیاری منتظر بازگشایی مرز زمینی بودند، طرف عراقی اهتمامی به بازگشایی مرز زمینی نداشت و همچنان هیچ‌کدام از مرزهای زمینی با عراق باز نشده است.

عراق ابلاغیه‌ای برای تردد زوار از مرز زمینی نداده است

به گفته یکی از مسؤولان مرز مهران، عراق ابلاغیه‌ای برای بازگشایی مرزها نداده تا وزارت کشور نیز برای باز شدن مرزها اقدامی داشته باشد. حتی روز گذشته با وجود اینکه برخی از زائران ویزا داشتند، طرف عراقی اجازه ورود به این کشور را از طریق مرز مهران نداد و مدعی شد که همه زوار باید فقط از طریق هوایی راهی عراق شوند.

در سایر مرزها همچون شلمچه نیز همین روند برقرار است و هیچ مرزی برای تردد زائران باز نیست و فقط افرادی که موافقت‌نامه دارند، می‌توانند از مرزهای زمینی با عراق عبور کنند.

به گفته یکی از مسئولان مرز شلمچه، ما آمادگی لازم برای بازگشایی مرزها و تردد زوار بدون ویزا را داشتیم. اما عراق هنوز مرزها را باز نکرده و هیچ زائری حتی با داشتن ویزا امکان هبور از مرز شلمچه را ندارد و برای تردد موافقت‌نامه الزامی است که این موافقت‌نامه هم از سوی سفارت عراق صادر می‌شود.

وضعیت مرز مهران در روز گذشته‌

این سومین بار است که طرف عراقی نسبت بازگشایی مرز زمینی خلف وعده کرده است.‌ پیش از این قرار بود عراق اول ماه رجب و اول ماه شعبان مرزهای زمینی را باز کند که در آخرین وعده نیز نیمه شعبان را زمان بازگشایی مرز زمینی اعلام کرده بود که تاکنون این امر محقق نشده و عاشقان حسینی امکان تشرف به عتبات از مرزهای زمینی را نداشته و در بلاتکلیفی هستند.

 

‌با این وجود، مسؤولان سازمان حج و زیارت از مشتاقان زیارت عتبات می‌خواهند که برای تشرف به عتبات به مرزها مراجعه نکنند. چرا که در صورت بازگشایی مرزهای‌ زمینی اطلاع‌ سانی شده و سفر مینی عتبات نیز پس از موافقت طرف عراقی برقرار خواهد شد.

حسین قاسمی، مدیرکل امور مرزی وزارت کشور نیز از زائران‌خواست‌ به مرزها مراجعه نکنند و ‌برای تشرف به عتبات از مرز زمینی منتظر اطلاعیه وزارت کشور باشند. هر زمان که طرف عراقی مرز زمینی را بازگشایی کرد، این امر اطلاع‌رسانی خواهد شد.

البته یک منبع آگاه امروز با اشاره به باز نشدن مرزهای زمینی با عراق می‌گوید: عراق با توجه به برخی ضوابط امروز مرزهای زمینی را بازگشایی نمی‌کند و باید در جلسه آینده این امر مجدد مورد بازنگری و بررسی قرار گیرد.

‌این امر در حالی است که با توجه به افزایش هزینه‌های سفر هوایی عتبات به دلیل بالا بودن نرخ پروازها، بسیاری از مشتاقان زیارت کربلا منتظر بازگشایی مرز زمینی بودند. اما با محقق نشدن وعده عراقی‌ها، ‌برخی از زائران که به ایلام سفر کرده بودند تا بتوانند در آستانه نوروز به عراق مشرف شوند، در بلاتکلیفی هستند و مسؤولان از مشتاقان زیارت عتبات می‌خواهند که برای تشرف به عراق به مرزهای‌ زمینی مراجعه نکنند، ‌چرا که امکان عبور از مرزها نیست.

‌علاوه بر این، در شهر مهران، مسئولان به دلیل باز نشدن مرزهای زمینی با عراق، اجازه عبور از پل زائر را نمی‌دهند تا مشکلی در تردد زوار ایجاد نشود.

تاکنون وعده‌های طرف عراقی برای بازگشایی مرز زمینی درحد وعده شفاهی بوده و هیچ اطلاعیه‌ای به صورت رسمی به سفارتخانه این کشور ارسال نشده است. با این وجود، مسئولان کشورمان پس از وعده‌های طرف عراقی پیگیر تحقق آن و برقراری سفر زمینی عتبات بودند که مکاتبات آن‌ها بی‌پاسخ مانده است.

سفرهای رسمی به عتبات از ‌اوایل آذرماه از سوی سازمان حج و زیارت برقرار شد و با توجه به اینکه فقط ویزای عراق برای سفرهای هوایی برداشته شد، همه زائران از طریق مرزهای هوایی عازم عراق شدند که به دلیل بالا بودن هزینه پروازها، قیمت سفر به عتبات به بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد که نیمی از این هزینه مربوط به پرواز بود. بر همین اساس، بسیاری از مشتاقان زیارت عتبات منتظر بازگشت مرز زمینی هستند تا با کاهش ۵۰ درصدی این هزینه بتوانند زائر کربلا شوند. سفرهای زمینی به عتبات از اسفند ۹۸ با شیوع کرونا متوقف شد و هیچ زائری در قالب کاروان از آن زمان تاکنون از سوی سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف نشده است. علاوه بر این، عراق هم پس از شیوع کرونا هیچ ویزای زیارتی صادر نکرده و حتی قرار است در صورت برقرار شدن سفرزمینی به عتبات، این سفرها بدون ویزا و به صورت لیستی ازسرگرفته شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
شما را بخدا پولهاتون بدین غذا برا بیچاره و فقیرا هیچ زیارتی غیر از زیارت خانه خدا شما را به بهشت نمی برد ولی کمک کردن به یتیم و فقیر در قرآن تاکید شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
بهتر...در عراق خبری نیست..جز فلاکت و بدبختی....
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
این کشوربه اصطلاح عراق رابایدمراقب بودبه محض آنکه جانی تازه بگیرد میشودعین زمان صدام نبایداجازه داشته باشه همیشه باید مهارباشد
بهرام شیرین نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
عراق هم تو زرد از آب درآمد
معلم اخلاق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
مثلا نرویدچه میشود؟؟کنی فکرضعفاباشیدپولتان به افرادکم درامدکمک کنید،خداوند اینرابهترمیپسندد،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
عاقبت پول پاشی مسئولین دلسوز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
خداروشکر. دولت جمهوری اسلامی عرضه ممانعت خروج ارز را که‌نداشت برای عراق. عراق خودش این‌کارو انجام داد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
کربلا همینجاست به هم نوع خود درست موقع سال نو کمک کنید بهترین زیارت هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
بهر حال با این وضعیت کل کل های ما با امریکا و اسراییل و پرتاب موشک . رفتار حکومت عراق زیاد دور از ذهن نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟