به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ در آن روز طبق گزارشی که رئیس شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران در جلسه شورای شهر تهران ارائه کرد، با عبور توده اول و کاهش نسبی غلظت ذرات معلق، توده دوم از مرزهای غربی وارد کشور شد که به دلیل پوشش ابر، در تصاویر ماهوارهای دیده نشد و نهادهای مسئول آن را در نظر نگرفتند بنابراین با ورود توده دوم به شهر تهران، مجدداً غلظت ذرات معلق افزایش یافت.
تصمیم تعجب برانگیز استانداری تهران برای اعلام تعطیلی
به یاد داریم که وضعیت مذکور منجر به تشکیل جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در عصر روز جمعه به ریاست استاندار تهران و اخذ تصمیماتی مانند لغو بازی دیدار دو تیم پرسپولیس و آلومینیوم و منع تردد بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان شد؛ در ساعات پایانی جمعه شب اگرچه کیفیت هوا از وضعیت خطرناک خارج شد، اما هنوز هوای بسیار ناسالم و ناسالم در مناطق مختلف، مهمان تهرانیها بود و پیشبینی کارشناس سازمان هواشناسی هم نشان میداد هوای آلوده روز شنبه نیز تداوم خواهد داشت.
اما در آن مقطع، با تشکیل نوبت دوم جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا، در حالی که توده مردم در انتظار شنیدن تعطیلی مدارس و ادارات به دلیل پایداری وضعیت آلودگی هوا در روز شنبه بودند، استاندار تهران اعلام کرد: در ساعات گذشته، شاخص آلودگی شهر تهران به شدت کاهش پیدا کرده و به مرز ۲۵۰ رسیده است، این وضعیت در ساعات آینده نیز ادامه خواهد داشت و وضعیت بهبود خواهد یافت! تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوا این است که ادارات و مدارس تعطیل نشود!
استانداری تهران همچنان در فکر غافلگیر کردن مردم!
اما این تصمیم تعجببرانگیز واکنشهای بسیاری از سوی مردم و مسئولان را در پی داشت؛ در این راستا تعدادی از اعضای شورای شهر تهران در جلسه علنی روز یکشنبه نیز انتقادی خطاب به استاندار تهران مطرح کردند، اما ماجرا به همین تجربه ختم نشد!
استانداری تهران در روز ۱۸ اردیبهشت هم با اعلام دیرهنگام تعطیلی مدارس باعث دردسر مردم شد چراکه با تصمیم کمیته اضطراری آلودگی هوا و اعلام معاون عمرانی استانداری تهران، مدارس ابتدایی و پیشدبستانیهای استان، یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه پس از حضور دانشآموزان و معلمان در مدارس، تعطیل اعلام شد!
نکته عجیب و بسیار قابل تأمل در این تعطیلی، اعلام دیرهنگام آن بود یعنی زمانی که تمام دانشآموزان ابتدایی و معلمان آنها در مدرسه حضور یافته بودند! بنابراین این تصمیم هم باعث شد استاندار تهران که در رأس کمیته اضطرار آلودگی هوا قرار دارد، به باد انتقاد گرفته شود.
با تکرار آلودگی هوا در هفته گذشته و اعلام تعطیلی مدارس، دانشگاهها و ادارات در اواخر روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت این امیدواری ایجاد شد که بالاخره استانداری تهران با تجارب گذشته، درباره تصمیمگیری هنگام آلودگی هوا به یک وضعیت منطقی و درست رسیده است، اما تصمیم اخیر کمیته اضطرار درباره آلودگی امروز تهران نشان داد، امیدواری به جایی برای شهروندان ایجاد نشده است!
تداوم سیاستهای سردرگم استانداری تهران در آلودگی هوا
شب گذشته با اعلام پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر ورود توده گرد و خاک به برخی شهرهای کشور از جمله تهران و کاهش تدریجی کیفیت هوا، استانداری تهران تعطیلی مدارس را اعلام کرد، اما علیرغم اینکه از بامداد امروز آلودگی هوا در حال افزایش بود هیچ تصمیمی تعطیلی ادارات اخذ نشد و در شرایطی که همه کارکنان در محل کار خود حاضر شدند و ساعات زیادی آلودگی هوا را تنفس کردند، استانداری تهران، حدود ظهر امروز اعلام کرد ادارات از ساعت ۱۲ ظهر تعطیل هستند!
این در حالی است که شاخص کنونی هوای تهران با عدد ۴۳۴ در وضعیت خطرناک قرار دارد و بسیاری از افراد جامعه مجبور به تنفس در این هوای خفهکننده شدهاند در حالی که با تصمیم به موقع استانداری تهران برای تعطیلی دانشگاهها و ادارات، سلامتی قشر کمتری مورد تهدید قرار میگرفت.
متأسفانه عملکرد و سیاستگذاری کمیته اضطرار که استاندار تهران در رأس آن قرار دارد حاکی از نوعی افراط، تفریط، سردرگمی و بلاتکلیفی است چراکه آلودگی تا رسیدن به محدوده ۲۰۱-۳۰۰ نشاندهنده وضعیت بسیار ناسالم و رسیدن به محدوده ۱۵۱ تا ۲۰۰ نیز نشاندهنده وضعیت ناسالم برای همه گروههاست که در مقاطع و دولتهای گذشته پیش از رسیدن به چنین شرایطی نسبت به تعطیلی مدارس و ادارات اقدام میشد، اما تجربه آلودگیهای روزها و ماههای اخیر، نشان داد که هیچ سیاست روشن و منطقی پیش روی استانداری تهران نیست!
این پرسش برای افکار عمومی مطرح است که استانداری تهران با چه استدلال و منطقی نسبت به اعلام تعطیلیها اقدام میکند؟ ملاک آنها برای تعطیلی قرار گرفتن در چه شاخصی از کیفیت هواست؟ و آیا باز هم قرار است با وجود همه انتقادات و نارضایتیهایی که در این زمینه وجود دارد، در جریان آلودگیهای بعدی هم با همین رویه، تصمیمگیری و اقدام شود؟!