کیوسک بین الملل تابناک: تنشهای سیاسی در پاکستان با انحلال پارلمان و کابینه، ممنوع شدن کاشت خشخاش و مواد مخدر از سوی رهبر طالبان، رزمایش هوایی اسرائیل، انگلیس و قبرس در مدیترانه، اعلام آمادگی ارمنستان برای امضای توافق صلح با باکو و مذاکرات محرمانه ترکیه و اسرائیل درباره انتقال گاز به اروپا از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تنش های سیاسی در پاکستان با انحلال پارلمان و کابینه
عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان با موافقت با پیشنهاد "عمرانخان" نخست وزیر این کشور، دستور انحلال پارلمان را صادر کرد و بعد از انحلال کابینه خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. لحظاتی قبل از آن، طرح رای گیری بر سر عدم اعتماد به نخست وزیر پاکستان با موضع گیری معاون رئیس این پارلمان غیرقابل اجرا اعلام شده بود.
به گزارش پایگاه دِ نیوز، در حالی که مجالس و کابینه منحل شده است، فواد احمد چودری، وزیر سابق اطلاعرسانی و ارتباطات پاکستان در توئیتی گفت که عمران خان طبق ماده ۲۲۴ قانون اساسی، فعلا به عنوان نخست وزیر ادامه خواهد داد.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز گفت که پس از انحلال مجالس، دولت موقت تشکیل خواهد شد.
رئیس حزب تحریک انصاف پیشتر مدعی شده بود که سه گزینه پیش از رای عدم اعتماد توسط تشکیلات به او داده شده است: استعفا، برگزاری انتخابات زودهنگام یا مواجهه با طرح عدم اعتماد؛ ادعایی که ارتش آن را رد می کند.
گزارش های اخیر همچنین حاکی از آن بود که عمرا نخان پیشنهاد انحلال مجلس را به شرط پس گرفتن رای اعتماد داده بود.
انتخابات ظرف سه ماه
عمران خان در یک سخنرانی تلویزیونی امروز از مردم پاکستان خواست تا برای انتخابات آماده شوند.
در پی این انحلال، فرخ حبیب، وزیر اطلاعات و صدا و سیمای پاکستان گفت که انتخابات ظرف ۹۰ روز برگزار خواهد شد.
پیش از جلسه امروز پارلمان، گزارشهای رسانههای محلی حاکی از آن بود که حزب تحریک انصاف، احتمالاً در صورت موفقیتآمیز شدن طرح عدم اعتماد به خان در مجلس ملی، فوراً برای انتخابات شرکت خواهد کرد.
عمران خان با اتهام خیانت روبه رو خواهد شد؟
چندین تن از رهبران اپوزیسیون از تحولات اخیر به شدت انتقاد کرده و شهباز شریف، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی تا آنجا پیش رفت که اظهار داشت، اقدامات خان "چیزی کمتر از خیانت بزرگ" نبود.
راجا خالد محمود، معاون دادستان کل پاکستان که در اعتراض استعفا داده گفته است که نخست وزیر پاکستان قانون اساسی را نقض کرده و ممکن است با اتهامات خیانت مواجه شود.
به دنبال اعلامیههای رهبران حزب حاکم، اپوزیسیون خشمگین تصمیم خود را مبنی بر درخواست مشترک به دادگاه عالی برای ممانعت از طرح برکناری خان اعلام کرده و بر اساس گزارش ها، در حالی که دادگاه عالی پاکستان در حال حاضر تعطیل است، رئیس دیوان عالی قضات را برای بررسی این موضوع به محل اقامت خود فرا خوانده است.
گزارش ها حاکی از آن است که دادگاه عالی پاکستان، یک شعبه ویژه برای بررسی این موضوع تشکیل داده است. در همین حال، اپوزیسیون اقدامات خود را در مجلس ملی آغاز کرده و بسیاری از جمله رهبران مسلم لیگ نواز پاکستان مدعی هستند، تا زمانی که هر دو تصمیم لغو نشود، آنجا را ترک نخواهند کرد.
یکی از نمایندگان نیز از احتمال کودتا در کشور و سپردن قدرت به ارتش گفته است.
حزب حاکم عمران خان، نخست وزیر پاکستان، ناگهانی مجلس ملی پاکستان را منحل کرد؛ درست پیش از رای عدم اعتماد که به طور گسترده انتظار می رفت، عمران خان از سمت خود برکنار شود.
اعضای حزب عمران خان گفتهاند که اقدام برای برکناری وی بخشی از یک توطئه خارجی است و آنها گفتند که این اقدام خلاف قانون اساسی است.
نمایندگان اپوزیسیون روز یکشنبه به این اقدام غافلگیرکننده واکنش نشان دادند و از خروج از ساختمان مجلس ملی خودداری کردند. تعداد انگشت شماری از قانونگذاران حزب عمران خان هنگام خروج از جلسه مشت های خود را تکان دادند و بارها فریاد زدند: عمران خان، تعداد حامیان تو بی شمارند!
حکم صادره از سوی معاون رئیس پارلمان پاکستان بعد از آن مطرح شد که فواد چودری، وزیر دادگستری پاکستان نیز در بیانیه ای در محل مجلس ملی پاکستان عنوان کرد تلاش مخالفان دولت پاکستان برای سرنگون ساختن دولت حزب تحریک انصاف پاکستان از سوی یک قدرت خارجی حمایت شده و مغایر با قانون اساسی است.
ممنوع شدن کاشت خشخاش و مواد مخدر از سوی رهبر طالبان
ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان با صدور یک فرمان تازه، کاشت خشخاش را در سراسر کشور ممنوع اعلام کرده و هشدار داده که تخلف از این فرمان، پیگرد و مجازات خواهد داشت.
به گزارش افق نیوز، بر اساس فرمان تازه ملا هبتالله آخوندزاده که امروز (یکشنبه) در تالار کنفرانسهای وزارت امور داخله اعلام گشت، به تمام مردم خبر داده شده که از تاریخ صدور این فرمان کاشت خشخاش در تمام کشور به گونه مطلق ممنوع است و هیچکس نمیتواند از آن تخلف کند.
در این فرمان آمده است: «اگر خدای نخواسته کسی تخلف بکند، کشت او از بین برده و با متخلف از روی شریعت اسلامی برخورد میشود.»
همچنین در این فرمان آمده است که در سراسر کشور استفاده و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانههای تولید هرگونه مواد نشئهآور مثل شراب، هروئین، شیشه، چرس و…، به طور جدی ممنوع است.
در ادامه تاکید شده که اجرای این فرمان الزامی است و اگر کسی تخلف کند از سوی ادارات عدلی و قضایی تعقیب و مجازات میشود.
این فرمان در حالی صادر میشود که چند روز پیش نیز نیروهای امنیتی طالبان، یک مرکز تولید مشروبات الکلی را در محله وزیرآباد شهر کابل کشف و ضبط کردند.
این در حالی است که پیش از این، افغانستان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر جهان محسوب میشد و تولید مواد مخدر در پی اشغال کشور توسط نظامیان آمریکایی و متحدان آنها چندین برابر افزایش یافت.
نیروهای خارجی و طالبان، همدیگر را به دست داشتن در کشت و تولید و قاچاق مواد مخدر متهم میکردند.
رزمایش هوایی اسرائیل، انگلیس و قبرس در مدیترانه
نیروی هوایی رژیم صهیونیستی از برگزاری رزمایشی در فلسطین اشغالی با مشارکت نیروهای هوایی انگلیس و قبرس خبر داد.
وبگاه «تایمز اسرائیل» بعدازظهر یکشنبه به وقت تهران با اعلام این خبر گزارش داد که این رزمایش در پایگاه هوایی «پالماخیم» و بر فراز دریای مدیترانه برگزار شده است. نیروی هوایی رژیم اسرائیل اعلام کرد که این رزمایش به نیروهای شرکت کننده اجازه داد تا از یکدیگر نکاتی را فرا گرفته و ماموریتهای جستجو و نجات دریایی را تمرین کنند.
نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به دلایل امنیتی به نوع و ترکیب جنگندهها و هواپیماهای شرکت کننده در این رزمایش هیچ اشارهای نکرده است.
این رزمایش در حالی برگزار شده است که رسانههای صهیونیستی اخیرا از چالشهای فراروی نیروی هوایی رژیم اسرائیل خبر دادند.
روزنامه «جروزالم پست» در مطلبی به استفاده ایران از سامانههای دفاع هوایی پیشرفته نوشت، سامانههای پدافندی ایران چالش جدیدی برای اسرائیل هستند و نیروی هوایی اسرائیل میداند که صنایع دفاعی جمهوری اسلامی قوی است و دائم برای بهبود و ساخت سامانهها و عرصههایی که میتواند تل آویو را تهدید کند، تلاش میکند.
این روزنامه نوشت، از زمانی که ایران در سال گذشته سامانههای پدافند هوایی جدید را در سوریه مستقر کرده است، نیروی هوایی اسرائیل مجبور شده، نحوه انجام حملات خود را تغییر دهد. تهران اولین بار سال گذشته با تشدید حملات اسرائیل، این سامانهها را در سوریه مستقر کرد.
ارتش سوریه نیز خود به مجموعهای از سامانههای موشکی زمین به هوای قدیمی ساخت روسیه مجهز است. روسیه نیز سامانههای دفاع هوایی پیشرفته «اس-۳۰۰ » و «اس-۴۰۰» خود را مستقر کرده، اما آنها را در اختیار سوریها قرار نداده است، بلکه آنها خودشان، آن را مدیریت میکنند و آنها هنوز علیه جتهای اسرائیلی مورد استفاده قرار نگرفته اند.
این روزنامه ادامه داد، استقرار این سامانههای ایران در سوریه، تلاشی برای رهگیری بیشتر جنگندههای اسرائیلی است. ایران در این راه رادارهای خود را از پرتابگرهای موشکی جدا میکند و نیروی هوایی اسرائیل را به تغییر نحوه عمل خود در طول عملیات واداشته است.
اعلام آمادگی ارمنستان برای امضای توافق صلح با باکو
وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد که کشورش مجدداً بر آمادگی خود جهت امضای توافق صلح با جمهوری آذربایجان تاکید دارد.
به گزارش روسیا الیوم، آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان امروز (یکشنبه) در کنفرانس خبری مشترک با لوییجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا عنوان داشت: ما مسائل مربوط به امنیت بینالمللی و منطقهای را بررسی کردیم.
وزیر خارجه ارمنستان گفت، در مورد وضعیت ایجاد شده به دلیل سیاستهای جمهوری آذربایجان که با هدف "پاکسازی نژادی" در قرهباغ است و همچنین در مورد ورود نظامیان آذربایجانی به روستای باروخ و گامهایی که باعث وقوع بحران انسانی در آنجا شده است و همچنین نقض آتشبس صحبت کردهاند.
وی ادامه داد: ما بر این باوریم که باید جامعه بینالملل ارزیابی خود را از این گامهای جمهوری آذربایجان ارائه دهد. ما بار دیگر بر آمادگی خود جهت امضای توافق صلح با باکو تاکید میکنیم.
مذاکرات محرمانه ترکیه و اسرائیل درباره انتقال گاز به اروپا
رسانههای عبریزبان از مذاکرات محرمانه میان رژیم صهیونیستی و ترکیه درباره ایجاد یک خط لوله انتقال گاز مشترک پرده برداشتند.
شبکه خبری المیادین به نقل از رسانههای عبری زبان فاش کرد که مقامات رژیم صهیونیستی و ترکیه، محرمانه ایجاد یک خط لوله انتقال گاز مشترک را مورد بررسی قرار دادهاند.
وب سایت عبری زبان "اسرائیل دیفنس" اعلام کرد: مذاکرات بر سر این طرح پیچیده بوده و ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد. این موضوع همچنین مربوط به طرح انتقال گاز از اقلیم کردستان عراق به ترکیه با کمک اسرائیل است.
در همین حال رویترز نیز گزارش داد: این طرح شامل ایجاد خط لوله گاز از ترکیه به میدان نفتی "لویتنا" اسرائیل است و گاز از طریق این خط لوله به ترکیه و از آنجا به کشورهای جنوب اروپا که به دنبال جایگزینی برای گاز روسیه هستند، منتقل خواهد شد.
یک مقام دولتی ترکیهای در این باره گفت: گفتوگوها در این باره از زمان سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه آغاز شده و تا بدین لحظه ادامه داشته است و احتمال داده میشود که طی چند ماه آینده، تصمیمات عملی در خصوص همکاری در این طرح و مسیر انتقال گاز گرفته شود.
کارن هرار، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز در این باره گفته است: همچنان مسائلی از جمله موضوع تامین مالی وجود دارد که باید بررسی شوند و این طرح به طور کلی باید سودآور باشد.
وی افزود: ترکیه سالانه به ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز نیاز دارد و از ایران و جمهوری آذربایجان گاز وارد میکند.
از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، بازارهای جهانی انرژی تحت تاثیر قرار گرفته و اروپا نگران قطع دسترسی به انرژی روسیه است. بهای نفت و گاز هم در اروپا و آمریکا افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.