درس مهم دادگاه‌های بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان به مسئولان کشور

از «آقازاده ها» و «دامادها» که گذشت؛ حداقل مراقب نوه‌ها باشید!

مجموعه دادگاه‌های رسیدگی به مفاسد مالی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان به مراحل پایانی خود رسید و در چند سال گذشته هم تعداد زیادی از افراد مرتبط با این فساد مالی، به مرحله صدور و اجرای حکم رسیدند. در لیست مجموعه احکام صادره، چهره‌های متنوع و مشهوری دیده می‌شوند که در بانک و صندوقی که از سرمایه معلمان تشکیل شده است، تخلفات عمده مالی کرده اند.
کد خبر: ۱۱۱۵۸۵۹
|
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۵:۱۳ 27 April 2022
|
29204 بازدید
|
تابناک: مجموعه دادگاه‌های رسیدگی به مفاسد مالی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان به مراحل پایانی خود رسید و در چند سال گذشته هم تعداد زیادی از افراد مرتبط با این فساد مالی، به مرحله صدور و اجرای حکم رسیدند. در لیست مجموعه احکام صادره، چهره‌های متنوع و مشهوری دیده می‌شوند که در بانک و صندوقی که از سرمایه معلمان تشکیل شده است، تخلفات عمده مالی کرده اند.

تابستان ۱۳۹۵ نخستین اخبارِ اختلاس در بانک سرمایه فاش و ابعاد آن به حدی گسترده شد که مقامات قضایی و دولتی با نام «ابراختلاس» از آن یاد کردند. از آنجا که سهامدار اصلی بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان است، نمایندگان مجلس خواستار استیضاح علی‌اصغر فانی، وزیر وقت آموزش و پرورش شدند؛ اما او پیش از برگزاری استیضاح، ۲۸ مهر ۱۳۹۵ استعفا داد و در نتیجه، جلسه استیضاح هرگز برگزار نشد.

از زمان درزِ اولین خبر‌ها درباره فساد در بانک سرمایه تاکنون، هفت مجموعه پرونده تشکیل شد و در این سلسله دادگاه‌ها، مقامات و اشخاص مشهوری محکوم شدند یا نامشان برده شد؛ از جمله وزیر رفاه دولت اسبق؛ داماد یکی از وزرای دولت سابق و یکی از مدیران اصلاح‌طلب وزارت آموزش و پرورش، یک روحانی و دیپلمات؛ فرزندان دو تن از مقامات ارشد نظامی و همچنین فرزند یکی از روسای اسبق قوه قضاییه، اسپانسر یکی از مشهورترین تیم‌های پایتخت و خلاصه تعداد زیادی از صاحبان شرکت‌های بزرگ اقتصادی و افراد مرتبط با همه جناح‌های سیاسی.

وقتی به این لیست نگاه می شود کاملا آشکار می‌گردد که موضوع فساد اقتصادی، خطری است که ممکن است گربانگیر هر قشر و تفکر و جناحی در کشور شود و حتی افرادی که شعار و ادعای ساده زیستی و عدالتخواهی سر می‌دهند، ممکن است در بیخ گوش خود و پستوی منزلشان توسط آقازاده یا داماد یا دوستشان، یک فسار بزرگ در حال رقم خوردن است که این گونه فساد‌ها ضربه مهلک چندین برابری بر اعتقاد و اعتماد افکار عمومی وارد می‌کند.

پدیده آقازادگی به یکی از معضلات امروز ایران بدل شده است؛ موضوعی که هرازچندگاهی با انتشار یک عکس یا افشای فعالیت‌های اقتصادی برخی از فرزندان و وابستگان مقامات به موضوعی داغ در شبکه‌های اجتماعی تبدیل می‌شود.

علاوه بر این، حضور داماد‌ها و اعضای خانواده برخی مقامات در مناصب مختلف دولتی ـ آن هم بدون داشتن سابقه مشخص یا تجربه خاص یا فعالیت‌های اقتصادی پرسود برخی از آنان و موفقیت‌های اقتصادی آن‌ها و یا داشتن تابعیت خویشاوندان نزدیک برخی مقامات در کشور‌های خارجی به خصوص در آمریکا، کانادا و انگلیس ـ ابهاماتی را برای مردمی که با انواع مشکلات روزمره دست و پنجه نرم می‌کنند، ایجاد کرده است.

این اتفاقات و رواج پدیده خویشاوندسالاری که به آقازادگی شهرت یافته، پرسش‌هایی را ایجاد می‌کند؛

۱. مسئولانی که به مردم توصیه می‌کنند در برابر مشکلات مقاومت کنند، چرا چنین توصیه‌هایی را به خویشاوندان خود نمی‌کنند؟

۲. آیا مسئولی که نتوانسته سبک زندگی مورد نظر خود را به خویشاوندانش بقبولاند صلاحیت تصمیم‌گیری برای اکثریت مردم را دارد؟

۳. آیا خویشاوندان این مسئولان خاص، همه نخبه هستند که به چنین موفقیت‌هایی دست پیدا می‌کنند؟

۴. چرا مردم عادی به خصوص بسیاری از جوانان نخبه کشور که به رانتی دسترسی ندارند نمی‌توانند به موفقیت اقتصادی و سیاسی خویشاوندان برخی از مسئولان برسند؟

۵. اگر در موفقیت خویشاوندان این مسئولان خاص، رانت و فسادی وجود نداشته، چرا مسیر دستیابی‌شان به این موفقیت‌ها شفاف اعلام نمی‌شود؟

۶. چرا دلسوزان نظام برای مقابله با پدیده آقازادگی چاره‌ای اساسی نمی‌اندیشند؟

و صد‌ها سوال دیگر که متاسفانه هنوز بدون پاسخ مانده اند!

اما در کنار این سوالات واقعیتی وجود دارد که کمی موجب تسکین اذهان می‌شود؛ اینکه سرانجام با تلاش برخی از ضابطان متخصص قضایی و قضات معتقد و آگاه این مفاسد کشف شده و روند دادرسی آغاز و احکام قضایی آنان صادر می‌شود، اما واقعیت امر این است که صدور و اجرای حکم قضایی ایستگاه آخر مبارزه با فساد اقتصادی و پدیده آقازادگی است.

قوه قضاییه در سلسله مراتب مبارزه با فساد در صف آخر است و ماموریت برخورد با چنین معضل بزرگی را برعهده دارد، اما این قوه مجریه و قوه مقننه و دیگر نهاد‌ها هستند که در صف نخست قرار داشته و موظف هستند با نظارت و بازرسی از وقوع چنین تخلفاتی جلوگیری و به قاعده «پیشگیری بهتر از درمان است» عمل کنند.

اما پیش از همه این‌ها خود مسئولان باید مراقب نزدیکان و اطرافیان خود باشند، چون در دوره جنگ اقتصادی و تلاطمات اجتماعی، اطرافیان آنان به علت رابطه‌های نسبی و سببی بسیار در معرض چنین مفاسدی قرار دارند و مجموعه دادگاه‌های بانک سرمایه عیان می‌کند که فساد اقتصادی به هیچ منصب و مقام لشکری و کشوری رحم نمی‌کند و ممکن است هر مقام و مسئولی گرفتار این مشکل و آبروریزی شود.

مولای متقیان حضرت علی (ع) درباره جلوگیری از چنین مشکلاتی در جامعه، می‌فرماید: «فَلیسَت تصْلح الرّعیة الا بِصَلاح الولاة وَ لا تَصْلح الولاة الا بِاستقامة الرَّعیة: پس مردم صالح نمی‌شوند مگر به اصلاح زمامداران، و زمامداران صالح نمی‌شوند مگر با استقامت مردم» (خطبه ۲۱۶ امیرالمومنین (ع) - در واقع این جمله امیرالمومنین (ع) هشداری برای هدایت جامعه و برقراری عدالت، نیاز امروز جامعه ماست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۱
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۶۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
تورم طاعون جامعه ماست.وای بر کم فروشان. ویل مطفین.
یارانه دادن یعنی گدا پرور نمودن این گروه باید توانمند شوند
یارانه دادن یعنی حل نکردن تورم و طاعون باج دادن به سرمایه داران خوک صفت و متلاشی نمودن طبقه کار گر طبقه بازنشسته و دفن نمودن طبقه متوسط. ورشد سرمایه دار بی غیرت است.
راه حل
مسئولین با حقوق نجومی مثل کارمندان عادی مثل شهید عزیز رجایی حقو ق بگیرنذ نه خقو شان مخفی بماند
یا حق. یا حسین ع
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
ناشناس عزیز اینکه به سرمایه دار به طور عام بتازیم کار اشتباهیه همین الان سرمایه دارهای بزرگ ایرانی داریم که در خارج از کشور اشتغال ایجاد کردن و باعث رونق اقتصاد شدن ، سرمایه داری که سرمایه خودش رو از راه تلاش و کوشش و از طریق عقل و تدبیر خودش بدست آورده باید ستود و باید از اون حمایت کرد تا اقتصاد دولتی و رانتی ما به سمت اقتصاد خصوصی فعال و دور از فساد حرکت کنه که دولت هم میتونه کاملا قانونی از افراد ثروتمند مالیات بگیره و خرج مملکت کنه پس تاختی به هر سرمایه داری کار اشتباه و فاجعه باریه
کاربر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
به نظر من تنها راه،یک نهاد نظارتی کاملا مردمی و مستقل بدون هیچ دخالت و تصرف دولتی که حق تمام و کمال نظارت (از بالاترین قدرت حکومت) بر اموال مسئولین داشته باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
جناب ناشناس ایه شریفه را اشتباه نوشتی وقتی بلد نیستی ملایی نکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
توصیه من به نسل جوان .

از ما هم گذشت . مراقب عمرتان و جانتان و مالتان باشید .
ما هم به امید بهتر شدن در ایران ماندیم اما اشتباه کردیم

بهترین کار را کسانی کردن که از ایران مهاجرت کردند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
بهترین کار را کسانی کردند که در ایران ماندند.شما که مهاجرت نکردید نمی تونید دیگران رو تشویق کنید، چون از سختی ها و مشقتها و غربت کشیدن ها چیزی نمی دانید.
محسن
|
Belgium
|
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
یعنی تابناک شما فکر می کنید اینجوری که پیش می رود به زمان نوه ها می زسد، ما که فکر نمی کنیم،؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
چرا اسامی اختلاس کنندهها و دزدان بیت المال که عمدتا از بدنه قدرت هستند اعلام نمیشود تا حداقل مردم حواس شان جمع شود بر خلاف دستگاههای نظارتی که آنان را ذخایر نظام و انقلاب میدانند مردم به آنها اعتماد نکرده و به انها رای ندهند . این خواسته بزرگی است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
چون از هم آتو دارن این جناح اسم اون ها رو اعلام کنه اون جناح هم اسم این ها رو اعلام میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
فساد به درجه اعلا رسیده

تاسف بر شما با این روش کشورداری تان .

تاسف بر خودمان بخاطر داشتن چنین مسئولانی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
یا به آرمان های انقلاب خودتون ایمان دارید یا ندارید.اگه قبولش دارید چرا بر عکسش عمل می کنید اگه ندارید پس چرا با فریاد زدنش مردم رو ریسه کردید پشتت تون؟


مگه قرار نبود انقلاب پابرهنه ها باشه؟ پس چرا فرزند هیچکدوم تون پابرهنه نیست ؟ چی شد که همه تون لاکچری باز و برند پوش شدید ؟ حتی برای خانم ها و دختر خانم هاتون برند ِ پوشش حجابی میزنید با قیمت ده برابر یک پوشش حجابی معمولی....مزون های اختصاصی و خیلی چیز ها که از چشم مردم پنهان نیست


چرا باید فقط به دلیل اینکه نوه فلانی هست این همه امکانات داشته باشه بدون هیچ تخصص یا شایستگی.فقط چون نوه فلانی هست
اون آقایی که اسم کوچیکش هم اسم پدر بزرگش هست و یک اتوبان طویل هم در غرب تهران که به نام خانوادگی شون هست چرا باید دائم بیاد از ست کردن پورشه پانوراما اش با پدرش عکس بگذاره .مگه تخصص ات چی هست که همچین پولی داری.بعد هم اگه داری برای چی یکی درمیون ازش عکس می گذاری ؟برای فخر فروشی به ملتی که روز به روز پایین تر میره از خط فقر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟




فکر نکنید ما مردم عادی این ها رو نمی بینیم ....وقتی دارید توی اینستا پزش رو میدید مردم می بینن و راجع بهتون نظر میدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! و برای آینده تصمیم میگیرن
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
واقعاً برخی از مسئولین و علما ، وقتی که نمی توانند خانواده خود را مدیریت کنند چگونه می خواهند مملکت را مدیریت کنند و این ها مطمئناً و بدون شک و تردید در مسیر امام علی (ع) نیستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
تا دست این دزدهای شکم سیر قطع نشود ایران درست نمیشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
ادعای تربیت دنیا را دارند و از هدایت آقازاده هایشان به راه راست عاجزند قسم حضرت عباس و دم خروس ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
تابناک ،شما به عنوان رسانه رسالت پیگیری مشکلات مردم رو دارید، الان چند روز هست خوزستان هوای وحشتناکی داره انتظار میره چند تا گزارش در مورد این موضوع و انتقاد از عملکر ضعیف استانداری، که واقعا نشون داد نه این دولت نه دولت قبلی نه این جناح نه جناح دیگه، تنها چیزی که براشون مهم نیست ما ملتیم ،بگذارید.
بخدا بعد از خدا مگر شما اصحاب رسانه صدای رسای ما باشید و پیگیر باشید شاید شاید شاید... گوشه چشمی به خوزستان بشه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟