مردم که می‌دانند همراه «عُسر»، «یُسر» هم خواهد بود، اما مسئولان هم می‌دانند؟!

دست و پنجه نرم کردن مردم و مسئولان برای بی اثر کردن تحرم‌ها به دغدغه هر روزه همه مردمان این سرزمین تبدیل شده و همگی سعی دارند تا با تغییر رفتار و اتخاذ تمهیداتی در این جنگ ناجوانمردانه اقتصادی پیروز شده و طرف مقابل را مغلوب و پشیمان کنند. در این بین، اقدامات و بیانات همه مسئولان اجرایی و غیر اجرایی کشور و در همه رده‌های قوای سه گانه از اهمیت دوچندان برخوردار است، زیرا این سخنان می‌تواند مرهمی بر درد باشد یا نمکی بر زخم.
کد خبر: ۱۱۲۲۲۴۱
|
۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷ 02 June 2022
|
31775 بازدید
|

مردم که می دانند همراه «عُسر»، «یُسر» هم خواهد بود اما مسئولان هم می دانند؟!

تابناک: دست و پنجه نرم کردن مردم و مسئولان برای بی اثر کردن تحرم‌ها به دغدغه هر روزه همه مردمان این سرزمین تبدیل شده و همگی سعی دارند تا با تغییر رفتار و اتخاذ تمهیداتی در این جنگ ناجوانمردانه اقتصادی پیروز شده و طرف مقابل را مغلوب و پشیمان کنند. در این بین، اقدامات و بیانات همه مسئولان اجرایی و غیر اجرایی کشور و در همه رده‌های قوای سه گانه از اهمیت دوچندان برخوردار است، زیرا این سخنان می‌تواند مرهمی بر درد باشد یا نمکی بر زخم.

همراهی و همیاری مسئولان دولت سیزدهم اتفاق فرخنده‌ای است که این روز‌ها شاهد جلوه‌های مختلفی از آن هستیم. از حضور میدانی مسئولان در فاجعه آبادان گرفته تا سرکشی‌های روزانه به بازار برای رصد تامین کالا‌های اساسی مردم و یا سفر‌های استانی هفتگی هیات دولت که همگی تاثیر مهمی در کسب اطلاعات دست اول و بدون سانسور از کف جامعه برای دولتمردان و مسئولان دارد. وقتی وزیر یا مدیری در بین مردم حضور می‌یابد قطعا بهتر می‌تواند درد دل و گلایه‌های آن‌ها را بشنود و برای رفع آنان تصمیماتی بگیرد. اما هرچند این اقدام مناسب و بسیار تاثیر گذار است، باید گفت متاسفانه کافی نیست.
 
درباره اینکه چه اقداماتی می‌تواند تکمیل کننده این گونه رفتار مسئولین باشد، می‌توان موارد متعددی را بیان کرد، اما شاید مهمترین اقدامی که تکمیل کننده این حضور میدانی و کسب اطلاع از مردم است این باشد که همه مسئولان و مدیران از رده‌های پایین تا رده‌های بالای مدیریتی در کشور باید خود را در جریان و فرآیند تصمیم خود قرار داده و به عبارت دیگر از نقطه ابتدایی تا نقطه آخر این مسیر تصمیم گیری در کنار مردم زندگی کرده و خود را در این شرایط قرار دهند.
 
مثلا وقتی مسئولی قرار است درباره تغییر یک شیوه مدیریتی در کشور نظر داده یا اقداماتی انجام دهد، باید بداند که آن تصمیم چه متن و حاشیه‌هایی خواهد داشت. اگر قرار است تصمیمات مهمی برای بازار گرفته شود، باید خود در کف بازار حضور داشته باشد و مایحتاج روزمره خود را به مانند هشتاد و چندی میلیون ایرانی تامین نماید. باید از ناوگان حمل و نقل عمومی به طور غیر نمایشی و بدون دوربین و تصویر بردار استفاده کند تا درک نماید که مثلا فلان تصمیم و یا رفتار او تا چه حد و تا کجا توانسته اثر مثبت یا منفی داشته باشد.
 
یا اینکه وقتی از تریبون‌های مختلف به مردم توصیه می‌شود که باید از اسراف دوری کرد یا بریز و بپاش‌ها را ترک نمایند یا مثلا اگر این سختی‌ها را تحمل کنند، در آینده یسری رخ خواهد داد باید متوجه باشیم که این وعده یک وعده الهی بوده و قطعا محقق خواهد شد، اما آیا پس از هر عسری، یسری رخ خواهد داد؟ اگر ما با تصمیمات غیر کارشناسانه و یا احساسی و حتی از پیش تعیین نشده موجب پیش آمدن عسر شدیم، آیا درست است که مردم را با توجه به این وعده الهی دلداری داده و از آن‌ها انتظار همراهی داشته باشیم.
 
حضرت آیت الله جوادی آملی عالم برجسته و مفسر قرآن کریم در در تفسیر این آیه کریمه که گفته شده فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا می‌گوید: این آیه و آیات مشابه یک پیام مهم و حیاتی دارد. اینکه هر کسی با برنامه ریزی عسر را پشت سر بگذارد قطعا به یسر خواهد رسید و درون هر کار سختی یک خوبی هم هست. ممکن است یسر بی عُسر باشد اما عسر بی یسر نیست ﴿إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً﴾؛ ﴿سَیَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ یُسْراً﴾، اما هرگز نفرمود بعد از یسر دشواری هست؛ این را نفرمود. ممکن است یسر باشد بدون عسر اما ممکن نیست عسر باشد بدون یسر.
 
حال با توجه به این سخن گهربار و به اعتبار قضاوت خودمانی، خود را قضاوت کنیم که اگر تصمیمی گرفتیم و پس از مدتی با گلایه‌های فراوان مجبور به اصلاح آن شدیم، آیا به عسر انداختن همراه با برنامه ریزی بوده یا بدون برنامه ریزی؟
 
در همین موضوع چند وقت پیش گزیده‌ای از حضور وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی منتشر شده که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در این گفت‌وگو کارشناس برنامه به نکته مهمی اشاره می‌کند درباره اینکه به مانند مردم رفتار نکردن یک مسئول یا مدیر دولتی چگونه او را از اصلاح واقعی دستگاه زیر نظر خود محروم می‌نماید.حال با تعمیم همین توصیه می توان گفت که هر تصمیمی که با سرنوشت همه مردم در ارتباط است، وقتی با همراهی مردم مواجه خواهد شد که مسئولان هم از تبعات این تصمیم متاثر شوند؛ مثلا آنها هم دچار کاهش حقوق و مزایا یا ... شوند.
 
تعداد بازدید : 638


حال باید توجه داشت وقتی به مردم وعده داده می‌شود که قرار است پس از هر سختی، آسانی حاصل آید به لوازم و متعلقات این وعده الهی هم پایبند باشیم و بدانیم که نخست باید در لحظه به لحظه این سختی‌ها به مانند مردم زندگی کرد به مانند آنان مایحتاج خود را تهیه و به مانند آنان گذران زندگی کرد و از همه مهمتر با تصمیمات مبتنی بر کارشناسی و برنامه ریزی به دنبال طی الطریق از سختی به آسانی بود.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۷۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
مگه مشکل کشور مدیریت غلط حسن و دارو دسته اش نبود و تنها ده بیست درصد مشکلات کشور مربوط به تحریم بود پس چی شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
البته خدا فرموده ان مع العسر یسرا. یعنی همراه با سختی آسانی هست. لطفا در ترجمه قرآن دیگه دست برده نشه
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
فکر میکنم کمی اشتباه میکنید . این جنگ بعضی از مسولان با تمام جهان است که متاسفانه فقط مردم عادی دارند میسوزند . اگه جنگ بین منصفانه باشد باید مسولین و اقازادهای کثیفشان هم مزه تحریم و سختی را بکشند فقط به ادعای یکی از مقامات بالای 4000 اقازاده در امریکا زندگی میکنند تا مزه تلخ تحریم را نکشند . مردم در سختی هستند و بعضی از مسولان میگویند که امتحان الهی است اگه امتحان الهی هست چرا خدا فقط مردم عادی را دارد 43 سال امتحان میکند و اگه خدا بخواهد مسولان را امتحان کند همگی مردود هستند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
مسئولان ما حرف نزنن بهتره . جای حرف زدن بروند درس بخوانند و از کشورهای دیگه یاد بگیرند
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
آن عسر باید بر اساس عقل انسان باشد نه انکه فریب دیگران و خودپرستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
-- حالا آقا امان غصه نخور ! هم پول يارانه ات كه به حساب أمده اما در بند است ،آزاد مي شود و هم اين كه البته بعد از هر « عسري "و بعد از هر سختي البته نوبت به « يسر » و راحتي هم خواهد رسيد و انشا الله برايت فرجي خواهد شد !! ،و بنده پيشنهادي هم دارم ، چون اهل مطالعه هستي توصيه مي كنم كه كتاب « فرج بعد از شدت » را حتما مطالعه بفرما ... آرامش بخش است !!
-- نميدونم چه بگم برادر ! شايد هم از عسر به يسر رسيده ام كه همه اجناس مصرفي ام از البسه و اطعمه و اشربه مان شده لاكچري ! قربون خدا بشوم كه پفك هم شده لاكچري ! آره عباس آقا ! شايد هم به يسر رسيده ام كه زندگي را « لاكچري » مي گذرانم !! ... بله ؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
خیلی وقیح تشریف دارید
ناشناس
|
Australia
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
عزیزم این آیه برای مسئولان بود که با هر سختی یک راحتی هست
این مسئولانی که اکثر قبل از مسئولیت حتی سواد لازم رو برای پست های خیلی پایین‌تر هم نداشتند اما وقتی با زد و بند به این پست ها رسیدن ، گفتن حالا وقت خوشی هست

این نامسئولان اگر مفهوم این آیات رو به درستی درک کرده بودند که وضع ما الان این نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
۴۳ ساله که عُسره و هیچ خبری از یُسر نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۲
۴۳ سال عسر کافی نیست ؟
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟