به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان نوشت: در میان انتقادهای گسترده کارشناسان از نبود عدالت آموزشی در کشور، که سال هاست خودش را در نتایج کنکور سراسری نشان میدهد، حالا وزیر آموزش و پرورش اظهارنظری کرده که اگر گاف و اشتباه باشد، قابل جبران است، اما اگر یک باور و نگاه قطعی باشد، احتمالا نگران کننده است.
«یوسف نوری» دیروز در حاشیه جلسه دولت مدعی شد «در کنکور سراسری امسال، ۷۷.۵ درصد رتبههای یک تا ۱۰ رشتههای علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فنی و رتبههای یک تا ۵ گروههای آموزشی هنر و زبان خارجی، مربوط به مدارس دولتی بوده است». این اظهارنظر وزیر که، خبرگزاری رسمی دولت هم آن را منعکس کرد، بسیار عجیب به نظر میرسد و البته بررسی موضوع نشان میدهد که تنها یک دلیل میتواند داشته باشد و آن این که، آقای نوری مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتیها را هم جزو مدارس دولتی عمومی در نظر میگیرد.
حساب و کتاب ویژه آقای نوری!
در کنکور امسال سهم مدارس مختلف در ۴۰ رتبه برتر ۵ گروه آموزشی این گونه بود:
مدارس دولتی: ۲.۵ درصد
مدارس نمونه دولتی: ۲.۵ درصد
مدارس غیرانتفاعی: ۲۲.۵ درصد
مدارس سمپاد: ۷۲.۵ درصد
مقایسه این آمار با ادعای وزیر ثابت میکند آقای نوری، همه رتبههای برتر مدارس دولتی، نمونه دولتی و سمپاد را یک کاسه و در کنار هم دیده و با افتخار مدعی شده است که ۷۷.۵ درصد رتبههای برتر، دانش آموز مدارس دولتی بوده اند!
آمار جمعیتی دانش آموزان مدارس
قبل از تحلیل بیشتر موضوع، ابتدا به این آمار توجه کنید: ۸۵ درصد دانش آموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل میکنند، ۱۲ درصد در مدارس غیرانتفاعی، یک درصد در نمونه دولتی و ۲ درصد در مدارس سمپاد. همین آمار به خوبی مشخص میکند که قطعا دغدغه عدالت آموزشی، مربوط به آن ۸۵ درصدی است که در مدارس بی پناه درس
میخوانند نه آن ۱۵ درصد دیگر.
تفاوتهای خاصی که همه از آن باخبرند
شاید هم بد نباشد برخی تفاوتهای مدارس سمپاد و نمونه دولتی با مدارس دولتی عادی را مرور کنیم تا این تفاوت و نابرابری واضحتر شود:
* بهترین کادر آموزشی شهر و منطقه
* آموزشهای سطح بالا و استفاده از برخی
منابع کمک آموزشی خاص
* اردوهای آموزشی
* کلاسهای فوق برنامه و ساعات آموزشی بیشتر
* امکانات و تجهیزات مناسب و به روز در مدرسه
* بالا رفتن اعتماد به نفس، عزت نفس و خودباوری
* و ...
با این آمارها و استدلالهای روشن، حق داریم که احساس کنیم اظهارنظر وزیر آموزش و پرورش، یک گاف و البته شاید هم نوعی فرافکنی بوده است تا پاسخی به انتقادهای گسترده از نبود عدالت آموزشی در کشور باشد. البته ما این اظهارنظر را یک گاف تصور میکنیم و امیدواریم همان طور که یوسف نوری، اردیبهشت امسال از «تشکیل قرارگاه عدالت تربیتی و آموزشی برای ۱۶ استان مرزی کشور» خبر داده بود، به علت اصلی تشکیل این قرارگاهها هم باور داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.