کشف سریع‌ترین ستاره‌ای که به دور سیاهچاله‌ می‌چرخد

کشف ستارگان بسیار نزدیک به سیاهچاله می‌تواند اطلاعات موجود درباره تکامل کهکشان و ستارگان را افزایش دهد.
کد خبر: ۱۱۲۹۰۰۱
|
۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶ 10 July 2022
|
5579 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداو سیما، اخترشناسان سریع‌ترین ستاره شناخته شده را کشف کردند که S۴۷۱۶ نام دارد و با سرعت شگفت‌انگیز ۸۰۰۰ کیلومتر در ثانیه به دور سیاهچاله مرکز کهکشان راه‌شیری (*Sagittarius A) می‌چرخد. با این اوصاف، یک دور چرخش کامل به دور این سیاهچاله را در حدود چهار سال انجام می‌دهد.

طبق گزارش منتشر شده، این ستاره با سرعت فوق‌العاده ۲۹ میلیون کیلومتر در ساعت یا نزدیک به ۸۰۰۰ کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند که با این وجود، سریع‌ترین ستاره شناخته شده محسوب می‌شود.

S۴۷۱۶ بخشی از گروه متراکمی از ستارگان است که به دور سیاهچاله *Sgr A می‌چرخند و ستاره‌شناسان از آن به عنوان خوشه S یاد می‌کنند. تمام ستارگان موجود در این دسته، با سرعت بالایی حرکت می‌کنند، اما از نظر جرم و میزان روشنایی، با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. ستاره دیگری در این خوشه که S۲ نام دارد، بیشتر شناخته شده است و از S۴۷۱۶ بسیار بزرگتر است.

با این وجود، چرخش کامل S۲ به دور سیاهچاله ۱۶ سال طول می‌کشد و از *Sgr A به اندازه ۱۸ میلیارد کیلومتر فاصله دارد. برای مقایسه، فاصله S۴۷۱۶ تا سیاهچاله حدود ۱۵ میلیارد کیلومتر است که حدود ۱۰۰ برابر فاصله بین زمین و خورشید است.

«مایکل زجاچک»، اخترشناس دانشگاه ماساریک جمهوری چک در بیانیه خود گفت: «مدار کوتاه مدت و فشرده S۴۷۱۶ بسیار گیج‌کننده است. ستاره‌ها نمی‌توانند به این راحتی در نزدیک سیاه‌چاله شکل بگیرند. S۴۷۱۶ مجبور بوده تا به سمت داخلی حرکت کند که همین امر باعث شده تا مدار آن به طور‌قابل‌توجهی کوچک شود.»

«فلوریان پیسکر»، اخترفیزیکدان دانشگاه کلن و یکی از نویسندگان این تحقیق جدید همراه با تیم تحقیقاتی خود، برای تایید دوره مداری ستاره S۴۷۱۶ از داده‌های پنج تلسکوپ از جمله وی‌ال‌تی (Very Large Telescope) و البته تکنیک‌های تحلیلی خود استفاده کرده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟