انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در حالی هشتم شهریور برگزار خواهد شد که در فاصله کمتر از یک ماه تا رای گیری در مجمع، هنوز فهرست کامل کاندیداهای نهایی مشخص نیست.
به گزارش تابناک ورزشی؛ از جمع شش نفری که برای پست ریاست ثبتنام کردهاند، تا امروز تنها صلاحیت سه نفر توسط کمیته بدوی انتخابات تایید شده و هنوز کمیته استیناف درباره اعتراض مکتوب و رسمی سه کاندیدای دیگر اظهارنظر نکرده است.
همچنین همان سه نفر تایید شده شامل عزیزالله محمدی، مهدی تاج و میرشاد ماجدی هم هنوز از سوی نهادهای نظارتی تاییدیه نهایی را نگرفته اند و در مورد هر یک شایعاتی مطرح است.
تاج پرونده های جدی قضایی و حتی محکومیتهایی از دوره گذشته حضورش در راس فدراسیون دارد، میرشاد ماجدی منع قانونی برای ثبت نام داشته و باید قبل از نام نویسی استعفا میداد و عزیزمحمدی هم با برخی ملاحظات در صحنه حاضر است.
با این حال تایید صلاحیت تاج از سوی بخش وسیعی از جامعه فوتبال قابل هضم نیست، او فارغ از افتضاحات مدیریتیاش، طبق اساسنامه خود فدراسیون هم بیش از سه دوره اجازه اشغال یکی از پست های ریاست یا هیات رئیسه فدراسیون را ندارد اما گویا اعضای کمیته بدوی چشم و گوششان را بر این حقایق بستند و زورشان فقط به اسدی، آخوندی و واعظ آشتیانی میرسید که بخاطر عدم ارائه پنج امضا در مهلت مقرر، از میدان حذف شدند.
بر اساس نظرسنجی اخیر تابناک میتوان گفت، تقریبا ۸۰درصد از جامعه هیچ یک از گزینههای موجود را برای ریاست فدراسیون فوتبال مناسب نمیدانند و میگویند شایستهترین فرد برای اداره فوتبال کشور بین این گزینهها وجود ندارد.
آخرین تیر ترکش تاج برای نجات خودش، نه فوتبال ایران
در چنین فضای مبهمی، درگیری شدید و یارکشی بین نامزدهای صندلی ریاست به خصوص تاج و ماجدی در جریان است و هر کدام از دو طرف کلیه ابزار و توان خود را برای تصاحب رای بیشتر در مجمع به کار گرفتهاند.
تاج که مدعی است برای نجات فوتبال ایران باید به صندلی ریاست برگردد، بیتوجه به فجایعی که از دوره گذشته برجای گذاشت، با کمک حیدر بهاروند رئیس معزول سازمان لیگ اردویی علیه سرپرست فدراسیون تشکیل داده و در این میان بازیکنان تیم ملی را هم برای انتشار استوری به نفع خود و علیه نمایندگان منتقد مجلس به کار گرفت.
انگشت اتهام چینش مجمع به سوی میرشاد
در سمت مقابل، میرشاد ماجدی با اختیاراتی که از مجمع دریافت کرده، مشغول پاکسازی مهرههای برجا مانده از دوره ریاست تاج است.
او که ابتدا در اقدامی جسورانه، حیدر بهاروند صاحب بخش عمدهای از آرای مجمع فدراسیون را از ریاست سازمان لیگ برکنار کرد، سپس سراغ عبدالکاظم طالقانی یکی از مهمترین مهرههای او برای مهندسی آرای مجمع رفت و با استناد به اتمام مهلت مسئولیت، او را از ریاست هیات فوتبال استان خوزستان عزل کرد تا یکی دیگر از شاخههای این جریان را از درخت آرای تاج قطع کند.
در مقابل طرفداران بازگشت تاج به فوتبال، ماجدی را متهم به چینش مجمع آن هم به شکل غیرقانونی میکنند اما سرپرست فدراسیون بی توجه به این ادعاها، کار خودش را میکند و در فرصت باقی مانده دنبال جمع آوری آرای بیشتر به هر شکل ممکن است. طبیعی است که اختیارات سرپرستی موقت نیز در این راه به کمک ماجدی آمده است.
از سویی تهدید اطرافیان تاج به تعلیق فوتبال ایران در صورت رد صلاحیت او از مجاری قانونی کشور و از سوی استناد مخالفان به قوانین جاری فیفا مبنی بر ممنوعیت حضور متهمان پرونده های فساد در انتخابات، اختلاف را به اوج رسانده است.
تاج دنبال چقدر پول در فوتبال است؟
در همین حال منافع مالی شخصی این دو گزینه هم در فضای مجازی به سوژه کاربران تبدیل شده است.
برخی میگویند اصرار تاج برای ریاست مجدد در فوتبال ایران تنها برای این پست نیست بلکه وی به شدت نگران جایگاه بینالمللی خودش است. مهدی تاج به عنوان نایب رئیس ایافسی و رئیس کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا سالانه حدود ۲۵۰هزاردلار حقوق دریافت میکند!
به این رقم نجومی باید حق ماموریتهای ویژه در رویدادها، بلیت فرست کلاس به مالزی و دیگر کشورهای مقصد، هتل پنج ستاره و پوزیشن جهانی و قارهای را اضافه کرد. نفوذی که جذابیتش در دهه هفتم زندگی برای هر مردی غیرقابل کتمان است. امکان تبدیل همه این پوئنها به پول و دلار وحود ندارد؛ اما با حساب سرانگشتی میتوان متوجه شد که ارقام گاهی به میلیون دلار هم پهلو خواهد زد.
در این میان مهدی تاج خوب میداند با رئیس شدن، میتواند بسیاری از پرونده های قضایی خود را با تهدید برخورد فیفا مسکوت نگه دارد؛ پرونده هایی که گفته میشود برخی از آنها تا چندصد میلیارد تومان حکم و جزا برای او و یارانش در پی خواهد داشت!
در فوتبال چقدر پول به جیب میرشاد میرود؟
در مقابل میرشاد ماجدی هم در کنار چندین پست همزمان در داخل فدراسیون فوتبال کشورمان که از هیچ کدام استعفا و انصراف نداده، صاحب عنوان تکنیکال دایرکتور ایران در فیفاست. پستی که سالانه چیزی حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزاردلار عایدی برای او دارد و هنوز اسنادی مبنی بر واریز آن به حساب فدراسیون فوتبال منتشر نشده است.
ماجدی هنوز ریاست کمیته جوانان را تحویل نداده، رئیس کمیته فنی فدراسیون باقی مانده و از عضویت در هیات رئیسه فدراسیون هم انصراف نداده است؛ این همه پست تنها برای یک نفر!
طبیعی است که دو طرف نخواهند از این مواهب مالی و پرستیژ بینالمللی محروم شوند و تلاش دارند تا دست طرف مقابل را از این سفره چرب قطع کنند.
این جنگ تمام عیاری برای قدرت است که تا انتها دنبال خواهد شد و بعید است دو طرف از امتیازاتی که وسط است، دست بکشند؛ بنابراین مجمع را هم به خاکریزی برای این جنگ تبدیل خواهند کرد.
نویسنده:مجید کوهستانی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.