بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: انفجار مهیب در دفتر جنبش امل در جنوب لبنان، نامه ضد ایرانی ۱۳ سناتور آمریکایی به بایدن علیه سپاه، درخواست عمران خان برای برگزاری فوری انتخابات در پاکستان، اجبار عربستان به منصور هادی برای استعفا و درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای مهار جهانی اسرائیل، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
انفجار مهیب در دفتر جنبش امل در جنوب لبنان
رسانههای عربی بامداد سهشنبه از وقوع انفجار در جنوب لبنان خبر دادند.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک منبع امنیتی لبنانی گزارش داد، این انفجار در نزدیکی یکی از مقرهای متعلق به جنبش «امل» در شهر «صیدا» واقع در جنوب لبنان شنیده شده است.
این منبع امنیتی به رویترز خبر داد: «در انفجار نزدیک صیدا در جنوب لبنان، حداقل یک تن کشته و ۳ تن دیگر زخمی شدند.»
برخی منابع، محل این انفجار را یک انبار تسلیحات متعلق به جنبش امل معرفی میکنند و برخی دیگر میگویند ساختمان غیرنظامی این جنبش منفجر شده است.
شبکه «الجزیره» نیز به نقل از خبرنگار خود در لبنان گزارش داد: «بر اثر انفجار در شهر بنعفول در منطقه صیدا، تعدادی زخمی شدند. این انفجار به یک ساختمان متعلق به شورای محلی شهرداری و ساختمان دیگر مجاور آن در جنوب صیدا آسیب رساند.»
الجزیره همچنین افزود:«آمبولانسها به محل انفجار در صیدا اعزام شده و نیروهای امنیتی و نظامی تحقیقات را آغاز کردهاند.»
این شبکه دقایقی بعد گزارش داد که تلفات این حادثه به ۱ کشته و ۷ مجروح افزایش یافته است.
هنوز جزئیات بیشتری از این خبر، علت انفجار یا ماهیت دقیق محل انفجار منتشر نشده است.
خبرنگار الجزیره از لبنان گزارش داد که «علی توفیق الرز» فرزند شهردار بنعفول در این انفجار کشته شده است.
بر اساس این گزارش، انفجار در مرکز پیامرسانی و دیدبانی در شهر بنعفول رخ داده و عملیات آواربرداری برای جستجوی قربانیان در محل حادثه همچنان ادامه دارد.
به گفته الجزیره، این انفجار ساختمان شهرداری بنعفول را کامل تخریب و خسارت زیادی به یک ساختمان مسکونی مجاور وارد کرد.
نامه ضد ایرانی ۱۳ سناتور آمریکایی به بایدن علیه سپاه
۱۳ سناتور آمریکایی در نامه جدیدی به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در ممانعت از رفع تحریم ها علیه سپاه از او خواستند سپاه را از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی خارج نکند.
در نامه ۱۳ سناتور آمریکایی به رهبری سناتور جان کندی ادعا شده است حذف سپاه از این فهرست نه تنها اشتباه بزرگی خواهد بود، بلکه به شرکا و متحدان آمریکا در منطقه به ویژه اسرائیل و کشورهای خلیج فارس "خیانت" خواهد کرد. این متحدان و شرکا پیش از این از کاهش حضور آمریکا در منطقه نگران بودد.
این سناتورهای آمریکایی در هراس از بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام و نفوذ منطقه ای ایران مدعی شدند امضای برجام باعث دسترسی ایران به منابع مالی می شود و این کشور از منابع مالی برای بی ثبات کردن منطقه از طریق گروه های وابسته تروریستی استفاده خواهد کرد.
سناتورهای آمریکایی مدعی شدند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالانه در تلاش است تا سیاستمداران و کارمندان دولتی آمریکا به ویژه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق را در خاک آمریکا بکشد.
این سناتورهای آمریکایی بدون هیچ اشاره ای به حضور نیروهای نظامی خود کیلومترها دورتر از خاک آمریکا، با تکرار اتهامات خود و مسئول دانستن سپاه در کشته شدن بیش از ۶۰۰ نیروی آمریکایی در عراق مدعی شدند سپاه هیچ تغییر معناداری در رفتار خود نشان نداده است.
این سناتورهای تندرو، بدون اشاره به رفتارهای مخرب و تروریستی واشنگتن در جهان، سپاه پاسداران را متهم به انجام فعالیت های تروریستی کردند.
سناتورهای مجلس سنای آمریکا سپس با پرسیدن چندین سوال از بایدن مدعی شدند، آیا او معتقد است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیگر در فعالیت های تروریستی شرکت یا امنیت آمریکا را تهدید نمی کند؟
این سناتورها خطاب به بایدن خاطرنشان کردند ما از شما تقاضا می کنیم که این آزمون عزم و وجدان را انجام داده و به صورت علنی و قاطع هر گونه بحث حذف سپاه از فهرست سازمان های تروریستی خارجی را رد کنید.
پیش از این، چند سناتور جمهوریخواه آمریکا در هراس از بازگشت احتمالی دولت دموکرات جو بایدن به توافق هستهای با ایران، در نامهای ضد ایرانی خواستار حمایت از رژیم صهیونیستی شدند.
جالینا پورتر معاون سخنگوی خارجه آمریکا نیز در خصوص حضور سپاه پاسداران در فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی گفت که جو بایدن با ادعای مارک میلی، رییس ستاد مشترک آمریکا درباره سپاه قدس موافق است.
وی ادعا کرد بایدن با مارک میلی که گفته است سپاه قدس یک سازمان تروریستی است، موافق است.
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا گفت که از حذف نام نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست موسوم سازمان های تروریستی خارجی حمایت نمی کنم.
همچنین، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه ای با شبکه خبری ان بی سی که روز چهارشنبه به وقت محلی منتشر یافت، درباره خروج سپاه از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی اظهار نظر صریحی نکرد اما بار دیگر ادعاها را تکرار کرد و در پاسخ به این که آیا سپاه را تروریستی می داند، گفت: بله.
بلینکن در این مصاحبه در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است و آیا قرار است در این فهرست بماند، گفت: بله. همینطور است.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به ادامه سوال مجری مبنی بر اینکه آیا سپاه همچنان "سازمان تروریستی" باقی خواهد ماند؟ اظهار داشت: نمی خواهم به جزییات مذاکرات اشاره کنم.
درخواست عمران خان برای برگزاری فوری انتخابات در پاکستان
در پی انتخاب نخست وزیر جدید، عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان خواستار برگزاری فوری انتخابات پارلمانی در این کشور و انتخاب نخست وزیر جدید شد.
به گزارش روسیا الیوم، عمران خان، نخست وزیر تازه برکنار شده پاکستان در توییتی نوشت: ما خواستار برگزاری انتخابات فوری هستیم زیرا این تنها راه پیش روست و به مردم اجازه میدهد از طریق انتخاباتی عادلانه و آزاد تصمیم بگیرند که چه کسی را میخواهند نخست وزیر کشورشان باشد.
وی افزود: من روز چهارشنبه، در پیشاور جلسه خواهم داشت. این اولین جلسه من از زمانی است که به دلیل تغییر رژیم توسط خارجیها برکنار شدم. من میخواهم همه مردم ما بیایند، زیرا پاکستان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت است، نه مترسک و دست نشانده قدرتهای خارجی.
پارلمان پاکستان روز دوشنبه شهباز شریف را به عنوان نخست وزیر انتخاب کرد.
از سوی دیگر، کاخ سفید به انتخاب نخست وزیر جدید پاکستان واکنش نشان داد.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که ایالات متحده به مشارکت بلندمدت با پاکستان متعهد است که برای واشنگتن اهمیت حیاتی دارد.
سخنگوی کاخ سفید گفت: "ما برای همکاری دیرینه خود با پاکستان ارزش قائل هستیم و همواره اسلام آباد شکوفا و دموکراتیک را برای منافع ایالات متحده حیاتی میدانیم."
وی خاطرنشان کرد که "روابط واشنگتن و اسلام آباد تحت رهبری رهبران جدید این کشور ادامه خواهد داشت."
اجبار عربستان به منصور هادی برای استعفا
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در واکنش به برکناری عبد ربه منصور هادی از قدرت نوشت: ولیعهد سعودی هادی را مجبور به استعفا و جانشینی برای او انتخاب کرد و حاضرین هم فقط امضا کردند.
محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن به برکناری عبد ربه منصور هادی واکنش نشان داد و اعلام کرد که او مجبور به کناره گیری از قدرت شده است.
او با انتشار توییتی نوشت: هنگامی که هادی در صنعاء استعفا داد، ما تلاش کردیم او را از این کار منصرف کنیم و سه سال هم بدون دولت، منتظر انتخاب جانشین او با موافقت بقیه گروهها بودیم ولی آنها، این اقدام را کودتا دانستند و اعلام جنگ و محاصره کردند.
گفتنی است که عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن روز پنجشنبهريال از کناره گیری خود از قدرت و تشکیل شورای رهبری ریاست جمهوری خبر داد.
عبد ربه منصور هادی همچنین تمامی اختیارات خود را به شورای رهبری ریاست جمهوری سپرد. رشاد محمد العلیمی ریاست شورای رهبری ریاست جمهوری یمن را بر عهده گرفت. رئیس جمهور مستعفی یمن همچنین علی محسن الأحمر معاون خود را از سمتش برکنار کرد.
شورای رهبری ریاست جمهوری اداره سیاسی، نظامی و امنیتی دولت مستعفی یمن را برعهده خواهد داشت. شورای رهبری ریاست جمهوری هشت عضو دارد و «سلطان علی العراده»، «طارق محمد صالح»، «عبدالرحمن ابو زرعه»، «عبدالله العلیمی باوزیر»، «عثمان مجلی» و «عیدروس الزبیدی» از اعضای این شورا هستند. شورای رهبری ریاست جمهوری مسئولیت مذاکرات با جنبش انصارالله در خصوص آتش بس را برعهده دارد.
چندی پیش، رسانههای یمنی با توجه به عدم حضور منصور هادی در رایزنیهای ریاض که با دعوت شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد، گزارش دادند که عربستان سعودی تصمیم گرفته است رئیس جمهور فراری یمن را که مدتهاست در ریاض زندگی میکند، از سمتش برکنار کند.
درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای مهار جهانی اسرائیل
نخستوزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی، خواستار ارائه یک چشم انداز سیاسی توسط جامعه بینالملل برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین شد.
به گزارش سایت النشره لبنان، محمد اشتیه، نخستوزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی در جریان جلسه کابینه با اشاره به تجاوزات اخیر نظامیان رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیها اظهار کرد: تجاوزات رژیم اشغالگر اسرائیل به ملت ما از جنین گرفته تا الخلیل و به ویژه در قدس، یورشهای مداوم به مسجد الأقصی و تجاوزات شهرکنشینان، همگی درگیریها را تشدید کرده و به منزله دعوت به قتل و خونریزی است.
وی افزود: این سیاست و توسعه شهرکسازیها و ساخت دیوار حائل توسط احزاب اسرائیل برای حفاظت از خودشان دنبال میشود و در اصل از آن برای تبلیغات انتخاباتیشان و حفظ ائتلافهایشان استفاده میکنند.
اشتیه خاطرنشان کرد: این اتفاقات و خشم فلسطینیها از معیارهای دوگانه بینالمللی، هشداری جدی مبنی بر تشدید اوضاع بوده و لذا جامعه جهانی موظف به مهار ارتش اسرائیل و توقف سیاست قتل و کشتار است.
وی ادامه داد: از جامعه بینالمللی انتظار میرود که افق سیاسی را برای توقف تجاوز به ملت ما، حمایت از آنها و توقف معیارهای دوگانه ارائه دهد. راه حل این مسئله در پایان دادن به اشغالگری و برخورداری ملت فلسطین از حق حاکمیت بر سرزمین خود و تشکیل کشور خود به پایتختی قدس نهفته است.