به گزارش تابناک اقتصادی؛ در سالهای اخیر، بسیاری از کشورهای توسعهیافته به سمت تولید بر پایه دانش حرکت کردهاند و در این زمینه نیز کشور ما نیز تا حدودی به سمت تولید دانشبنیان حرکت کرده است؛ با وجود این، مشکلات فراوان بروکراسی اداری و مشکلات مختلف در زمان شروع کسبوکارها سبب شده است که حوزههای مختلف اقتصاد در زمینه توسعه کسبوکار خود بر پایه دانش و تکنولوژی بسیار عقب بمانند. با وجود این، یکی از پیشروترین بخشها در زمینه توسعه، بخش اقتصاد دیجیتال بوده است که بر لبه علم و دانش حرکت کرده و این حوزه به نسبت دیگر کشورهای منطقه با رشد چشمگیری رو به پیشرفت است.
با وجود این از سال قبل، با وجود در اختیار بودن راهکارهای بسیاری از جمله دیتاهای حسابهای بانکی برای احراز هویت کسبوکارهای دیجیتال، متاسفانه مسئولان مرتبط، با رویکرد اشتباه بستن درگاهها و اجبار اخذ اینماد (نماد الکترونیک که به هیچ وجه ماهیت مجوز ندارد) فضا را برای کسبوکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به شدت بسته است و آمارهای منتشر شده از شاپرک پس از اجباری کردن اینماد، خود به خوبی گویای وضعیت اسفناک کاهش تراکنشهای اینترنتی در بستر درگاههای پرداخت کسبوکارها بوده که به بیانی دیگر با این اتفاق، عملا کسبوکارهای این حوزه مجبور به در پی گرفتن راههای غیررسمی و غیرشفاف هستند.
در این باره، مهراد عباد نایب رئیس دوم کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق بازرگانی تهران در خصوص محدودیت های ایجاد شده برای کسب و کارها در گفتگو با تابناک اقتصادی بیان کرد: مشاغل نوپا چند سال است با مسائل و مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کنند که از جمله این موارد تحریم های داخلی و خارجی، تغییرات قانونین بوده است و در حوزه های تخصصی هم به نوعی ما چوب لای چرخ کسب و کارها زیاد دیده ایم و در بحث کارهای استارتاپی و آنلاین چون جدید و نوپا هستند
حساسیت روی این مشاغل بیشتر بوده و آن هم به این دلیل است که آگاهی از این مشاغل کمتر بوده و باعث شده موانع بر سرراه این مشاغل بیشتر شود.
وی در ادامه افزود: اتاق تهران یک کمیسیون تخصصی دارد که روی موضوع اینماد تخصصی کار کردند و محدودیت هایی که موضوع برای مشاغل ایجاد کرده بررسی کردند.
نایب رئیس دوم کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در بحث اینماد هیچکس منکر شفافیت و اهراز هویت مشاغل جدید نیست اما محدودیت های که از این طریق برای مشاغل نوپا و دانشبنیان حوزه اقتصاد دیجیتال ایجاد شده مانع از رشد و رسیدن آنها با جایگاه اصلیشان شده است.
عباد یادآورشد: برای شفافیت ما نیاز به بستر و قوانین مشخصی برای اجرا شدن داریم اما متاسفانه درحال حاضر در حوزه های مختلف قوانین متعددی داریم که بسیاری از آنها رعایت نمیشود و در بحث قانونگذاری متخصیصن این حوزه باید اظهار نظر کنند که بخش خصوصی نیز در این راستا می تواند باید صاحب نظر باشد که در شرایط فعلی بسیار کمتر مورد مشاوره قرار گرفته شود.
وی گفت: اگر قانونی وضع میشود باید شرایط آن مورد بررسی دقیق قرار گیرد اما نباید در این راستا محدودیتی برای مشاغل نوپا ایجاد شود و در مبحث قوانین باید آینده پژوهی نیز مد نظر قرار گیرد و برآوردهایی در این راستا صورت گیرد که بسیاری از آنها موثر نبوده و تنها برخی برای مشاغل اثر بخش بوده است.
نایب رئیس دوم کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: زمانی که آینده پژوهی بحث اینماد انجام میشده نظر کارشناسی تخصصی برای آن نبوده و همین امر موجب شده تا محدودیت های برای مشاغل استارتاپی،نوپا و اینترنتی ایجاد شود.
عباد با بیان اینکه برای ایجاد راهکارها برای صدور مجوز برای استارتاپ ها باید از متخصصین این حوزه مشورت می شد، توضیح داد: اینماد بدون توجه به شرایط کاری استارتاپ ها شکل گرفت و در حاضر فقط برای مشاغل نوپا محدودیت ایجاد کرده است؛ اما با این وجود مشاغل جدید رشد خوبی طی چند سال اخیر داشته اند اما سنگ اندازی ها در صدور مجوز و شروع کسب وکارها بسیار زیاد بوده و شرایط را برای افراد سخت تر کرده است.
وی با بیان اینکه برای ایجاد مشاغل باید سراغ شرکت های کوچک و متوسط رفت، تصریح کرد: ظرفیت شرکت های بزرگ برای ایجاد شغل محدود شده به همین دلیل برای ایجاد مشاغل بهتر است سراغ شرکت های کوچک و متوسط برویم که در این راستا باید شرایط برای رشد مشاغل تسهیل شود .
نایب رئیس دوم کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق بازرگانی تهرانخاطر نشان کرد: بحث اینماد در مشاغل کوچک و متوسط چندان خوب و پخته نیست و باید در این راستا برای رشد مشاغل شرایط تسهیل شود .
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.