به گزارش بورس تابناک، مصطفی محبی مجد، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: مهمترین عامل عدم ورود پول به بازار سرمایه نرخ بهره بانکی بالا است، زیرا بانک برای پولهای درشت سود بدون ریسک در حدود ۲۳ درصد میدهد، اما بازار سهام ریسک دارد، به خصوص آن که ممکن است که سود بازار سهام به سود بانکی نرسد.
دلایل ریزش بورس در ماه های اخیر
این تحلیلگر بازارهای مالی ابراز داشت: درست است که در سه ماهه اول سال صورتهای مالی منتشر شده شرکتهای بورسی بسیار جذاب بوده است با این حال پیشی بینی کردن صورتهای مالی ۶ ماهه بسیار سخت است.
محبی مجد گفت: در ماههای اخیر شاهد کاهش قیمت کامودیتیها بوده ایم. این موضوع موجب شده است تا گروههایی مانند فلزات اساسی و پتروشیمیها با کاهش حاشیه سود مواجه شوند.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: از طرف دیگر قیمت نفت ریزش اندکی داشته است. این موضوع موجب شده است تا شرکتهای پالایشی مورد اقبال بازار سرمایه قرار نگیرد.
بورس رشد می کند؟
این تحلیل گر بازارهای مالی ابراز داشت: اگر گزارشهای ۶ ماهه جذاب شود و در مجموع کلیت بازار سرمایه صورتهای مالی خوبی ارائه دهند، مسلما در رشد بازار سرمایه تاثیر گذار خواهد بود، اما به دلیل این که پارامترهای اقتصادی همچون برجام نامشخص است، موجب شده است تا ورود پول به بازار سرمایه کاهش یابد و این موضوع شاخص کل بازار سهام را بی رمق کرده است.
این فعال بازار سرمایه بیان داشت: ممکن است که با خروج پولهای حقیقی از بازار سرمایه، پولهای حرفهای یا هوشمند به آرامی به بازار سهام ورود کند. اما این را هم باید در نظر گرفت که برای این که شاخص کل بازار سرمایه رشد مداوم را تجربه کند، نیاز دارد که هم پول حرفهای به بازار سهام ورود کند و هم پول حقیقی به مقدار زیاد وارد این بازار شود، زیرا بازار سهام نسبت به دو یا سه سال پیش بسیار بزرگتر شده است.
مصطفی محبی مجد در پایان تاکید کرد: بازار سهام آن قدر بزرگ شده است که پول هوشمند به تنهایی توان رشد این بازار را ندارد، بنابراین باید شرایطی را فراهم کنیم تا پولهای حقیقی و خرد نیز وارد این بازار شود.