به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، اوایل مردادماه بود که انتشار فیلمی از خشک شدن چند درخت در خیابان ولیعصر (عج) و در محدوده خیابان محمودیه با واکنش مهدی پیرهادی در هشتادمین جلسه شورای شهر تهران مواجه شد.
ماجرای یک فیلم
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در تذکر پیش از دستور هشتادمین جلسه شورای شهر تهران در واکنش به فیلم فوقالذکر با اشاره به خشک شدن درختان خیابان ولیعصر گفت: متأسفانه تعدادی درخت در این خیابان خشک شده است.
وی ادامه داد: از شهرداری میخواهم تمام تلاش خود را برای حفظ درختان انجام دهد و بررسی کند که علت خشک شدن این درختان چه بوده است.
پیرهادی با بیان اینکه اقدامات حقوقی و قانونی در دین رابطه صورت گرفته است گفت: خواهش من این است که این موضوع در مراجع قضائی بررسی شود.
خشک شدن تدریجی چندین اصله درخت در خیابان ولیعصر (ع)
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در گفتگو با خبرنگار مهر و با تشریح جزئیات این موضوع گفت: متأسفانه گزارشی مبنی بر قطع حدود ۱۲ درخت در خیابان ولیعصر (عج) و در محدوده خیابان محمودیه به ما ارائه شد و در اسرع وقت به دوستان اعلام کردیم که موضوع را پیگیری کنند.
پیرهادی خاطرنشان کرد: شواهد دال بر این است که متأسفانه این درختان خشک شدهاند و موضوع توسط سازمان بوستانها در حال پیگیری است تا مشخص شود که علل وقوع این موضوع چه بوده است. ساختمانساز بهمرور درختان را خشک کرده است یعنی طی دو سال سه گذشته اینها خشک شدند و مالک توجه نداشته است و بر اساس گزارشها مصالحی که پای درخت ریخته شده بودند منجر به خشکیده شدن درختان شدهاند.
در همین راستا؛ شهرداری منطقه یک نیز اعلام کرد: این اقدام توسط مالک ملک نوساز در خیابان ولیعصر (عج) تقاطع محمودیه پلاک ۲۷۲۸ انجام شده و ۱۰ اصله درخت چنار در این محدوده در سالهای گذشته در حین عملیات ساختمانی خشک شده که در همین خصوص ضمن بررسی کارشناسی توسط کارشناس رسمی دادگستری و پیگیری اداره حقوقی منطقه، موضوع در کمیسیون ماده ۷ منطقه نیز مطرح شده و در حال صدور رأی جریمه با بالاترین ضریب است.
ورود دستگاه قضائی به ماجرای خشک شدن درختان خیابان ولیعصر (عج)
موضوع به اینجا ختم نشد؛ چرا که علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران به دادستان تهران مأموریت داد تا ضمن تشکیل کارگروهی تخصصی، علل وقوع این حادثه را احصاء و در صورت احراز وقوع تخلف و یا جرم اقدامات لازم در چارچوب قوانین و مقررات صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر این گزاره که محیط زیست شهری از مصادیق حقوق عامه محسوب میشود، گفت: از آنجا حفظ حقوق عامه یکی از مأموریتهای دستگاه قضائی محسوب میشود، در صورت احراز تعدی به حقوق عمومی جامعه با جدیت برخورد خواهد شد.
تشکیل پرونده قضائی برای خشک شدن درختان خیابان ولیعصر (عج) با ورود مدعیالعموم
در ادامه و در پی دستور القاصی، علی صالحی، دادستان تهران از تشکیل پرونده قضائی برای بررسی علت خشک شدن درختان خیابان ولیعصر (عج) خبر داد و گفت: بهمنظور حفظ و صیانت از منابع طبیعی، در این رابطه پرونده قضائی در دادسرای ناحیه یک تهران تشکیل شد.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: پس از تشکیل پرونده قضائی، بلافاصله موضوع جهت بررسی دقیق به کارشناس مربوطه ارجاع شد. دستورات لازم برای تسریع در رسیدگی پرونده و دریافت نظرات کارشناسی و مشخص شدن علت بهوجود آمدن حوادث مذکور برای درختان صادر و با عوامل و مرتکبان واقعه برخورد قانونی و قاطع صورت خواهد گرفت.
تکلیف مالک متخلف برای کاشت ۱۳ اصله درخت در محل خشک شدن درختان
در ادامه و در حاشیه برگزاری هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران، علیمحمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران از تکلیف مالک متخلف ساختمان که اقدام به خشک کردن ۱۳ اصله درخت کرده بود، به کاشت ۱۳ اصله درخت در همان موقعیت خبر داد.
جریمه ۱۱۷ میلیارد تومانی برای مالک متخلف ملک خیابان ولیعصر (عج)
ماجرای خشک شدن درختان خیابان ولیعصر (ع) به اینجا ختم نشد؛ چرا که مهدی پیرهادی در حاشیه هشتاد و سومین جلسه شورای اسلامی شهر و در جمع خبرنگاران از جریمه ۱۱۷ میلیارد تومانی برای مالک متخلف در جلسه کمسیون ماده ۷ شهرداری تهران خبر داد و گفت: احتمالاً مبلغی هم قوه قضائیه به عنوان جریمه تعیین کند و مجموعه حقوقی شهرداری تهران و منطقه یک پیگیر کیفری موضوع هستند.
اطلاعات بهدست آمده حاکی از این است که در کنار جریمه ۱۱۷ میلیارد تومانی برای مالک متخلف، پرونده قضائی که با ورود مدعیالعموم در این خصوص تشکیل شده، در حال رسیدگی و طی فرایندهای قضائی است.
تعامل مدیریت شهری با دستگاه قضائی در خصوص مصادیق حقوق عامه
علیرضا نادعلی در گفتگو با خبرنگار مهر و در خصوص تعامل شورای شهر و مدیریت شهری با دستگاه قضائی در خصوص مصادیق حقوق عامه گفت: ما بهعنوان نمایندگان مردم از بعد نظارتی جایگاه حضور خود در این کرسیها میتوانیم ایرادی را دنبال کنیم، یک ترک فعل و یا تخلفی که رخ داده را شناسایی کنیم و در مورد آن تذکر دهیم و دوستان مدیریت شهری نیز وظیفه دارند موضوع را دنبال کنند.
سخنگوی شورای شهر تهران با ابراز خرسندی از ورود دستگاه قضائی به مصادیق حقوق عامه در بعد مسائل شهری اظهار کرد: اینکه دستگاه قضائی خصوصاً بهعنوان مدعیالعموم پیرو این موضوع فعال شود، قابل تقدیر است؛ چرا که بسیاری از اوقات زمانی که دستگاه قضائی وارد این عرصه میشود، جامعه حس امنیت پیدا میکند.
وی با بیان اینکه این رفتارها تجربیات جدیدی است، اذعان کرد: البته به این معنا نیست که در قبل سابقه نداشته اما ورود بیشتر در حوزههایی مانند محیط زیست و مسائلی از این قبیل که از مصادیق حقوق عامه است، برای مردم سبب امیدواری میشود و برای شورا نیز اتفاق مثبتی است.
نادعلی در بخش پایانی سخنان خود با تقدیر از ورود دادگستری استان تهران نسبت به ماجرای خشکاندن درختان خیابان ولیعصر (ع) گفت: تصور بر این است که با همکاری میانبخشی بتوان کار را با نتایج بهتر و قابل توجهتری پیشبرد و آثار مثبتی را برای شهر و شهروندان بهدست آورد.