بین الملل تابناک: پیام تبریک پادشاه و، ولی عهد سعودی به پوتین، اعلام آمادهباش کامل حزبالله برای مقابله با اسرائیل، هشدار سازمان ملل درباره بحران فاجعه بار در افغانستان، سفر ابراهیم رئیسی به امارات و عمان و بیانیه گروه ۷ در حمایت از احیای برجام، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پیام تبریک پادشاه و ولی عهد سعودی به پوتین
«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولی عهد عربستان سعودی، سالگرد «روز پیروزی» را به مناسبت پایان جنگ جهانی دوم به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تبریک گفتند.
به گزارش رسانه های رسمی سعودی، سران ارشد عربستان سعودی به مناسبت سالگرد «روز پیروزی» (اشاره به پایان جنگ جهانی دوم) پیامهای تبریک جداگانه خود را برای رئیس جمهور روسیه ارسال کردند و مقامات سعودی در پیامهای خود برای پوتین آرزوی موفقیت کردند.
اعلام آمادهباش کامل حزبالله برای مقابله با اسرائیل
حزبالله لبنان همزمان با آغاز برگزاری مانور گسترده رژیم صهیونیستی، آمادهباش کامل اعلام کرده است.
به گزارش المیادین، حزبالله لبنان همزمان با آغاز رزمایش گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه، آماده باش کامل اعلام کرده است.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله هم دوشنبه شب در سخنانی گفت: حرفهای خود را که در روز جهانی قدس گفتم، تکرار میکنم. همین الان که با شما صحبت میکنم در هماهنگی با گروههای مقاومت از آنها درخواست کردیم تا به حالت آماده باش در بیایند.
«اور هیلر» خبرنگار امور نظامی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی عصر یکشنبه اعلام کرد که نیروهای ارتش این رژیم بزرگترین مانور در تاریخ رژیم اشغالگر را آغاز کردند.
همزمان مقاومت فلسطین در نوار غزه جهت آمادگی برای هر گونه تحرکات از سوی اشغالگران اسرائیلی، سطح آمادهباش نیروهای خود را افزایش داد.
هشدار سازمان ملل درباره بحران فاجعه بار در افغانستان
سازمان ملل اعلام کرد، وضعیت ناامنی غذایی در بخش هایی از افغانستان به مرز فاجعه رسیده است.
تارنمای خبری هیل با انتشار این خبر افزود: تحلیلی که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و «برنامه جهانی غذا» (WFP) در این زمینه صورت گرفته، نشان می دهد ۱۹.۷ میلیون تن از مردم افغانستان در حادترین وضعیت ناامنی غذایی قرار دارند.
هیل در ادامه نوشت: حدود ۲۰ میلیون تن از مردم افغانستان سوء تغذیه حاد دارند که این وضعیت بیشتر در شمالغرب کشور و نماینگر ۴۷درصد از جمعیت افغانستان است.
تارنمای خبری هیل نوشت: یافته های این تحلیل حاکی است که دلیل عمده ناامنی غذا در افغانستان به سقوط اقتصادی، خشکسالی بهای بالای غذا و تاثیر جهانی جنگ در اوکراین بازمی گردد.
بنا بر این گزارش، «ریچارد ترنچارد» (Richard Trenchard) نماینده فائو در افغانستان در مورد این تحلیل گفت: کمک های بشردوستانه به افغانستان بی نهایت مهم است، به طوری که نیاز به بازسازی معیشت کشاروزی در این کشور از میان رفته و اتصال مجدد جوامع روستایی و حومه شهری به بازارهای شهری در سراسر افغانستان با مشکل مواجه است؛ بنابراین، تا زمانی که این موانع و مشکلات برطرف نشوند، هیچ راهی برای برون رفت از این بحران وجود ندارد.
در حالی تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی به برخی عوامل بحران غذایی و اقتصادی افغانستان اشاره می کنند که ریشه این بحران که همان تجاوز و اشغالگری ۲۰ ساله نظامی آمریکا و ناتو دراین کشور است را نادیده می انگارند؛ اشغالگری نظامی با دست آویز جنگ علیه تروریسم و سرنگونی گروه طالبان در اکتبر ۲۰۰۱ میلادی. آمریکا بدون هیچ دستاوردی در ماه اوت سال ۲۰۲۱ در حالی یکباره تمامی نظامیان اشغالگر خود را از خاک افغانستان خارج کرد که طالبان بر کابل حاکم شده بود.
واشنگتن پس از اتمام اشغالگری نظامی ـ که میلیاردها دلار از پول مالیات دهندگان آمریکایی را بدون هیچ دستاورد امنیتی هزینه کرد ـ این بار به گونه ای دیگر مردم افغانستان را تحت بمباران های غیر بشردوستانه خود قرار داد؛ قطع کمک های انسان دوستانه نهادهای بین المللی به این کشور به بهانه حاکمیت طالبان.
سفر ابراهیم رئیسی به امارات و عمان
روزنامه قطری «العربی الجدید» چاپ لندن، شامگاه (دوشنبه)، خبر داد که سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به عمان و امارات عربی متحده سفر میکند.
این روزنامه به نقل از منابعی ایرانی که آنها را آگاه خواند، گزارش داد که سفر به عمان و امارات در دستور کار رئیسجمهور ایران قرار دارد.
در این گزارش که اشارهای نیز به نام منابع مذکور نشده، آمده است، سفر رئیسی به مسقط در پاسخ به دعوت قبلی «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان «به زودی» انجام میشود.
با این حال، العربی الجدید در ارتباط با سفر رئیسجمهور ایران به امارات عنوان کرد که رئیسجمهور ایران دعوتنامههایی برای سفر به ابوطبی دریافت کرده؛ اما انجام این سفر در مقطع کنونی مطرح نیست و «به موقع» انجام خواهد شد.
این در حالی است که سلطان عمان اخیرا در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور ایران ضمن تبریک عید سعید فطر به او، از رئیسی برای سفر به مسقط دعوت کرده بود.
«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، نوزدهم اردیبهشتماه، نیز در نشستی با اصحاب رسانه رسما از سفر قریبالوقوع «تمیم به حمد آل ثانی» امیر قطر به ایران خبر داد و اعلام کرد: «این سفر در دستور کار است و بهزودی و در پاسخ به سفر دکتر رئیسی به دوحه این سفر انجام می شود و حاکی از روابط بسیار نزدیک ایران و همسایگان است.»
بیانیه گروه ۷در حمایت از احیای برجام
«گروه مدیران منع اشاعهای گروه ۷» در بیانیهای ضمن حمایت از احیای کامل برجام، راهکار دیپلماتیک را بهترین روش برای محدود کردن برنامه هستهای ایران عنوان کردند.
سه بند از این بیانیه که روز دوشنبه (۹ مه/ ۱۹ فروردینماه) منتشر شده به موضوع ایران اختصاص دارد. در بند ۲۱ از این بیانیه آمده است: «ما بار دیگر بر حمایت خودمان از احیای برنامه جامع اقدام مشترک و اجرای کامل آن تأکید میکنیم. راهکار دیپلماتیک همچنان بهترین روش برای محدود کردن برنامه هستهای ایران است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما از طرفهای شرکتکننده در مذاکرات وین و همچنین هماهنگکننده اتحادیه اروپا بابت تلاشهای خستگیناپذیر آنها تقدیر میکنیم و از ایران میخواهیم پیشنهاد موجود در روی میز برای خاتمه دادن موفقیتآمیز به مذاکرات را مغتنم شمرده و از تشدید بیشتر فعالیتهای هستهای خود خودداری کند.»
در بند ۲۲ بیانیه مدیران گروه ۷ آمده است: «ما از ایران میخواهیم به همه تعهداتش برای اجرای توافقنامه پادمانی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی که از ملزومات NPT است عمل کند. ما مضاف بر این از ایران میخواهیم بدون تأخیر بیشتر، همه اطلاعاتی را که آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای شفافسازی و حل و فصل مسائل باقیمانده پادمانی به آنها نیاز دارد، در اختیار این سازمان قرار دهد.»
گروه ۷ در ادامه این بیانیه، خواستار همکاری ایران با آژانس اتمی شده است: «گروه ۷ حمایت ضمن حمایت قاطع از وظایف حیاتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در راستیازمایی و نظارت بر ماهیت فنی تلاشهای مستقل آژانس تأکید دارد و از ادامه تلاشهای حرفهای و بیطرفانه آژانس تقدیر میکند. همکاری کامل و بموقع از سوی ایران برای دادن تضمین به جامعه بینالمللی مبنی بر اینکه همه مواد هستهای در ایران برای مصارف صلحآمیز هستند و در نهایت به "جمعبندی مبسوط" ختم میشوند.»
کشورهای گروه هفت در بند بعدی از این بیانیه به تکرار ادعاها درباره برنامه موشکی ایران پرداخته و ادعا کردهاند که این برنامه با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (قطعنامهای که سال ۲۰۱۵ برای تأیید برجام به تصویب شورای امنیت رسید) مغایرت دارد.
در بند ۲۳ از بیانیه گروه ۷ چنین آمده است: «ما بار دیگر نگرانیهای جدی خودمان را از سرپیچی ایران از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و انجام فعالیتهای مستمر در ارتباط با موشکهای هستهای بالیستیک، که به گونهای طراحی شدهاند که قادر به حمل سلاحهای هستهای باشند، یادآوری میکنیم.»