گفتگوی تلفنی یک‌ساعته رؤسای جمهور ایران و چین

روسای جمهور ایران و چین در گفتگوی تلفنی یک ساعته، تحولات عمده بین‌المللی و منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داده و بر تقویت هر چه بیشتر همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند.
کد خبر: ۱۱۳۲۳۲۷
|
۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰ 30 July 2022
|
7152 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز جمعه در گفتگوی تلفنی با «شی جین پینگ» رئیس جمهور خلق چین، دخالت آمریکا در امور داخلی کشورها را در ادامه سیاست مخرب یکجانبه‌گرایی این کشور دانست که اکنون به تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی تبدیل شده است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران، احترام به حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی کشورها را از اصول بنیادین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ایران دانست و در این چارچوب حمایت از سیاست چین واحد را سیاست قطعی و اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست.

رئیسی ضمن تاکید بر عزم کشورمان برای توسعه همه جانبه روابط با چین فارغ از تحولات بین المللی، همکاری مستقلانه و مبتنی بر منافع ملی کشورهای دارای حاکمیت را الگوی صحیح حکمرانی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برشمرد و ضمن تاکید بر لزوم غلبه عدالت و انصاف در نظم نوظهور بین المللی، هرگونه تلاش آمریکا برای تکرار الگوی جنگ سرد در جهان را نشانه ضعف و افول آن قلمداد کرد.

رئیسی در واکنش به تحسین سیاست توسعه روابط و همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با همسایگان و دستاوردهای آن توسط رئیس جمهور چین، تاکید کرد: این رویکرد جمهوری اسلامی ایران بسترهای لازم برای امنیت و توسعه جمعی در غرب آسیا را فراهم آورده است و می‌تواند الگویی برای تقویت اعتماد سیاسی و توسعه اقتصادی منطقه باشد.

رئیسی در این چارچوب بر اهتمام کشورمان به تامین امنیت دریانوردی و انتقال انرژی تاکید کرد.

رئیس جمهور همچنین در ادامه با مرور مذاکرات رفع تحریم، بر ضرورت تصمیم گیری سیاسی طرف آمریکایی به عنوان ناقض توافق و لزوم اقدام این کشور برای لغو تحریم‌های غیر قانونی علیه ایران و طرف های ثالث تاکید کرد.

رئیسی از بسط همکاری‌های چندجانبه اقتصادی در بستر ترتیبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای چون سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس استقبال کرد.

رئیسی و شی جین پینگ همچنین با طرح ابتکارهای توسعه همکاری‌ها و ابراز خرسندی از روند توسعه روابط و جهش در مبادلات تجاری دو کشور در یک سال گذشته، درباره راهکارهای توسعه و تسریع در روند اجرایی شدن برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله توافق کردند.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین نیز در دومین گفتگوی سران دو کشور در دولت سیزدهم، از همکاری ایران و چین در عرصه بین المللی و حمایت متقابل دو کشور از مواضع یکدیگر در عرصه های منطقه ای و بین المللی قدردانی کرد.

شی جین پینگ ضمن اشاره به اهمیت حفظ ثبات منطقه و نقش سازنده جمهوری اسلامی ‌ایران در این راستا، تاکید کرد که چین مخالف سیاست فشار و یکجانبه گرایی است.

رئیس جمهور چین با تاکید بر اهمیت استراتژیک روابط چین و ایران و نیز اهتمام کشورش بر تقویت و توسعه همکاری‌های کلیدی و راهبردی و امنیتی دو کشور به ویژه در حوزه تجاری، اقتصادی، زیرساختی و انرژی اظهار داشت: اجرایی شدن سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله دو کشور گامی بزرگ در این راستا است و برهمین مبنا دستورات لازم برای توسعه روابط همه جانبه استراتژیک با ایران از جمله در عرصه اقتصادی را صادر می کنم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
خیلی جالب است این دو کشور دوست وقتی ایران در جهت موفقیت در برجام قرار می گیرد سفر ها و تماس های تلفنی خود را باایران افزایش می دهند که مبادا ایران را از دست بدهند و ایرا به سمت غرب برود ولی وقتی ایران در مذاکرات در شرایط بدی قرار می گیرد هیچ کدام تماس یا سفری به ایران ندارند گواه این سخن همین بس که از اخرین تماس رئیس جمهور چین به دوره رئیس جمهوری اقای روحانی و مبحث سند 20 ساله بر می گردد که برجام در حال نهایی شدن بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
جاااااان ،
"تحسین سیاست توسعه روابط و همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با همسایگان و دستاوردهای آن توسط رئیس جمهور چین"
این رییس جمهور چین، رسما مسخره مون کرده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
این تماس تلفنی بین روسای جمهور چین و ایران در پی تماس تلفنی طولانی مدت روز قبل بین روسای جمهور چین و آمریکا بسیار مهم و واجد اهمیت زیادی است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟