با تحولات منطقه و جهان

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشور‌های عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران، مخالفت برخی کشور‌های عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی، سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن، انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران و گفت‌وگوی مقامات ارشد نظامی آمریکا و چین از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۲۸۶۹۷
|
۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸ 08 July 2022
|
21388 بازدید
|
۹

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

بین الملل تابناک: برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران، مخالفت برخی کشور‌های عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی، سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن، انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران و گفت‌وگوی مقامات ارشد نظامی آمریکا و چین از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، پنجشنبه با بیان ادعاهای ضد ایرانی گفت که واشنگتن به دنبال یکپارچه‌سازی پدافند هوایی منطقه است.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سفرش به منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) به دنبال کار روی موضوعاتی نظیر پدافند هوایی جهت مقابله با ایران خواهد بود.

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

جان کربی گفت: «ما کار بر روی قابلیت‌های پدافندی یکپارچه را ادامه می‌دهیم چون همان‌طور که می‌دانید کل منطقه درباره ایران و قابلیت‌های موشکی فزاینده آنها، علاوه بر حمایت آنها از تروریسم در سراسر منطقه نگران است.»

او بار دیگر تأکید کرد بایدن در این سفر یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه را بررسی کرد. جان کربی گفت: «بعد از آن بررسی ایده یکپارچه کردن همه آن پدافندهای هوایی با هم را داریم تا پوشش موثرتری جهت مقابله با تهدید فزاینده ایران ایجاد شود.»

مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی

خبرگزاری «رویترز» در گزارشی به نقل از چهار فرد آگاه نوشت، واشنگتن و تل‌آویو به‌ دنبال فراهم کردن زمینه‌های لازم برای ایجاد اتحادی امنیتی با کشورهای عربی هستند.

در این گزارش آمده است، به گفته دو تن از این افراد آگاه ، این ایده که قرار است از فناوری رژیم صهیونیستی استفاده کند احتمالاً در سفر آتی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی بتواند پیشرفتی حاصل کند.

رویترز به نقل از این چهار فرد می‌نویسد: «بحث‌ها در سطح اولیه هستند و تا همین حالا با مقاومت شماری از کشورهای عربی برای کار با اسرائیل مواجه شده است.»

یک مقام رژیم صهیونیستی به رویترز گفت «کشورهای شریک» به‌جای استفاده از تجهیزات فیزیکی یکسان، در حال هماهنگ کردن سامانه‌های دفاعی خود از طریق ارتباطات الکترونیک از راه دور هستند.

رویترز افزود: «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی می‌گوید این سامانه در حال کار است اما ارزیابی واشنگتن این است تل‌آویو در این زمینه اغراق کرده است و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز با احتیاط در مجامع در این‌باره صحبت می‌کنند.

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

یک مقام مطلع در واشنگتن به رویترز گفته بایدن در سفر به غرب آسیا طیف وسیعتری از هماهنگی‌های امنیتی در سطح منطقه را از جمله با صهیونیست‌ها به بحث خواهد گذاشت اما انتظار نمی‌رود در نشست هفته آینده کشورهای خلیج فارس، توافق رسمی در این باره اعلام شود.

رویترز به نقل از سه فرد آگاه نوشت، برنامه این است که شبکه‌ای از رادارها و ردیاب‌ها و سامانه‌های رهگیری بین عربستان سعودی، عمان، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عراق، اردن و مصر با کمک فناوری اسرائیلی و با استفاده از پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد شود.

به نوشته این خبرگزاری، این شبکه راداری، به کشورهای فوق «به‌ویژه اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی» این اجازه را خواهد داد که تهدیدات هوایی را پیش از عبور از مرزهایشان ردیابی کنند.

رویترز به نقل از یکی از این افراد نوشت: «این پیشنهاد برای ایجاد یک سامانه ردیابی مشترک است که در آن هر کشور عضو دیگران را از حمله ردیابی شده باخبر می‌کند.»

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی مستقر در واشنگتن و مطلع از سفر بایدن به منطقه، تلاش‌ها برای ایجاد این ائتلاف را «هدف‌گذاری شده» توصیف کرد و گفت:‌ «راهی طولانی در پیش است و آمریکا از آن حمایت می‌کند.»

رویترز در این گزارش می‌افزاید، اصرار برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با مقاومت برخی کشورها از جمله عراق، کویت و قطر مواجه شده است. این خبرگزاری به نقل از یک مقام دولت بایدن نوشت: «دیدگاه‌های متفاوتی در پایتخت‌های مختلف وجود دارد.»

این مقام آمریکایی افزود: «ما نمی‌خواهیم نوعی ساختار بالا به پایین ایجاد کنیم. می‌خواهیم آن ساختارها را روی روابطی بنا کنیم که وجود دارند؛ البته برخی از این روابط آشکار و برخی دیگر ناآشکار و زیرزمینی بوده‌اند.»

این خبرگزاری افزود، یکی از مثال‌های بارز مخالفت با این طرح، کشور عراق است که چند ماه پیش ممنوعیت عادی‌سازی روابط به رژیم صهیونیستی را تصویب کرده است. یک مقام امنیتی عراقی به رویترز گفت، هیچ‌گونه طرح رسمی که شامل رژیم صهیونیستی و علیه ایران باشد، به بغداد ارائه نشده و چنین اتحادی خارج از بحث است.

رویترز همچنین به نقل از مقام مطلع نوشت، حتی عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز در این زمینه محتاطانه عمل می‌کنند تا روابط تازه شکل گرفته با تهران را حفظ کنند.

این خبرگزاری نوشت، دولت‌های عربستان سعودی، کویت، عمان، بحرین، مصر و اردن به درخواست برای اظهارنظر پاسخی ندادند و اماراتی‌ها نیز به این نکته اکتفا کردند که طرف هیچ ائتلاف نظامی نیستند که علیه کشوری خاصی باشد.

در این میان واشنگتن امیدوار است که همکاری‌های امنیتی در منطقه راه را برای توافقات صلح بیشتر با رژیم صهیونیستی باز کند. در این میان عربستان سعودی می‌تواند جایزه بزرگ برای تل‌آویو باشد اما به گفته مقام‌های آمریکایی، عادی‌سازی روابط این دو کشور فعلاً بعید است.

رویترز به نقل از کارشناسان نوشت، در جهان ایده‌آل رژیم صهیونیستی، چنین ائتلافی به فروش موشک‌های دفاعی به کشورهای حاشیه خلیج ختم می‌شود که می‌توانند با سامانه‌های پاتریوت آمریکایی که از مدت‌های قبل مورد استفاده این کشورها بوده، هماهنگ شوند.

«جرمی بینی» کارشناس دفاعی حوزه غرب آسیا به رویترز گفت، سامانه راداری کشورهای منطقه، برای رژیم صهیونیستی یک سامانه هشدار اولیه را فراهم می‌کند و احتمالاً ذی‌نفع اصلی چنین سامانه‌ای نیز تل‌آویو است.

«یاسمین فاروغ» عضو اندیشکده کارنگی نیز گفت، ایده این سامانه موشکی دفاعی یکپارچه به سال‌ها قبل برمی‌گردد و دولت‌های قبلی آمریکا تلاش کرده بودند بر «بی‌اعتمادی» کشورهای حاشیه خلیج فارس در اشتراک اطلاعات بین یکدیگر فائق بیایند.

سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن

خبرگزاری دولتی ژاپن روز (جمعه) از تیراندازی به سوی شینزو آبه، نخست وزیر سابق این کشور و انتقال وی به بیمارستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری NHK، شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن حین سخنرانی در شهر "نارا" در غرب این کشور هدف تیراندازی قرار گرفت و با خونریزی زیاد به بیمارستان منتقل شده است.

این خبرگزاری همچنین گزارش کرد، صدایی شبیه به تیراندازی در زمان سخنرانی شنیده شد و یک مظنون مرد در صحنه تیراندازی بازداشت شده است.

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

خبرنگار این خبرگزاری همچنین در صحنه وقوع تیراندازی گزارش کرد که صدای دو شلیک گلوله را در جریان این سخنرانی شنیده است.

خبرگزاری کیودو نیز گزارش کرد، نخست وزیر سابق ژاپن هشیار نیست و به نظر می‌رسد دچار حمله قلبی شده باشد.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد، شینزو آبه توسط یک مرد ناشناس هدف شلیک گلوله قرار گرفته و با وجود انتقال به بیمارستان نشانه‌ای از حیات در او دیده نمی‌شود.

برخی از رسانه‌های ژاپن نیز از قول ماموران اجرای قانون و منابع دولتی گزارش کردند که آبه از ناحیه پشت هدف تیراندازی قرار گرفته و پزشکان پس از این تیراندازی او را ماساژ قلبی دادند.

برخی دیگر از رسانه‌ها نیز گزارش کردند که نخست وزیر سابق از ناحیه گردن دچار خونریزی شده است.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر کنونی ژاپن نیز کارزار انتخاباتی خود را پس از این تیراندازی تعلیق و به توکیو برگشت.

رام امانوئل، سفیر آمریکا نیز گفته که بابت این سوءقصد به جان نخست وزیر سابق ژاپن شوکه شده و افزود: مردم و دولت ایالات متحده برای بهبود آبه دعا می‌کنند.

انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

وزارت خارجه چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران، شرکت‌های چینی و اماراتی به بهانه کمک به فروش نفت ایران انتقاد و آن‌ها را رد کرد.

به گزارش نشریه "گلوبال تایمز"، وزارت خارجه چین پنجشنبه شب تاکید کرد که باید به تجارت منطقی و همکاری قانونی جامعه جهانی با ایران احترام گذاشته شود.

دولت جو بایدن که خود گرفتار بحران انرژی است و به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی ایران، دوباره با اعمال تحریم‌های جدید ضد ایرانی و افزودن اسامی افراد و شرکت‌هایی به فهرست تحریم‌ها در تقلاست تا خواسته‌های خود را از طریق تحریم‌ها و فشار بیشتر در میز مذاکره بر تهران تحمیل کند.

برنامه آمریکا برای یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه علیه ایران/ مخالفت برخی کشورهای عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی/ سوء قصد به جان شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن/ انتقاد چین از تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نفت ایران

وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت ایران اعمال کرده است. دولت دموکرات بایدن در حالی این تحریمها را اعمال کرده که دولتمردان و سیاستمدارانش بارها به شکست سیاست‌های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ اعتراف کرده‌اند؛ اما سیاستمداران آمریکایی آنچنان به تحریم ها اعتیاد دارند که برای پیشبرد اهدافشان همواره از اهرم فشار و تحریم بهره می‌گیرند و گویی فرقی ندارد، ساکنان کاخ سفید دموکرات باشند یا جمهوری‌خواه.

وزارت خزانه داری آمریکا، اسامی سیزده شرکت، دو نفتکش و دو فرد را در فهرست تحریم‌های جدید خود (SDN) قرار داد و اعلام کرد که شبکه‌ای از افراد و شرکت‌ها را که از شرکت‌های صوری برای تسهیل انتقال و فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران استفاده کرده‌اند، تحریم کرده است.

گفت‌وگوی مقامات ارشد نظامی آمریکا و چین 

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همزمان با افزایش تنش‌ها میان غرب به رهبری آمریکا با چین اعلام کرد که ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز پنجشنبه با ژنرال لی ژوئوچنگ، رئیس ستاد مشترک چین تلفنی درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی گفت‌وگو کرد.

سخنگوی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: مارک میلی در خصوص نیاز به مدیریت مسئولانه رقابت و باز نگه داشتن خطوط ارتباطی گفت‌وگو کرد.

وی افزود: میلی بر اهمیت مشارکت ارتش چین در گفت‌وگوی اساسی در زمینه بهبود ارتقای ارتباطات در زمان بحران و کاهش خطر راهبردی تاکید کرد.

این سخنگو ادامه داد: این گفت‌وگو همچنین شامل بحث سازنده در خصوص تعدادی از مسایل امنیتی منطقه ای و جهانی بود.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور در حاشیه نشست این هفته وزرای خارجه گروه ۲۰ در بالی با وانگ یی وزیر امور خارجه چین دیدار خواهد کرد.

دیدار با وانگ که انتظار می‌رود روز شنبه رخ دهد، جدیدترین ارتباط سطح بالا میان مقامات آمریکا و چین خواهد بود و همزمان با بررسی لغو تعرفه‌های واردات برخی از کالاهای تولید شده در چین توسط جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان راهکاری برای مهار تورم انجام می‌شود.

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا نیز روز دوشنبه با لیو هی، معاون نخست وزیر چین گفت‌وگو کرد، در حالی که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ماه گذشته با یانگ جیچی، دیپلمات ارشد چین در لوکزامبورگ دیدار کرده بود.

با وجود رقابت راهبردی فزاینده بین واشنگتن و پکن، بایدن به منظور مقابله با تورم فزاینده در آمریکا قبل از انتخابات میان دوره‌ای ماه نوامبر، درحال بررسی لغو تعرفه‌های گمرکی بر مجموعه‌ای از کالاهای چینی است.

کاخ سفید گفته است که هیچ زمان مشخصی برای این تصمیم گیری وجود ندارد؛ اما انتظار می‌رود بایدن و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین نیز در هفته‌های آینده گفت‌وگو کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
چرا انتقاد
تحریمها نعمت است
سکه خریدیم ۱ میلیون
شده ۱۶ میلیون
این اگر نعمت نیست پس چی هست
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
چرا تیتر خبر هایتان مثل انشاه،املا به هم چسبیده است سرگیجه آور است
خط به خط بگذارید با عکس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
به چین بگید در برابر تحریم نفت ایران ژست منتقد نگیر که اصلا بهت نمیاد چون قطعا از تحریم قند ایران تو دلت آب میشه !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
بحمدا... با اتخاذ سياستهاي غلط هم اعراب رو به دامن اسراييل هل داديم و هم همه رو بر عليه خودمون متحد كرديم ، اين يعني اوج بي تدبيري
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
دولت ترامپ با پاره کردن برجام و پیمان شکمی هر روز یک تحریم جدید وضع می کرد و دولت بایدن با ادعای موافقت و ورود به برجام هر روز بر تحریم های ترامپ تحریم جدید اضافه می کنه. آیا باید همچنان ساده لوحانه به ادعاهای دروغین دلخوش باشیم!!!؟
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
چین از آب گل آلود ایران آمریکا نفت مفت از ایران میخره
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
آقای آبه نخست وزیر شایسته و قابل احترامی برای ژاپن بود. این رویداد بسیار تاسف بر انگیز است؛ آن هم برای جامعه پیشرفته ای چون ژاپن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
مرگ برامریکای جنایتکاروتروریست
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
جای بسی تاسف است که کشورهای اسلامی به قدری در تور اختلاف افکنی آمریکای فاسد وجهانخوار واقعی واسراییل تروریست وکودک کش افتاده اند که سوراخ دعا راگم کرده اند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟