بین الملل تابناک: هفتاد و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
سازمان ملل متحد تخمین زد که از ابتدای جنگ اوکراین در پنجم اسفندماه سال ۱۴۰۰ بیش از هشت میلیون نفر در این کشور از خانههای خود فرار کرده و در درون این کشور آواره شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان ملل متحد تخمین زده که غیر از این هشت میلیون نفر، ۵.۹ میلیون نفر دیگر نیز به دلیل حمله روسیه به اوکراین، از این کشور فرار کردهاند.
این رقم برای تعداد آوارگان داخلی که تا روز سوم ماه می (سیزده اردیبهشت) توسط سازمان بین المللی مهاجرت ملل متحد ۷.۷ میلیون نفر تخمین زده شده بود، بیشتر است.
آنتونیو ویتورینو مدیرکل سازمان بین المللی مهاجرت گفت: نیازهای آنهایی که در درون خاک اوکراین آواره شده اند و تمام کسانی که از جنگ اوکراین آسیب دیدهاند ساعت به ساعت در حال افزایش است.
وی افزود: دسترسی به افرادی که در اوکراین نیازمند حمایت و همیاری هستند، همچنان به عنوان یکی از چالشهای اصلی فعالیت ما باقی مانده اما تیمهای ما متعهد به ارسال سریع کمکهای خود درون اوکراین و کشورهای همسایه آن هستند.
تخمین جدید سازمان بین المللی مهاجرت براساس برآوردهای آن بین روزهای ۲۹ آوریل و سوم می اعلام شده است.
براساس این گزارش، ۶۳ درصد از افراد آواره در اوکراین را زنان تشکیل میدهند.
بیش از ۳.۹ میلیون نفر از افرادی که تخمین زده میشود خانه خود را از دست داده باشند، در شرق اوکراین زندگی میکردند. ۱.۶ میلیون نفر از کییف و ۱.۳ میلیون نفر دیگر نیز در شمال این کشور بیخانمان شدهاند.
همچنین این ارزیابی نشان میدهد که ۳۶ درصد از افراد آواره شدهو ۲.۹ میلیون نفر در حال حاضر در مناطق امنتر غرب اوکراین مستقر شدهاند. براین اساس به جز پناهگاه، کمکهای مالی نیز نیاز فوری این افراد اعلام شده است.
گزارش سازمان بین المللی مهاجرت نشان می دهد که ۹ درصد از افرادی که از آنها تحقیق شده است، از جمله افرادی که به طور داخلی در درون اوکراین بی خانمان نشدهاند، خانههایشان در نتیجه این جنگ آسیب دیده یا به طور کلی نابود شده است.
این تحقیق از طریق گفتوگوی تلفنی با بیش از ۲هزار شهروند بالای ۱۸ سال اوکراین و با هدف ارسال کمکهای بشردوستانه انجام شده است.
رئیس هیات رصد حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین امروز سهشنبه بیان داشت، میزان هزاران غیرنظامی دیگر بیشتر از آمار تلفات رسمی ۳۳۸۱ نفر از ابتدای جنگ در اوکراین تاکنون در ارتباط با این جنگ کشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ماتیلدا بوگنر، رئیس هیات رصد حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین در یک نشست مطبوعاتی در ژنو در پاسخ به پرسشی درباره مجموع تلفات و زخمیهای مربوط به جنگ در اوکراین گفت: ما روی برآوردها کار کردهایم اما تمام آنچه که من میتوانم برای حال حاضر بگویم این است که این برآوردها به میزان هزارن نفر بیشتر از ارقامی است که هم اکنون به شما داده شده است.
وی افزود: سیاهچاله بزرگ واقعا شهر ماریوپل است، جایی که کار برای ما در زمینه دسترسی کامل پیدا کردن و دستیابی به اطلاعات کاملا بررسی شده سخت است.
رسانههای آمریکایی از ارسال شمار دیگری از سلاحهای پیشرفته ساخت شرکتهای آمریکایی از سوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) به اوکراین خبر دادند.
به نوشته وبگاه، «سی نت» ایالات متحده در حال ارسال تجهیزات جنگال به خطوط مقدم در اوکراین است. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که یک بسته امنیتی ۱۵۰ میلیون دلاری برای اوکراین شامل تجهیزات پارازیت و همچنین ۲۵۰۰۰ گلوله توپخانه، سیستم های راداری و سایر تجهیزات میدانی و قطعات یدکی ارسال میکند.
روزنامه «واشنگتن پست» نیز دوشنبه در این زمینه نوشت، پنتاگون در حال افزایش تحویل تسلیحات و تجهیزات نظامی از شرکتهای آمریکایی برای ارسال به اوکراین است و قرار است پهپادها، راکتهای هدایت لیزری، دوربین، سامانههای جنگال (جنگ الکترونیک) و سایر تجهیزات به کییف ارسال کند.
تسلیحات و تجهیزاتی که قرار است از شرکتهای آمریکایی خریداری شود، دسته جداگانه از کمکهای نظامی ایالات متحده به اوکراین است. کمکهای جدید شامل راکتهای ۷۰ میلیمتری به ارزش ۲۲.۶ میلیون دلار و پهپادهای «سوئیچ بلید» است. گفته میشود که پنتاگون قصد دارد پهپادهای جاسوسی «پوما» را به قیمت ۱۹.۷ میلیون دلار خریداری و به اوکراین ارسال کند.
مقامهای دفاعی آمریکا گفتهاند که پهپادهای سوئیچ بلید که کامیکازه نیز نامیده میشوند، برای عملیات به آموزش کم نیاز دارند و در حال حاضر برابر ارتش پیشرفتهتر روسیه موثر بودهاند. انتظار میرود پهپادهای جاسوسی پوما نیز قابلیتهای جمعآوری اطلاعات اوکراین را گسترش دهند.
در حالیکه رسانههای غربی مدعی کارآمدی تسلیحات غربی از جمله سامانههای ضد تانک «جاولین» ساخت آمریکا هستند و آنرا به نماد مقاومت اوکراین در درگیری با روسیه تبدیل کردهاند، یکی از فرماندهان ارتش اوکراین که در جریان نبرد در «ماریوپل» دستگیر شد فاش کرد که این موشک دوش پرتاب چندان نیز مثرثمر نبوده است.
سرهنگ «ولادیمیر بارانیوک» فرمانده تیپ پیاده نظام ۳۶ نیروی دریایی اوکراین به شبکه خبری «راشاتودی» گفت: «موشکهای جاولین به ویژه در جنگ شهری مفید نبودند و ما حتی نتوانستیم یکی را راه اندازی کنیم. من فکر میکنم این موشک در محیط شهری کاملاً بی فایده است، زیرا همیشه چیزی مانع میشود.»
به گفته این افسر ارشد ارتش اوکراین، تسلیحات ضد تانک ارسال انگلیس نیز نقصهای خود را داشتند. بیش از ۵۰۰۰ تیر موشک جاولین توسط واشنگتن به کییف تحویل داده شده است. انگلیس نیز ارتش اوکراین را با بیش از ۴۰۰۰ تیر موشک «انلاو» و سایر موشکهای ضد تانک مسلح کرده است.
«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا بامداد سهشنبه گفت نیروهای روسیه در حال پیشروی تدریجی به سمت منطقه دونباس در اوکراین هستند.
کربی طی نشست خبری روزانه در پنتاگون اظهار داشت: «ما قطعا نشانههایی از انتقال اجباری اوکراینیها از کشورشان به روسیه را دیدهایم».
به نوشته رسانههای آمریکایی، وی با انتقاد مجدد از عملیات نظامی ویژه روسیه در دونباس، گفت: «اوکراین هیچ تهدیدی برای روسیه یا دیگران نداشته است و هیچ توجیهی برای جنگ علیه آن وجود ندارد».
سخنگوی پنتاگون درباره ارزیابی این وزارتخانه از وضعیت میدانی عملیات روسیه توضیح داد: «ما همچنان معتقدیم که روسها از برنامه خود عقب ماندهاند و پیشرفت میدانی آنها بسیار محدود است».
کربی ادامه داد: «ارزیابی ما این است که روسها در حال پیشرفت تدریجی به سمت دونباس هستند، اما این پیشروی کند است و با مقاومت شدید اوکراین مواجه است».
بر اساس این گزارش، وی درباره کمک نظامی آمریکا به کییف نیز گفت: «ما تمام تسلیحات ارائه شده به اوکراین را ردیابی نمیکنیم، آنها متعلق به این کشور هستند و آن را همانطور که میخواهند استفاده میکنند».
این مقام آمریکایی همچنین افزود: «هیچ کشوری در جهان از اوکراین به اندازه آمریکا حمایت نظامی و مالی انجام نداده است».
«سرگئی کوپیرکین» سفیر روسیه در ارمنستان شامگاه دوشنبه گفت که مرکز اروپا به کانون نازیسم و نازیها تبدیل شذه است.
کوپیرکین طی مصاحبهای به مناسب روز پیروزی در روسیه اظهار داشت: «کانون نازیسم برای اهداف ضد روسی در مرکز اروپا، در سرزمینهایی که مردم اوکراین در آن زندگی میکنند، ایجاد شد».
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره توضیح داد: «متأسفانه، زندگی نشان داده است که همه درسهای واقعاً وحشتناکی را که جنگ به ما آموخت، نیاموختهاند. به خاطر منافع ژئوپلیتیکی خودخواهانه، کانون نازیها دوباره در مرکز اروپا ایجاد شد. پارادوکس غمانگیز این است که این کانون، به طور هدفمند برای اهداف ضد روسی شکل گرفت، در قلمرو مردم اوکراین پدید آمد».
به گفته این دیپلمات روس، منابع عظیمی از جمله پیشرفتهترین فناوریهای شستشوی مغزی از طریق تجدیدنظرطلبی، جعل و بازنویسی تاریخ مشترک روسیه و اوکراین به این هدف اختصاص یافته است.
بر این اساس، کوپیرکین گفت: «اوکراین به طور مداوم با اعلام یک جنگ واقعی علیه هر چیزی که روسی است، جبهه ضد روسیه را تشکیل داد. تجاوزگری و ماهیت سازشناپذیر این خط برای روسیه راهی جز انجام یک عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس و از بین بردن کانون نازیسم و نازیها باقی نگذاشت».
به نوشته ریانووستی، وی ادامه داد: «این عملیات علیه مردم اوکراین نیست، بلکه علیه ایدئولوژی نازیسم و پیروان آن است. تاریخ در یک چرخش جدید و منظم تکرار میشود. بار دیگر، یک کشور چند ملیتی، قوی در اتحاد و همبستگی خود، علیه نازیسم میجنگد. آنچه اکنون در حال رخ دادن است به وضوح اهمیت حفظ حافظه و حقیقت در مورد جنگ و مقابله با جنگ را نشان میدهد».
عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا به یکی از موارد اختلاف بین کشورهای عضو این پیمان سیاسی تبدیل شده و بسیار از کشورها پذیرش کی یف را مستلزم اصلاح معاهدات بنیادین اتحادیه اروپا می دانند.
یورو نیوز می گوید که حدود نیمی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با عضویت اوکراین مخالف هستند چرا که این اقدام را به نحوی منوط به تغییر تعهدات بنیادین این اتحادیه می دانند.
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه موافق به جریان افتادن نامزدی اوکراین برای عضویت در اتحادیه هستند اما لهستان، رومانی، فنلاند، دانمارک، مالت، جمهوری چک، اسلونی، بلغارستان، کرواسی، استونی، لیتوانی و لتونی می گویند مخالف تلاشهای نسنجیده و خام مرتبط با پذیرش عضو جدید در اتحادیه اروپا هستند.
در بیانیه این کشورها با اشاره به عملکرد مثبت و « یکپارچه» اروپا در مقابله با کووید ۱۹ و یا تجاوز روسیه به خاک اوکراین تصریح شده که نباید در مورد اصلاحات نهادی اتحادیه با تعجیل وارد عمل شد و به پیشنهادات شهروندان نباید نگاه ابزاری داشت.
پارلمان اروپا در دوم مارس ( ۱۱ اسفند) با ۶۳۷ رای مثبت، ۱۳ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع درخواست اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا را پذیرفت.ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نهم اسفند از اتحادیه اروپا خواسته بود تا با عضویت فوری این کشور در این نهاد از طریق رویه خاص موافقت کند.
پذیرفتن تقاضای اوکراین توسط پارلمان اروپا به معنی عضویت کییف در این اتحادیه نیست بلکه این رای گیری روند پیوستن اوکراین را آغاز می کند.
کاخ سفید روز گذشته (دوشنبه) با صدور بیانیهای اعلام کرد که «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا از کنگره درخواست کرده که هرچه سریعتر درخواست وی برای کمک 33 میلیاردی اضافی به اوکراین را به تصویب درآورند تا بتواند لایحه مربوطه را طی روزهای آتی به امضا درآورد.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، بایدن می گوید در صورتیکه کنگره آمریکا بسته کمکهای 33 میلیارد دلاری به کییف را به تصویب درنیاورد، ایالات متحده مجبور خواهد بود ظرف 10 روز کمکهای خود را به کییف به تعلیق درآورد.
کاخ سفید در بیانیه خود در این خصوص گفت: «این یک نیاز ضروری است: من تقریباً منابعی را که اکثریت دو حزبی کنگره برای حمایت از جنگجویان اوکراینی به من اختصاص داده بودند، تمام کردهام.... ما نمیتوانیم اجازه دهیم کمکهایمان در حین انتظار برای اقدامات بعدی کنگره متوقف شود. حدود 10 روز تا رسیدن این لحظه مهم وقت داریم».
بایدن سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: «من از کنگره میخواهم که فوراً لایحهای درباره کمکهای اضافی به اوکراین تصویب کند و در چند روز آینده آن را برای امضا به من ارائه کند». بایدن همچنین ابراز خرسندی کرد که قانونگذاران عموماً از ابتکار او حمایت کردهاند و به نظر میرسد کنگره طرح کمک بایدن را در واقع به شکلی که او پیشنهاد کرده بود، تصویب کند.
رئیس جمهور در عین حال خاطرنشان کرد که قبلاً همزمان با تخصیص بودجه به اوکراین، پیشنهاد داده بود که در همان لایحه بسته بودجه جدید برای مبارزه با ویروس کرونا در ایالات متحده گنجانده شود. با این حال، برای اینکه این روند به تعویق نیافتد، او اکنون آماده است تا این ایده را کنار بگذارد و پیشنهاد میکند که کمک به کییف در اولویت قرار گیرد.
پیش از این، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از منابعی در حزب دموکرات گزارش داده بود که این هفته مجلس نمایندگان ایالات متحده احتمالاً بسته کمکی جدید به اوکراین را به ارزش حدود 40 میلیارد دلار به رأی میگذارد.
در ادامه دید و بازدیدهای مقامهای غربی از اوکراین، وزیر خارجه آلمان به منظور نشان دادن حمایت از این کشور وارد اوکراین شد.
خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه (امروز) در خبری فوری گزارش داد، «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان در سفری از قبل اعلام نشده، وارد شهر «بوچا» در اوکراین شد.
سفر این مقام ارشد دولت آلمان در شرایطی انجام شده که از زمان آغاز بحران اوکراین مسئولان ارشد کشورهای غربی سفرهای مکرری به این کشور داشتهاند.
دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت: ارتش روسیه اسنادی را به دست آورده است که وجود طرحهایی برای حمله به روسیه و دونباس ازسوی اوکراین را اثبات می کند.
پولیانسکی دوشنبه به وقت محلی در گفت وگو با اسکای نیوز اظهار کرد: اسنادی که ما در آغاز عملیات ویژه نظامی خود کشف کردیم، بوضوح نشان می دهد که برنامه های مشخصی برای حمله به روسیه از اوکراین وجود داشته است.
معاون سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: همچنین برنامه های مشخصی برای حمله به دونباس وجود داشت و اسناد ستاد کل اوکراین نیز حاکی از آن است. بنابراین، این یک حمله پیشگیرانه از سوی روسیه بود و ما این کار را با رعایت کامل ماده ۵ منشور سازمان ملل متحد انجام و به آن سازمان اطلاع دادیم.
به گفته پولیانسکی، در زمان حاضر آشکار است که ما در حال جنگ نیابتی با ناتو قرار داریم و این واقعیتی است که ما با آن روبرو هستیم.
افول ۳۰درصدی اقتصاد اوکراین
«بانک توسعه و بازسازی اروپا» (EBRD) پیش بینی کرد در پی وقوع جنگ در اوکراین، اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۰ درصد دچار افول شود.
تارنمای خبری بلومبرگ با انتشار این خبر نوشت: بانک توسعه و بازسازی اروپا پیش بینی کرد با ادامه جنگ در اوکراین اقتصاد این کشور به میزان یک سوم سقوط کند، این درحالی بود که پیش از این و در ماه مارس این میزان ۲۰ درصد پیش بینی شده بود.
بلومبرگ درادامه نوشت: بنا به گفته یک مقام اروپایی آگاه به این موضوع، اتحادیه اروپا در صدد تامین مالی یک بدهی مشترک برای بازسازی بلندمدت اوکراین است که می تواند صدها میلیارد دلار هزینه در بر داشته باشد.
این درحالی است که پیشتر بانک جهانی در ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱، پیشبینی کرده بود که بر اثر جنگ در اوکراین، اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۲ تقریبا نصف شده و ۴۵.۱درصد کوچکتر خواهد شد.
بانک جهانی در گزارش خود افزوده بود: جدا از اروپای نوظهور، جنگ در اوکراین بر بازارهای کالا و مالی و همچنین تجارت و پیوندهای مهاجرتی تاثیر گذاشته و بر نگرانیها در مورد رکود شدید اقتصاد جهانی، تورم پیچیده و رشد بدهی افزوده است؛ علاوه بر روسیه و اوکراین، اقتصاد کشورهایی چون بلاروس، قرقیزستان، تاجیکستان و مولداوی نیز در سال ۲۰۲۲ کوچکتر خواهد شد و سایر کشورهای منطقه با "سرعت کمتری" رشد خواهند کرد.
جنگ اوکراین وارد هفتاد و ششمین روز خود شد.
اعلام تحریم های جدید ژاپن علیه روسیه
ژاپن امروز (سهشنبه) تحریمهای جدیدی را علیه روسیه اعلام کرد که براساس آن اموال افراد بیشتری مسدود و صادرات کالاهای پیشرفته به برخی گروههای روسی از جمله موسسات تحقیقات علمی ممنوع میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این بخشی از سری اقدامات تنبیهی توکیو علیه مسکو است که به دنبال حمله روسیه به اوکراین اتخاذ شدهاند.
این تحریمها بیش از ۱۳۰ تن از جمله میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه، رشید نورگالیف، معاون دبیر شورای امنیت، رهبران جمهوریهای خودخوانده لوکانسک و دونتسک و بستگان گنادی تیمچنکو، سرمایه گذار و عضو هیات مدیره شرکت سیبور را هدف میگیرند. براساس این تحریمها اموال این افراد مسدود میشود.
ژاپن همچنین تحریمهای صادراتی بیشتری را اعمال کرد که فهرست شرکتهای تحریمشده را که گمان میرود با صنایع دفاع روسیه همکاری دارند، بسط میدهد. به این فهرست ۷۰ کمپانی از جمله شرکت دفاعی-نظامی "الماز-انتی" و شرکت "تسلیحات موشکی تاکتیکی" اضافه شده است.
تحریمهای ژاپن در حال حاضر شامل بیش از ۷۰۰ تبعه اهل روسیه، بلاروس، جمهوری خودخوانده لوهانسک، جمهوری خودخوانده دونتسک و بیش از ۲۰۰ سازمان و کمپانی روسی است.
ژاپن پیشتر چندین بسته تحریمی علیه روسیه به خاطر حملهاش به اوکراین اعلام کرده بود. تحریمهای شخصی رهبری روسیه، مقامات و تجار این کشور را هدف گرفتند. فهرست کالاها و فناوریهایی که صادرات آنها ممنوع شده است، شامل ۳۰۰ قلم از جمله نیمه هادیها، تجهیزات مربوط به امنیت دریایی و هوانوردی، تجهیزات مخابراتی، محصولات نظامی از جمله سلاح، نرم افزار و تجهیزات پالایش نفت میباشد. بعلاوه ژاپن اموال چندین بانک و موسسه مالی روسی را نیز مسدود کرده است.
وزارت دفاع انگلیس در تازهترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین ادعا کرد که دست کم گرفتن مقاومت این کشور و برنامهریزی بر مبنای «بهترین سناریوی» توسط روسیه منجر به شکستهای عملیات نظامی شد.
در بیانیه روز سهشنبه وزارت دفاع انگلیس آمده است که مقاومت اوکراین مانع اعلام موفقیت ولادیمیر پوتین در مراسم روز پیروزی ۹ «مه» شد.
نهم ماه مه یک تعطیلی برجسته در تقویم روسیه است. در این روز روسیه تسلیم شدن نازی ها در جنگ جهانی دوم را با رژه عظیم نیروها و تسلیحات در سراسر میدان سرخ در مقابل کرملین جشن می گیرد.
بایدن: پوتین هیچ راهبردی برای خروج از جنگ اوکراین ندارد
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی ضمن صحه گذاشتن بر قدرت محاسبات جنگی پوتین افزود که بیم آن دارد رئیس جمهوری روسیه هیچ راهبردی برای خروج از جنگ اوکراین نداشته باشد.
به گزارش تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز، «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا میگوید نگران است «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه راهی برای خروج از جنگ اوکراین نداشته باشد.
بایدن که روز دوشنبه در واشنگتن سخنرانی می کرد، رئیس جمهوری روسیه را مردی بسیار محاسبه گر اما بدون هیچ گونه راهبرد خروج توصیف و اعتراف کرد ما سعی داریم بفهمیم که باید در این مورد چه کاری انجام دهیم.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی افزود که پوتین به اشتباه تصور کرده حمله به اوکراین می تواند باعث از هم پاشیدگی ناتو و اتحادیه اروپا شود. اما جنگ در اوکراین منجر به حمایت اروپا و آمریکا و متحدتر شدن ما شد.
شبکه خبری اسکای نیوز در ادامه نوشت: پوتین مدتهاست به دلیل آنچه که گسترش مرزهای ناتو به سمت شرق اروپا نامیده، به غرب هشدار می دهد و تهدید کرده است که جنگ می تواند به فراتر از مرزهای اوکراین کشیده شود؛ تهدیدی که دولت کییف و متحدان غربی آن قاطعانه رد کرده اند.
با این حال، اظهارات خوشبینانه بایدن در مورد وحدت آمریکا و اروپا در حالی مطرح شده است که «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نسبت به امیدواری اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا هشدار داد.
وی در سخنرانی خود در شهر استراسبورگ به مناسبت روز پیروزی اروپا گفت: همه ما به خوبی می دانیم که روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است چندین سال و حتی دهه ها طول بکشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.