به گزارش تابناک به نقل از تسنیم ، سردار سرتیپ علی ابراهیمی در قرارگاه مبارزه با سرقت استان قزوین که بعدازظهر امروز در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در 3 ماه ابتدای سال جاری 3 هزار و 384 نفر سارق در 68 طرح عملیاتی مقابله با سرقت استان قزوین دستگیر شده و در اختیار قانون قرار گرفتند که حدود 3 هزار و 900 فقره سرقت انجام داده بودند.
وی اضافه کرد: همچنین در همین مدت یعنی فصل بهار 21 باند حرفهای سرقت در استان قزوین شناسایی و متلاشی شدند که 55 نفر عضو داشتند و توانسته بودند در 1460 فقره سرقت مشارکت کنند. محل اختفای این باندهای سرقت هم مناطق پرآسیب شهر قزوین و شهرهای دیگر استان بوده است.
وی با بیان اینکه 70 درصد از این سارقان معتاد به مواد مخدر هستند، اضافه کرد: در ضمن 73 درصد سارقان استان قزوین این جرم را 2 بار یا بیشتر انجام داده و در واقع پیشینه تکرار جرم در پرونده دارند. همچنین در پایشهای صورتگرفته متوجه شدیم که 75 درصد سارقان استان قزوین بیکار هستند و شغل مشخصی ندارند.
ابراهیمی با اشاره به تقسیمبندی جنیستی سارقان استان گفت: 99 درصد سارقان استان قزوین مرد و فقط یک درصد زن هستند. همچنین بیشترین میزان سرقت در استان قزوین با 64 درصد متعلق به شهرستان قزوین است.
سرقت سومین جرم پرتکرار استان قزوین شد
فرمانده انتظامی استان قزوین در بخش دیگری از صحبتهایش با ذکر اینکه سومین جرم استان قزوین از نظر میزان وقوع سرقت است، گفت: با توجه به اینکه بیشتر سارقان ما به ویژه در حوزه سرقتهای خرد معتادان متجاهر هستند، از ابتدای سال جاری تاکنون 110 معتاد کارتنخواب را در استان قزوین جمعآوری و در کمپ ماده 16 اسکان دادیم.
ابراهیمی افزود: قزوین از نظر میزان سرقت بیستوچهارمین استان کشور است و در کل یک درصد سرقتهای کشور در قزوین رخ میدهد. به همین خاطر برای کاهش سرقت در استان قزوین همه دستگاههای اجرایی و حکومتی باید در کنار پلیس و نیروی انتظامی پای کار بیایند تا بتوانیم ریشه سرقت را در استان خشک کنیم.
ضریب حفاظت از اموال در دستگاههای دولتی قزوین پایین است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین هم در این جلسه با انتقاد از دستگاههایی که در حفظ اموال خود کوشا نیستند، گفت: ضریب نگهداری و صیانت از اموال در دستگاههای استان قزوین مناسب نیست و به همین خاطر دستگاهها باید بخشی از بودجه خود را برای ارتقای امنیت و حفاظت از اموالشان که بیتالمال است، هزینه کنند.
علی فولیان اعتیاد را مادر سرقت دانست و افزود: در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر از یک سیکل باطل رنج میبریم. یعنی معتادان را دستگیر میکنیم و بعد از مدتی بازپروری در مراکز ترک اعتیاد دوباره آزاد میکنیم و آنها هم برای کسب درآمد دوباره سرقت میکنند و معلوم نیست این سیکل معیوب باید تا کی تکرار شود.
وی با تاکید بر لزوم محلهمحور شدن مقابله با سرقت ادامه داد: در گذشته هر محله نگهبانی داشت که باید این مهم در محلات پرآسیب ما احیا شود. همچنین باید دوربینهای مدار بسته بیشتری در مناطق پرسرقت نصب شود تا سارقان از بابت شناسایی خیالشان راحت نباشد. از طرفی باید جلوی فعالیت ضایعاتفروشهایی که مالخری میکنند، گرفته شود.
فولیان با انتقاد از دستگاههای دولتی و حاکمیتی که در حوزه مقابله با سرقت ترک فعل دارند، تصریح کرد: اگر این دستگاهها بخواهند به ترک فعل خود ادامه دهند، دادگستری در چارچوب پیگیری حقوق عامه با مدیران آنها برخورد میکند و برای هر مدیری پرونده قضایی تشکیل خواهد شد که میتواند عواقب کاری جدی برای او داشته باشد.