عباس عبدی: ما از نوجوانان انتظار ریا داریم

یک بار دیگر فیلم نوجوانان شیرازی را ببینید؛آنها در بیرون همانجور رفتار می کنند که در خانه شان زندگی می کنند/ ما از آنها انتظار ریا داریم
کد خبر: ۱۱۲۶۴۸۳
|
۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۳ 26 June 2022
|
39255 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:ماجرای جمع شدن تعدادی جوان و نوجوان شیرازی در روز جهانی اسکیت در زمین اسکیت‌بازی و انتشار فیلم آن اتفاق جالبی است که واکنش‌ها به آن، نسبت به اصل ماجرا از اهمیت بیشتری برخوردار است.

اگر خوب دقت کنیم، احتمالا این افراد پس از شنیدن بازتاب‌های این رویداد تعجب کرده و از خود خواهند پرسید، مگر ما چه کرده‌ایم که این همه برای رسانه‌ها و حکومت مهم شده است؟ ما جز رفتار روزانه خود مرتکب چه عمل خلافی شده‌ایم؟

این پرسش نقطه محوری است. اینکه بخش قابل توجهی از مردم و نسل جدید زندگی عادی خود را می‌کنند، و در عین حال این سبک زندگی برای دیگران بسیار عجیب و غیرمنتظره است.

در حقیقت آنان سال‌ها است که در حوزه خصوصی یا عرصه عمومی خود اینگونه زندگی می‌کنند، در همین مراسم نیز به صورت فردی یا دو، سه نفری حضور دارند، هیچ‌کدام به دیگران توجه چندانی ندارند، جمعی هستند که افرادش جدا از یکدیگرند، چنین وضعی را همه ما در خیابان و پارک و بازار می‌بینیم. همچنین از وجود این سبک از زندگی در محیط‌های خانوادگی اطلاع داریم و از نظر آن جوانان، اینها جزیی طبیعی و روزانه از زندگی آنان است. به همین علت هم در نگاه‌شان و رفتارشان هیچ چیزی جز طبیعی بودن این رفتار دیده نمی‌شود ولی هنگامی که این گروه‌های جدا از یکدیگر در یک محیط عمومی یا حتی خصوصی جمع شوند و فیلم آن تهیه و سپس منتشر شود، از نظر حکومت و برخی از عناصر اجتماعی و سیاسی بار معنایی دیگری پیدا می‌کند؛ باری که اصلا در نگاه آن نوجوانان وجود ندارد.

این وضع محصول تعارض این دو نگاه است. این وضعیتی است که سیاست‌های رسمی ایجاد کرده است. چگونه؟ از یک سو تاکید می‌کند که کاری به داخل خانه شما نداریم ولی در عرصه عمومی باید چنین و چنان باشید و فلان رفتار را رعایت کنید. از سوی دیگر جامعه را به نحوی سیاست‌زدایی کرده و در نتیجه رابطه جوان و نوجوان را با حکومت و مقررات آن قطع کرده است.

جوان و نوجوان کنونی به کلی نمی‌داند که ارزش‌های رسمی چیست که حتی بخواهد آن را رعایت کند. آنان با نهادهای اصلی جامعه قطع رابطه کرده و در خود فرو رفته‌اند. و بالاخره کار حکومت شده نادیده گرفتن و حتی تکذیب این سبک از زندگی یا ارتباط دادن آن به توطئه‌های دیگران.

نتیجه این عوامل، بی‌اطلاعی حکومت از آن چیزی است که در بطن جامعه رخ داده یا در حال رخ دادن است. گمان می‌کنیم که واقعیت جامعه همان است که ما آن را توصیف می‌کنیم.

علت این ناآگاهی از درون جامعه، سیاست نادرست حاکم بر رسانه‌های رسمی کشور است. این بخش از مردم و جامعه در صداوسیمای کشور و رسانه‌های رسمی جایگاهی ندارند و زندگی و علایق آنان در رسانه رسمی بازتاب پیدا نمی‌کند و این رسانه‌ها فقط زندگی نوع خاصی از گروه‌ها را به رسمیت شناخته و بازتاب می‌دهند، لذا کسانی که فقط از رسانه رسمی استفاده می‌کنند، دنیا را با یک چشم بسیار بسته و محدود می‌بینند.

البته در نقطه مقابل هم کسان دیگری هستند که دنیا را فقط از برخی رسانه‌های مخالف می‌بینند. آنان نیز به نحو دیگری سوگیری پیدا می‌کنند.

در هر صورت هنگامی که چنین فیلمی منتشر می‌شود دنیای رسانه‌ای گروه اول، یعنی طرفداران رسانه‌های رسمی فرو می‌ریزد، به همین علت به جای آنکه آن را یک امر عادی و ناشی از بی‌اطلاعی خود تلقی کنند، دنبال «سرتیم» می‌گردند و درصدد سیاسی و امنیتی کردن ماجرا برمی‌آیند. اگر از این فیلم‌ها از زندگی خصوصی این نسل در خانه‌های‌شان پخش شود نیز همین اندازه بازتاب دارد، زیرا کار فیلم همین است که این تضادها را نشان دهد. تضادهایی که محصول زندگی ریاکارانه است.

هنگامی که می‌گوییم کاری به زندگی شما در خانه نداریم، فقط در فضای عمومی چنین و ‌چنان باشید، آن‌هم به این علت که ما چنین می‌خواهیم، ریاکاری را نهادینه کرده‌ایم. نسل‌های قبلی با این ریاکاری زندگی کرده‌اند ولی نسل جدید صادق‌تر از آن است که چنین ریاکاری را سرلوحه رفتارش قرار دهد.

یک بار دیگر فیلم را ببینید تا متوجه طبیعی بودن بیش از حد رفتار این نوجوانان دهه هشتادی شوید. بهتر است از برگزارکنندگان تشکر کنید که چشم‌ها را به این واقعیت‌ها آشنا کردند. جلوگیری از برگزاری چنین برنامه‌هایی فقط آنها را پنهان می‌کند. اگر نمی‌ترسید باب گفت‌وگو با این نسل را در صدا و سیما باز کنید. ایستادن در برابر آنان نتیجه‌ای ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
کودک ریاکار نیست نیازی هم ندارد.
بزرگتر که شد یاد می گیرد برای کسب ثروت و قدرت باید ریاکاری را هم یاد بگیرد.
ملکم خان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
متاسفانه فاصله حکومت با مردم در این 44 سال زیاد شده و هنوز نسل جدید رو می خواهد با نسخه 44سال پیش درمان کنه در حالی که این نسل از پدرشون حرف شنوی ندارند . بعضیها هنوز در توهم توطئه هستند ولی این باور را قبول ندارند که دنیا عوض شده و 3 نسل از اول انقلاب گذشته . ملاک مسیولان نباید گزارشات صدا و سیما باشه که پر از تزویر و ریاست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
عاقبت تماشای برنامه ها و سریالهای مبتذل ماهواره ای که مروج اصلی در جامعه است همین است
ارسلان علیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
با سلام
بله قربان !
کاملاً صحیح میفرمائید !
انتظار ریا را فقط از بزرگان و بویژه از ساسیون میشود داشت !
زمان رأی گیری التماس برای رأی جم کردن و وعده شق القمر دادن !
پس از انتخاب شدن نیز اعطای رانت به صاحبان ژنهای خوب با مهر نعل اسبی بر پیشانی !
پایان دوره صدارت و وکالت و وزارت و ریاست نیز ؛ مقصر جلوه دادن ابر و باد و مه و خورشید و فلک را !!!!
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
در بین این افراد محجبه کامل وجود دارد بی حجاب هم هست و هرکس کار خودش را انجام می دهد. مگر نمی گویند مردم از لحاظ قومی مانند کاشی هایی هستن که در کنار هم ایران را تشکیل داده اند؟! از نظر اجتماعی هم باید همین دیدگاه وجود داشته باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
خیلی قشنگ حرف منطقی زده ایشون
کاملا درسته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
مملکت همه اش ریاکاری شده است. چه انتظاری دارید؟ این طور می پسندند
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
این رفتار های حکومت خروج جوانان را از اسلام سرعت می‌بخشد و نباید انتظار داشت نسل جوان جانبدارانه نظام باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
نه جناب عبدی، جدا شما همانطوری که توی خونه میپوشید میای بیرون!! ما که انتظار ریا نداریم ولی با استدلال بر پایه باد که شما دارید، ظاهراً خود شما ریاکار هستی.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟