مرور روزنامه‌های پنجشنبه ۲۳ تیرماه

متراژ میز مذاکره مهم نیست! / «گشت ارزی» راه می‌افتد؟ /سفر بایدن پایان برجام نخواهد بود

چرا شاد بودن را بلد نیستیم؟ بازگشت به ارز ترجیحی؟! یارکشی مسکو و واشنگتن در منطقه، پوتین در ایران، بایدن در عربستان، پدیده توفان‌های نمکی و زندگی سخت ۱۴ میلیون نفر، هشدار وزارت اطلاعات به مسئولان اقلیم کردستان عراق نسبت به تخلیه مزدوران تروریست، ردپای پول و نفت در سفر منطقه‌ای بایدن و ناگفته‌های دادگاه ترور رستوران میکونوس آلمان، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۲۹۷۵۲
|
۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۴:۵۷ 14 July 2022
|
29506 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز ۲۳ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که تنش‌آفرینی امریکا در خارج نزدیک چین، برقراری جریمه یک میلیونی تردد برای واکسن نزده‌ها، دما در خوزستان نزدیک به ۵۰ و عرضه مجدد خودرو در بورس در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

سفر بایدن پایان برجام نخواهد بود

حشمت الله فلاحت پیشه نماینده ادوار مجلس طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی با عنوان سفر بایدن پایان برجام نخواهد بود نوشت: دو سفر در طول یک هفته آینده در منطقه تاثیر جدی در تحولات منطقه خاورمیانه خواهد داشت. یکی سفر بایدن به سرزمین‌های اشغالی و عربستان و دیگری سفر برنامه‌ریزی شده پوتین به ایران. معتقدم این دو سفر با هم مرتبط خواهند بود ضمن اینکه تحولات مربوط با هم بر هم اثر متقابل هم خواهند داشت. سفر بایدن در شرایطی انجام می‌شود که فضای فکری مقامات آمریکایی، صهیونیستی و عربستانی با هم متفاوت است و سخت است که این سه فضای فکری به یک راهبرد مشترک برسد. حداقل راهبردی که جنبه عملی داشته باشد. فضای فکری بایدن و دولت آمریکا تقویت بازار انرژی و ایجاد مسئولیت بیشتر برای عربستان و برخی کشور‌های عربی است برای اینکه آمریکایی‌ها از این بحران انرژی گذر کنند. فضای فکری صهیونیست‌ها تحمیل یک چتر امنیتی به منطقه در قالب طرح ایران هراسی است و فضای فکری عربستانی‌ها هم تعمیر مناسبات خراب شده اخیرشان با آمریکا و پیگیری یکسری دغدغه‌های منطقه‌ای مثل یمن است. به هر حال اینکه این سه راهبرد به‌هم برسند، سخت است به‌ویژه اینکه الان در موضوع اول کشور‌های عربی و عربستان با حداکثر ظرفیت در بازار‌های انرژی حضور دارند و تنها ظرفیت بکری که وجود دارد، ایران است که خیلی سریع می‌تواند بیش از ۳ میلیون بشکه نفت اضافه به بازار تزریق کند. موضوعی که عامل پیشنهاد مکرون در نشست گروه هفت بود و از طرفی با قرارداد‌های کوتاه مدت و بلندمدت ایران می‌تواند خیلی سریع در بازار گاز دنیا هم صاحب نقش شود. ولی بعد از اینکه برجام به نتیجه نرسید، الان بایدن بیشتر یک سفری را دارد انجام می‌دهد که به رغم اینکه در منطقه سعی می‌کند تحلیل امنیتی بر آن بار کنند، سفر بایدن برای آمریکا بیشتر یک سفر اقتصادی است.

دلیلش این است که راهبرد اصلی آمریکا، راهبرد مقابله با دو تهدید اصلی است: یک تهدید هژمونیک آمریکا و غرب در چین که دیدیم در نشست گروه هشت هم ۸۰۰ میلیارد دلار برای مقابله با چین پیش بینی شد و دوم، مقابله با تهدید نظامی فیزیکی روسیه و احیای جنگ سرد که در اوکراین داریم می‌بینیم. در گروه هفت موضوع ایران بیشتر به عنوان یک چالش و بیانیه‌ای مطرح شد و در آنجا هم بحث اولویت دیپلماسی کماکان در دستور کار قرار گرفت؛ لذا معتقدم به میزانی که بایدن در سفرش پیام‌های مختلفی را برای ایران ارسال کند با سورپرایز طرف ایرانی مواجه خواهد شد. یعنی به عبارتی ایرانیان برای سفر بایدن سورپرایز خواهند داشت و همین آمریکایی‌ها را دچار احتیاط خواهد کرد و سعی می‌کنند نوعی همراهی محتاطانه با برخی از دغدغه‌های صهیونیستی ارتجاعی را داشته باشند ولی بیشتر سعی‌شان این است که بهره اقتصادی ببرند و مسائل منطقه را در قالب راهبرد مدیریت منطقه‌ای دنبال کنند. آمریکایی‌ها سعی نمی‌کنند دوباره در چالش‌های منطقه‌ای گرفتار شوند و چالش‌های هژمونیک و جنگ سردی خودشان را به حاشیه برانند. بنابراین در سمت دیگر هم اتفاق دیگری می‌افتد که سفر پوتین به تهران است. سفری که برنامه‌ریزی شده است ولی به نظر می‌رسد متن مذاکرات طرف‌های ایرانی و روسی بسته به نوع رفتاری که بایدن در منطقه دارد، متفاوت خواهد بود. اگر بایدن سعی کند نوعی همراهی را به سمت ایجاد حتی بلوک منطقه‌ای نشان دهد حتما طرف‌های ایران و روسیه هم چاره‌ای نخواهند داشت غیر از اینکه یکسری کلمات دارای مضمون راهبردی را در نشست و بیانیه‌های مشترک و توافقات خودشان مطرح کنند و این موضوعی است که آمریکایی‌ها همواره از آن نگرانی دارند؛ لذا من معتقدم سفر بایدن پایان برجام نخواهد بود بلکه ایشان فقط یک مدت سعی می‌کند منافذی را ایجاد کند که در آن دغدغه‌های عربی ارتجاعی دیده شود ولی کماکان اولویت آمریکا را براساس موضوع برجام شکل دهد. اگر این سفر بایدن سفری باشد که در قالب ایران هراسی تعریف شود، معتقدم حداقل از طرف ایرانی‌ها باید مرگ برجام اعلام شود ولی اگر نه، بایدن بیشتر در قالب سیاست بهره‌گیری اقتصادی از متحدان عرب و منطقه‌ای کردن چالش‌های خاورمیانه حرکت کند، امکان اینکه دور تازه‌ای از مذاکرات برجام را حتی بعد از این دو سفر مهم داشته باشیم، وجود دارد و باید منتظر بود که ببینیم آیا بایدن به گونه‌ای عمل می‌کند که ایرانی‌ها سورپرایز‌های جدی خودشان را در مقابل آمریکایی‌ها رو کنند؟ رفتار‌هایی که می‌تواند از یک سمت هم منجر به تصاعد و گسترش بحران شود و یا از سمت دیگر می‌تواند زمینه را برای مذاکرات بیشتر فراهم کند. به شخصه معتقدم اگر بایدن از نزدیک در جریان تحولات منطقه‌ای خاورمیانه قرار بگیرد و در قالب سیاست عملگرایانه دولت آمریکا عمل کند، مجبور است که کماکان فرصت را برای دیپلماسی فراهم نگه دارد.

«گشت ارزی» راه می‌افتد؟

جهان‌صنعت طی یادداشتی در شماره امروز با عنوان «گشت ارزی» راه می‌افتد؟ نوشت: ایزد توانا نیرویی به نام خرد به آدمیان داده است تا در هنگامه سختی‌ها و تنگنا‌ها با آن نیرو خود را به جایی برساند که آسیب نبیند. آدم خردمند در روزگار امروز ایران در بازی کار و زندگی و رسیدن به همان جایی که آسودگی یاد او را نگه دارد و آسیب نبیند پس‌انداز می‌کند و پس‌اندازش را نیز به کالایی که بیشترین خریدار در ایران و دنیا را دارد تبدیل می‌کند. تلخی روزگار برای نهاد‌های اداره‌کننده کشور یکی هم این است که پول کشوری که با آن بیشترین ناسازگاری را دارند در ایران و در دنیا بیشترین خریدار را دارد و ارزشمندترین پول جهان است. از اوایل دهه ۱۳۹۰ که قیمت هر دلار آمریکا با جهشی بلند ۳ برابر شد و از حدود هر دلار برابر با ۱۰۰۰ تومان به هر دلار برابر با ۳۰۰۰ تومان رسید شهروندان خردمند و دانا و توانا به این سو رفتند که برای روز مبادا دلار نگه دارند و پس‌اندازشان را از ریال به دلار برگردانند. جهش‌های دلار از ۱۳۹۷ تا امروز قیمت هر دلار را ۳۲ برابر نسبت به سال ۱۳۹۰ کرده است. بسیاری از شهروندان ایرانی که توانایی خرید دلار را داشته‌اند شاید در خانه از ۱۰۰۰ دلار به بالا پس‌انداز دلاری دارند. این یک وضعیت تصور شده است که به احتمال قوی صحت دارد، اما اینکه میزان دلار‌هایی که پس‌انداز شده دسترنج شهروندان ایرانی به ویژه خانواده‌های فقیر و بخش پایینی قشر میانه است در مجموع چقدر است کسی خبر ندارد. برخی گمانه‌زنی‌ها آن را نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار می‌دانند. با توجه به اینکه شمار خانواده‌های ایرانی بیش از بیست میلیون خانوار است میانگین دلار در خانواده‌های ایرانی کمتر از ۱۰۰۰ دلار است. حالا برخی از اعضای مجلس و نیز برخی کادر‌های دولت و نهاد‌های قدرت چشم طمع به این پس‌انداز‌های کوچک دارند و هر از چند مدت با صدور بخشنامه و ترساندن شهروندان می‌خواهند این پس‌انداز‌های خرد شهروندان را از دست آن‌ها بگیرند و هزینه‌های دلاری خود را پوشش دهند. آیا دولت و بانک مرکزی و قوه قضاییه به لحاظ عرف و قانون و شرع مجازند به شهروندان اخطار دهند باید پس‌انداز دلاری خود را به بازار بریزید تا قیمت‌ها فرو ریزد؟ واقعیت این است که هیچ نهادی حق ندارد چشم طمع به منابع در مالکیت شهروندان حتی اگر ارز‌های معتبر باشد داشته باشد و برایش نقشه بکشد. آیا آزمندان دلار می‌خواهند برای بیرون کشیدن دلار‌های خانگی که اصطلاحی عجیب است و شهروندان با خرد و هوش خود و با رنج و درد بخشی از ریال هر روز بی‌ارزش شده خود را به آن تبدیل کرده اند قرار است گشت ارزی تاسیس کرده و خانه به خانه دنبال دلار‌های مردم بگردند. این کار دولت تنها و تنها به منفعت دلاربازان حرفه‌ای است که برخی از شهروندان هراسان که دلار خود را از سر بیم و هراس به بازار می‌آورند را غارت کنند. بانک مرکزی در صدر این آزمندان قرار دارد.

 


متراژ میز مذاکره مهم نیست!

حنیف غفاری طی یادداشتی در شماره امروز رسالت با عنوان متراژ میز مذاکره مهم نیست! نوشت: مقامات ارشد اروپایی اخیرا در محافل رسمی و غیر رسمی از تلاش خود جهت چینش دوباره میز مذاکرات احیای برجام سخن می‌گویند. در این سیکل تکراری، اروپائیان دچار آسیب مزمنی به نام «غلبه فرامتن بر متن» شده اند. به عبارت بهتر، مقامات اروپایی با وجود گذشت بیش از یک سال از حضور بایدن در کاخ سفید هنوز قدرت تفکیک «فرامتن» از «متن» یا حتی تعریف نسبت منطقی آن‌ها با یکدیگر را ندارند.


بهتر است جهت ورود دقیق‌تر به این موضوع و اثبات گزاره فوق، نیم نگاهی به مذاکرات دوحه بیندازیم مذاکرات اخیر دوحه در حالی برگزار شد که آقای جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا داشت مجموعه تحت مدیریت وی زیرساخت‌هایی را فراهم کرده و ابتکاراتی برای حل و فصل نقاط اختلافی در مذاکرات خواهد داشت. با برگزاری مذاکرات دقیقا این پیام مخابره شد که نه تنها آمریکا و اتحادیه اروپا از مشی قبلی خود مبنی بر نادیده گرفتن بخش مهمی از حقوق ایران در برجام عقب نشینی نکردند بلکه بر تاکتیک بازگشت پوچ به برجام اصرار داشتند که در قالب آن طرف غربی ظاهرا به برجام بازگردد، اما عملا بخشی از تحریم‌های ایران را برندارد.


در مقابل، جمهوری اسلامی ایران بر همان خطوط قرمز خود مبنی بر مختومه شدن پرونده‌های ادعایی آژانس انرژی اتمی قبل از عملیاتی شدن برجام، ارائه تضمین‌های اعتباری درخصوص حضور شرکت‌های خارجی در ایران و همچنین رفع محدودیت‌ها و تحریم‌های غیر هسته‌ای (که در مسیر رفع عملیاتی تحریم‌های برجامی خلل ایجاد می‌کند)، تاکید کرد. با این حال مقامات آمریکایی و اروپایی تاکید داشتند که طرح این مطالبات یا هر مطالبه دیگری که مانع از بازگشت غیر عملیاتی آن‌ها به برجام شود، مصداق «مطالبات فرابرجامی و زیاده خواهانه» محسوب می‌شود.


تجربه مذاکرات دوحه نشان داد که اروپائیان تلاش دارند تا با استناد به عوامل محیطی و فرامتنی، متن و محتوای مذاکرات را تحت تاثیر قرار دهند. در هر حال، تغییر مکان یا اصرار مقامات اروپایی برای برگزاری مذاکرات متعدد، حل کننده ماجرای این توافق نیست بلکه در اینجا غرب به اتخاذ یک تصمیم واقعی نیاز دارد.


هر لحظه‌ای که این تصمیم واقعی از سوی غرب اتخاذ شود، با توجه به مختومه شدن نسبی ابعاد فنی و حقوقی مذاکرات امکان احیای توافق هسته‌ای وجود دارد، در غیر این صورت شاهد استمرار همین دور باطل هستیم!


باید این حقیقت را مدنظر قرار دهیم که در نگاه یک بازیگر عاقلانه و واقع بین در حوزه روابط بین الملل و سیاست خارجی، نمی‌توان «متن» را قربانی «فرامتن» کرد! به عبارت بهتر، عوامل محیطی و بازی‌های تبلیغاتی در صورتی اصالت و موضوعیت دارند که بتوانند تأمین کننده منافع ملی یک کشور باشد. در حال حاضر، آمریکا و تروئیکای اروپایی تلاش زیادی در راستای اصالت بخشی کاذب به فرامتن مذاکرات و زدودن مطالبات حقوقی و منطقی جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره دارند، اما این تاکتیک مدت‌هاست مورد رصد و تحلیل دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گرفته است. در هر حال، اکنون اروپائیان و آمریکا فرصت بسیار اندکی جهت بازتعریف نسبت متنی و فرامتنی مذاکرات احیای برجام در ذهن مغشوش و سردرگم خود دارند. در این میان، مخابره آدرس‌ها و سیگنال‌های نادرست از سوی غرب صرفا منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع به ضرر واشنگتن و تروئیکای اروپایی خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Canada
|
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
تهران سال‌هاست که به ابزاری در اختیار پوتین برای فشار به غرب تبدیل شده است. ایران پس از حمله روسیه به اوکراین، عملا از مذاکرات هسته‌ای کنار کشیده و مقام‌های جمهوری اسلامی آشکارا می‌گویند منافع مسکو در مذاکرات احیای برجام هم باید در نظر گرفته شود. مذاکراتی که ابتدا با شرط و شروط‌های مسکو و سپس با طرح خواسته‌های فرابرجامی تهران به بن‌بست رسید و آینده روشنی برای آن متصور نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
همانگونه که ظریف در نوار لو رفته اش به صراحت گفته

روسیه با اقدامات علنی و عملی مخرب خود به شرح زیر

ثابت کرده است که همیشه مخالف قطعی توافق برجام

بوده و هست و خواهد بود!!؟؟

الف ) در دزدیدن سهم دو میلیونی نفت اوپک ما

ب ) در ترک و اعلام علنی مذاکرات برجام به محض

تحریم خودش پس از حمله به اوکراین

ج ) در غُر زدن مشتریان اندک ما در بازار نفت و فولاد و

پتروشیمی، با دادن تخفیف های زیاد و زدن خسارت
مجدد به ایران

د ) و حالا هم با اعلام دریافت پهپاد از ایران ، قصد دارد

تا هرگونه امکان توافق برجام را به نفع خودش و به ضرر

ایران تخریب کند
ناشناس
|
Austria
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
او نخستین رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود که در پروازی مستقیم از اسرائیل به عربستان می‌رود.

به گفته مقام‌های آمریکا، سفر آقای بایدن به خاورمیانه به عمیق‌ترین شدن روند عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای عربی - به ویژه عربستان - کمک خواهد کرد.

عربستان تا چند سال پیش از مهم‌ترین مخالفان اسرائیل در منطقه محسوب می‌شد.

در حال حاضر هم موضع رسمی این کشور، اجرای پیشنهادهایی است که در ابتدای قرن بیستم ریاض ارائه کرد و به طرح صلح اعراب معروف است.

بر اساس این طرح، عربستان به شرطی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت که این کشور به اشغال فلسطین پایان دهد؛ به پشت مرزهای ۱۹۶۷ بازگردد؛ کشور فلسطین به پایتختی بیت‌المقدس تاسیس شود و آوارگان فلسطینی اجازه داشته باشند به موطن خود بازگردند.

در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی وجود ندارد که اسرائیل با این شرط‌ها موافقت کند.
بی. بی. سی. فارسی
این حرف ها ممکن است تبلیغی باشد و در جهت افزایش تولید نفت، اما با توجه به اینکه آمریکا به این توافق قبل از انتخابات میاندوره ای سنا (چند هفته ی دیگر) نیاز داشت و احتمالآ آن را از دست داد، و درنتیجه نمیتواند تضمینی دیگر بدهد، امکان زدن زیر برجام زیاد و زیادتر میشود، بنابراین ایران باید با اتحاد با روسیه و چین و حتی کشورهای عربی، جبهه ی شرق را قوی و plan B محکمی داشته باشد.
محمود‌
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
اقایون‌مذاکره کننده‌ ایران‌ واقعا‌فکر می کنند دارند‌ از موضع‌ قدرت‌ با کشور جهنمی ایلات متحده‌ گفتگو می کنند و کل کل‌ می کنند‌ در حالیکه این مذاکره‌ بدل شده‌ به شرط اصلی رهایی کشور و ملت‌ از یک بحران‌ واقعی‌ !
واقعا‌ ملت در منگنه تورم و رکود‌ و گرانی کمرشکن‌ و بیکاری‌ و هزار‌ بدبختی‌ دیگر‌ قرار دارند‌ و فشار‌ هم فزاینده‌ است‌ !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
تا حائیکه بیاد دارم جنابعالی حمایت می کردی از رئیسی که بقول خودت "درد آشنا"باشد کافیست نه دارای تخصص وتجربه...حالا تحویل بگیر نتیجه انتخاب رییس جمهور دردآشنا وبی تجربه وتخصص را با وزرایی بدتر از خودش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
ایکاش ، از نفرت و دشمنی قدیمی و احتیاط زیاد از شیر درنده و قدرتمند !!!!!!!

گرفتار رفاقت و نزدیکی با کفتار لاشه خوار نشویم !!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
« متراژ ميز مذاكره مهم نيست » !!
---------
شاعر فرموده :
« اي بسا هندو وتُرك همزبان
اي بسا دو ترك چون بيگانگان !!
پس زبان محرمي خود ديگرست
همدلي از همزباني بهتر است » !!
واقعاً مولانا دُرّ سُفته است !!
پس نتيجه مي گيريم كه در مذاكرات آنچه مهم است ، همزباني است ، واز همزباني مهمتر محرمي و همدلي است ! حالا مي خواد ميز مذاكره كوچك باشد يا بزرگ ، آبنوس باشد يا فلزي ، مربع باشد
يا ميز گرد !! ... اگر در مذاكرات همزباني و محرمي و همدلي باشد ، اصلاً احتياج به ميز نيست !
مي شود روي زمين چهار زانو نشست و با دوتا چاي قند مذاكره كرد و زود به نتيجه رسيد !! ... بر محمد و آل محمد صلوات ! ... اللهم صل علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم » !! ... وبه يمن اين توافق
حضار با دو سه دانه خرما و يا شايد هم رطب دهان خود را شيرين كنند !! و اگر همزباني و همدلي نباشد ، مذاكرات ،بارها وبارها انجام شودو مثنوي هفتاد من كاغذ هم كه شود ، بازهم به نتيجه اي نخواهد رسيد ! ... به قول خيام نيشابوري :
« تا چند زنم به روي درياها خشت » !! ... بله ؟!
سیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
با سلام واحترام
البته خواست مردم برعکس است. اینکه بایدن به ایران بیاید و پوتین به عربستان برود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
آخ گل گفتی

ولی یادت باشه همین الان پوتین به عربستان هم می رود و فروش سامانه اس300 به عربستان و ترکیه نشان از دور زدن ایران دارد. همانطور که در طول تاریخ بارها شاهان ایرانی توسط شوروی دور خوردند
ناشناس
|
Romania
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
در همه کشورها، دولت نقش پدر خانواده را دارد که باعث پیشرفت اعضای خانواده و رفته بیشتر آنان می شود اما خب در کشور ما هم نوع پدر مشابه یک پدر معتاد هست که فقط خانواده را نابود می کند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
فکر نمیکنم وجود داشته باشه، شایدم وجود داره و من بی اطلاعم. به نظرم در جهان کشوری نیست که عوامل و اوامر دولتی تا این اندازه در امورات مردم دخالت کنه. از بچه دار شدن و بچه دار نشدن تا برنامه برا پس انداز مردم، چندتا نون میتونی بخری تا قرارداد بین دونفر به عنوان مالک و مستاجر، از چی پوشیدی تا کجا میخوای بری، از چرا این حرف رو زدی تا چرا و چرا و چرا. واقعا چرا؟؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
رسانه های طرفدار دولت جوری در حال وانمود کردن هستند که اصلا سفر بایدن مهم نیست و وضع ما بهتر از قبل سفر شده در ۲ روز!!!!!
سفر آثار بدی دارد و متاسفانه اقای امیرعبدالهیان فقط حرفهای تکراری میزنند درباره برجام
بایدن دیشب صریح گفت کسی از لیست FTO در صورت احیای برجام هم خارج نخواهد شد (بعد از یکسال و نیم معطلی در مذاکرات فرسایشی اتمی با تیم جدید بایدن و انها به سمت عربستان‌غلطیدن)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
پوتیـــــــــن که اومد تهران، حقشه رییــــــــــسی یک میــــــــــز بذاره دو برابر میـــــــــــــزی که در مســـــــــکو جلوش گذاشـــــــــــــته بودند

اگه دیپلماسی بلدید!!!
میزی که به پهنای بزرگی حیاط کاخ سعدآباد باشه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟