عجیب ترین و پرحاشیه ترین انتخابات تاریخ فوتبال ایران به پایان رسید و فاتحان این بازى زشت امیدوارند با گذشت زمان ابتدا رسانه ها و در ادامه عموم افراد جامعه آن را بپذیرند و در برابر خواسته و اراده آنها تسلیم شوند.
این در حالیست که در افکار عمومی، نارضایتی از این انتخابات و بازگشت متهمان اصلی پرونده «ویلموتس چای» به شدت در جریان است.
آمارها میگویند در ۴۸ ساعت پس از انتشار خبر بازگشت تاج به فوتبال، بیش از 6 میلیون توییت و کامنت علیه او در فضای مجازی منتشر شد. موج ناامیدى، خشم و پریشانى مردم از این فاجعه قابل انکار نیست. نزدیک به 6 میلیون واکنش در فضاى مجازى و مخالفت بیش از ٩٠٪ با انتخاب تاج در ٤٨ ساعت ابتدایى به خوبى نشان مى دهد که انتخاب سوال برانگیز مجمع فدراسیون فوتبال مورد تایید مردم قرار ندارد و این صدایى نیست که به سادگى خاموش شود. کاربران فضای مجازی و فوتبالدوستانی که سالهای حضور او در فدراسیون را به خاطر دارند از این انتخاب برآشفته شده و انگشت عتاب ناکارآمدی و فساد به سمت او دراز کردهاند.
دامنه اعتراضات از شبکه های مجازی و رسانه ها حتی به راهروهای وزارت ورزش رسید و دو معاون اصلی وزیر صراحتا از ریاست دوباره تاج انتقاد کرده اند.
وحید یامین پور معاون جوانان وزارت ورزش در توییتر نوشت: «در هفته دولت ۲۴۲ پروژه ورزش و جوانان به مساحت ۴۱۶ هزار متر مربع به بهرهبرداری رسید. ولی آنچه مردم دربارهاش حرف میزنند انتخاب جناب تاج به ریاست فدراسیون فوتبال است. مردم حق دارند. ما مدام میگوییم سیستم هیچ دخالتی در انتخابات فدراسیون ندارد، شما باور میکنید؟»
سینا کلهر معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش نیز نیز با ابراز نگرانی از تبعات ریاست تاج در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «در هیچ کشوری چهره عمومی نظام سیاسی در میان مردم، آن هم با اتهام اتلاف اموال عمومی و ناکارآمدی را به راحتی هزینه یک فرد نمی کنند.»
در این میان واکنش صدا و سیما به این انتخاب نیز جالب توجه است. رسانه ملی که همیشه عادت داشته موضع رسمی و حاکمیتی در قبال بسیاری اتفاقات ریز و درشت داشته باشد، این باز همپای مردم به نقد بازگشت متهمان پرونده «ویلموتس چای» پرداخت و از بازگشت تیم سابق فدراسیون به صراحت انتقاد کرد.
صدا و سیمایى که در بسیار از مقاطع و موارد خصوصا در حوزه ورزش توجهى به خواسته و اراده عمومى مردم نداشته اینبار از معدود نهادهایى است که به وظیفه و رسالت واقعى خودش به خوبى عمل کرده.
نکته جالب اما واکنش مهدی تاج به این جریان بود. مهدی تاج 48 ساعت بعد از مجمع انتخاباتی با انتشار یک بیانیه سرگشاده به خطاب به رئیس سازمان صداوسیما درباره برنامههای تولیدی و انتخاباتی این سازمان گلایه کرد و با کلیدواژه هایی همچون «دستورات عجیبی از سمت شورای سیاستگذاری به گوش رسیده» و «حرکات تخریبی از یک برنامه مشخص باورکردنی نیست!» کوشید تا صدای انتقادات در رسانه ملی را خاموش کند.
عیان است که نیت رئیس جدید فدراسیون فوتبال از کتابت این نامه در واکنش به اتفاقات برنامه فوتبال برتر بوده و به طور مستقیم جریان انتقادات تند و تیز و صریح در این برنامه به ویژه دو برنامه اخیر را هدف قرار داده، اما نکته اصلی اینجاست که جریان انتقادات از رئیس جدید فدراسیون فوتبال تنها مختص به این برنامه نیست. برخلاف تلاش هاى جریان حامى تاج، کسى باور نمى کند که صداى مخالفان آقای رییس تنها از یک برنامه خاص تلویزیونى بلند شده؛ بلکه تمامى شبکه ها و برنامه هاى ورزشى و حتى غیرورزشى سیما حتى کلیه شبکه ها و برنامه هاى رادیویى در یک همصدایی عجیب در مخالفت با انتخاب تاج همصدا و همسو هستند. از سوی دیگر گزارش ها و نظرسنجى هاى گسترده مردمى نیز به خوبى نشان مى دهد که این دیدگاه در متن جامعه نهادینه شده و ابهامات انتخاب عجیب مجمع باقى مانده.
موضع و دیدگاه مخالفان روشن است اما پاسخ آن مجهول و نامعلوم مانده، اینکه اگر مهدى تاج متخلف و متهم نیست و قوه قضاییه بر مبناى پرونده ها با این انتخاب مخالفتى نداشته، چرا به شکل واضح برائت وى در این پرونده ها اعلام نشده و زمینه ساز بحث و جدل های فراوان در قبل و حتی بعد از انتخابات شده؟ در مقابل اما اگر ماجراى تخلفات، اتهامات و پرونده هاى متعدد در دستگاه قضایى صحت داشته، چگونه مجوز حضور چنین فردى صادر شده و مجمع فوتبال با حمایت از او چنین انتخابى را انجام داده است؟
جالب اینکه این ماجرا مرزها را درنوردیده و به شبکه های برون مرزی نیز رسیده. بحران آفرینی و تنش سازی طبق روال با نقش آفرینى رسانه هاى معاند آن سوى مرزها آغاز شده و کارشناسان و مجریان برخى شبکه هاى بیگانه با دمیدن بر آتش تعارضات می کوشند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند. این جریان به شکل مشخص از بروز تنش استقبال کرده و بر طبل انشقاق و تفرقه می کوبد و تلاش می کند بی اعتنایی حاکمیت نسبت به خواست و اعتراض عمومی را مطرح کند و همانطور که انتظار مى رود موضع یا مخالفتى با انتقادات گسترده مطرح شده نشان نمى دهد چرا که طبیعتا از زیر سوال رفتن عدالت خواهى و فسادستیزى حاکمیت و آسیب زدن به باور عمومى در این خصوص استقبال مى کند تا با تشتت و تنش بیشتر در این ماجرا به اهداف خود دست پیدا کند.
اما در داخل کشور مشروعیت تاج قاطعیت دستگاهها و نهادهاى مسئول در برخورد با متخلف را به چالش کشیده و این مسئله افکار عمومى را تحت تاثیر قرار داده است.
با این وجود کمترین انتظار از رسانه ها به ویژه رسانه ملى مقاومت در برابر فشارهاى داخلى و خارجى همچنین مطالبه گرى در جایگاه رسانه وابسته به افکار عمومى و انجام رسالت ملى و اخلاقى است. در نهایت باید دید گزارش ها و موضوعات حاشیه اى منتشر شده در روزهاى اخیر که ابعاد تازه اى از انتخابات فوتبال را روشن کرده و ادامه روشنگرى هاى رسانه ها از جمله صدا و سیما در این حوزه مى تواند اتفاقات تازه اى را رقم بزند؟
منبع:دانا