به گزارش «تابناک»، روزنامه تایمز چاپ لندن شامگاه یکشنبه گزارش داد که این کمیته پارلمانی ۷۰ فقره شکایت علیه نمایندگان یادشده دریافت کرده که از اتهامات آزار جنسی گرفته تا تخلفات جدی تر را شامل می شود.
شکایات علیه دو نماینده حزب ملی اسکاتلند که متهم به آزار جنسی هستند، آخرین مواردی است که توسط یک مقام پارلمانی، تایید شده است.
گفته میشود که پاتریک گریدی و پاتریشیا گیبسون، از اعضای ارشد حزب محلی اسکاتلند، به تازگی از سوی کمیته انضباطی پارلمان مورد بازخواست قرار گرفتهاند.
طبق ادعای مطرح شده آقای گریدی ۴۲ ساله به شکل «ناپسندی» یکی از کارکنان یک کلوپ شبانه را لمس کرده است. خانم گبسیون نیز متهم است که اظهارات ناشایستی را به یکی از کارمندان مرد در پارلمان نسبت داده است.
حزب ملی اسکاتلند از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده است. یک سخنگوی حزب ملی اسکاتلند گفت: "در شرایطی که روند تحقیقات جریان دارد، از نظر قانونی مناسب نیست که اظهار نظر کنیم. "
اطلاعات بیشتری درباره هویت سایر نمایندگان متهم به آزار جنسی در دست نیست. اما سه روز پیش یکی از نمایندگان حزب حاکم محافظهکار به نام «عمران خان» به اتهام آزار جنسی یک نوجوان ۱۵ ساله از مقام خود کنارهگیری کرد.
البته رسوایی اخلاقی قانونگذاران انگلیس موضوع تازهای نیست و سه سال پیش به سوژه داغ رسانهها تبدیل شد.
بر اساس تحقیقات انجام شده در پارلمان انگلیس، فساد اخلاقی و آزار جنسی در میان نمایندگان این کشور به لطف سکوت مقامهای ارشد این نهاد سیاسی به امری رایج بدل شده است.
این تحقیقات حاکیست که براثر رواج فرهنگ سکوت و چاپلوسی در پارلمان، آزار و اذیت جنسی همچنان ادامه دارد و به عنوان یک معضل پنهان باقی مانده است.
«دیم لورا کاکس» حقوقدان انگلیسی در گزارش خود هشدار داده که مفاسد اخلاقی برخی از نمایندگان، کل اعتبار و مشروعیت پارلمان را زیر سؤال برده است. وی خواستار رسیدگی و حل جدی این مساله شد، هرچند پیشبینی کرد که برون رفت از این معضل در چارچوب مدیریت فعلی دشوار خواهد بود.
در این گزارش که بخشهایی از آن در مطبوعات انگلیس منعکس شد، آمده است که بیش از نیمی از کارکنان پارلمان شاهد و یا مورد سوءاستفاده رفتارهای غیراخلاقی نمایندگان مجلس قرار گرفتهاند.
این گزارش میافزاید، یک پنجم زیردستان نمایندگان مجالس اعیان و عوام قربانی آزار جنسی شده اند و این در حالی است که ۷۵ درصد آنها، از ترس از دست دادن شغل تاکنون سخنی به میان نیاوردهاند.
گزارش یاد شده که براساس نظرسنجی از یک هزار و ۳۷۷ تن از کارکنان پارلمان انگلیس تهیه شده همچنین مؤید آن است که نیمی از قربانیان به مسئولان انضباطی پارلمان برای طرح شکایتهای خود اعتماد ندارند.
در این گزارش آمده است: شواهد به دست آمده نشان میدهد که تغییر فرهنگ کاری در پارلمان امری اجتنابناپذیر و ضامن تغییر رفتار متخلفان به شمار میرود.
«مایکل فالون» وزیر پیشین دفاع و 'دامیان گرین' معاون اول پیشین نخستوزیر انگلیس از جمله شخصیتهایی بودند که به دلیل رابطه غیر اخلاقی با زنان جوان درگذشته از سمت خود استعفا کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.