بین الملل تابناک: دویست و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزیر دفاع آلمان می گوید کشورش چهار توپ هویتزر متحرک و مهمات خودکششی جدید در اختیار اوکراین قرار می دهد.
به گزارش سان فرانسیکو کرونیکل، کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان، روز دوشنبه گفت که ۱۰ هویتزری که قبلاً توسط آلمان و هشت عراده که از طرف هلند در اختیار اوکراین قرار داده شده است "خود را در نبرد ثابت کرده است. "
او گفت: «اوکراین بسیار از این سیستم ها تمجید کرده است و تمایل خود را برای هویتزرهای بیشتر ابراز کرده است. آلمان به منظور حمایت بیشتر از اوکراین در مبارزه شجاعانه خود در برابر حمله وحشیانه روسیه، این درخواست را خواهد پذیرفت.»
لامبرشت گفت که این هویتزرهای مدل Panzerhaubitze ۲۰۰۰ اخیراً تحت بازسازی قرار گرفتند.
سخنگوی کرملین با اشاره به "شبه جزیره کریمه" به عنوان بخشی جداییناپذیر از خاک روسیه، تاکید کرد: هرگونه ادعا نسبت به خاک روسیه از جمله کریمه، "پاسخی درخور" دریافت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، "دیمیتری پسکوف" سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز دوشنبه در گفتو گو با رسانهها افزود: روسیه استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک به رسمیت شناخته است. آنها برای حفظ امنیت خود از مسکو تقاضای کمک کرده بودند و روسیه نیز به درخواست آنها پاسخ داده است.
وی این سخنان را در واکنش به اظهارات اخیر "میخائیلو پودولیاک" مشاور رئیسجمهور اوکراین مبنی بر نیاز کییف به موشکهای دوربرد غربیها برای هدف گیری مواضع روسیه در شبه جزیره کریمه بیان کرد.
اسپوتینک نیز در گزارشی از صحبتهای سخنگوی کرملین، نوشت: وی همچنین ادعاهای اوکراین در مورد قتل عام در شهر "ایزیوم" در شرق اوکراین را به شدت مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد که کییف سعی دارد مسکو را مقصر جلوه دهد.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تصریح کرد: این همان سناریویی است که در "بوچا" نیز به کار برده شد. این یک دروغ است و ما برای اثبات حقیقت مقابله میکنیم.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه درحال حاضر احتمال وقوع یک دیدار مستقیم میان رؤسای جمهور روسیه و اوکراین تقریبا غیرممکن است، گفت: سازمان ملل برای ارائه کمک در راستای تسهیل این امر و تلاش برای برقراری صلح بین دو کشور اعلام آمادگی میکند.
آنتونیو گوترش در گفتوگو با اسپوتنیک، افزود: در شرایط فعلی برگزاری یک دیدار مستقیم میان پوتین و زلنسکی دشوار است اما این موضوع در نهایت به هر دو رئیس جمهور بستگی دارد.
دبیرکل سازمان ملل، ایجاد شرایط برای دستیابی به صلح مطابق منشور سازمان ملل را امری مهم خواند و خاطر نشان کرد که به اعتقاد او در شرایط حاضر احتمال برقراری صلح میان مسکو و کییف بسیار ضعیف است چرا که دو طرف همچنان به اهداف اولیه خود در این بحران پایبند هستند.
گوترش قرار است در روزهای آتی و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درباره موضوع اوکراین و توافق صادرات غلات و کودهای شیمیایی روسیه مذاکره کند.
همزمان با گزارشها از کییف درباره پیشروی نیروهای اوکراینی در کناره شرقی رودخانه "اوسکیل"، ولودیمیر زلنسکی بر پسگرفتن مناطق تحت کنترل روسیه متعهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اوکراین مدعی شد که عبور از اوسکیل یکی دیگر از مهمترین ضدحملههای اوکراین در منطقه شمال شرق خارکیف محسوب میشود. نیروهای مسلح این کشور اواخر روز یکشنبه در کانال تلگرامی خود نوشتند که "نیروهای اوکراینی از اوسکیل عبور کردهاند و از دیروز اوکراین کنترل کناره شرقی این رودخانه را در دست دارد."
سرهی گایدای، فرماندار لوهانسک در تلگرام نوشت: «منطقه لوهانسک دقیقا همسایه مجاور آن است. پسگرفتن مناطق تحت کنترل روسیه خیلی دور نیست.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین یکشنبه شب طی ویدئو شبانه خود گفت: «شاید برخی از شما تصور کنید که ما پس از چند سری پیروزی، نوعی وقفه خواهیم داشت... اما هیچ توقفی در کار نیست. آمادهسازیهایی برای مراحل بعدی وجود دارد... اوکراین باید آزاد شود. تمامش.»
با گذشت ۲۰۶ روز از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس، لندن دلیل کُند شدن پیشروی نیروهای روس در هفتههای اخیر را نبود برتری هوایی در جنگ با اوکراین دانست.
رکن اطلاعات ارتش انگلیس امروز (دوشنبه) مدعی شد: «روسیه در ده روز اخیر، حداقل چهار جنگنده خود را در اوکراین از دست داده که تعداد کل هواپیماهای جنگی این کشور از زمان آغاز تهاجم را به ۵۵ فروند رساند».
به نوشته وبگاه اطلاعرسانی این سازمان، در این گزارش جدید آمده است: «این احتمال واقعبینانه وجود دارد که افزایش انهدام جنگندههای روسی، نتیجه این امر باشد که نیروی هوایی روسیه ریسک بزرگتری را برای ارائه پشتیبانی هوایی نزدیک به نیروهای زمینی روس پذیرفته که زیر فشار پیشروی اوکراینیها قرار دارند».
این نهاد نظامی مدعی شد: «آگاهی خلبانان روس از وضعیت میدانی معمولا ضعیف است، حتی چند هواپیمای جنگی [روسیه] برفراز قلمرو دشمن (اوکراین) مسیر خود را گم کرده و وارد حریم پدافند هوایی متمرکز شدند؛ زیرا خطوط مقدم [در جنگ اوکراین] بسرعت در حال تغییر و جابهجایی است».
در پایان این گزارش آمده است: «تداوم نبود برتری هوایی روسیه، همچنان یکی از مهمترین عوامل شکنندهبودن طراحی عملیات روسیه در اوکراین است».
آماده باش گسترده آمریکا به نیروهایش در اروپا برای مقابله با روسیه
مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ارتش این کشور که در اروپا حضور دارند، گفت که در سایه جنگ اوکراین، آمادگی کامل داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، این سخنان میلی در جریان سفر وی به پایگاه نظامی در لهستان که میزبان نظامیان آمریکایی است؛گفته شد.
میلی افزود، همه ما باید آمادگی بالای خود را حفظ کنیم، هرچند وی مدعی شد که به سخنانش، نشان دهنده هیچ گونه تهدید فزایندهای نیست.
وی اظهار کرد: در جنگ، نمی دانیم که چه اتفاقی میافتد، شرایط ممکن است تغییر کند، باید با دقت مراقب واکنش روسیه به این مسأله بود.
سخنان میلی درحالی بیان می شود که چندی پیش شبکه تلویزیونی س ان ان با انتشار گزارشی فاش کرد که نظامیان آمریکایی مستقر در لهستان به نیروهای اوکراینی آموزش نظامی می دهند که چگونه از تسلیحات ارسال شده غربی (علیه روسیه ) استفاده کنند.
این رسانه تصویری آمریکایی گزارش داد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ( ۸ فرودین ماه ۱۴۰۱) گفت که نظامیان آمریکایی مستقر در خاک لهستان به نیروهای اوکراینی برای آموزش کمک می کنند. نظامیان آمریکایی برای تقویت قوای ناتو در مواجه با تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، به شرق اروپا اعزام شده اند.
سی ان ان افزود: آموزش نظامی یکی دیگر از راه هایی است که آمریکا تلاش می کند بدون رویارویی مستقیم با قوای روسیه به ارتش اوکراین یاری رساند، چراکه یک رویارویی مستقیم منجر به جنگی گسترده خواهد شد.
این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش داد: مقامات کاخ سفید به این شبکه خبری گفته اند که در خاک لهستان سربازان اوکراینی بطور معمول با نظامیان آمریکایی در تعامل هستند.
ادعای شولتس درباره تغییر دیدگاه پوتین درباره جنگ اوکراین
اولاف شولتس صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان چهار روز پس از یک تماس تلفنی ۹۰ دقیقهای با ولادیمیر پوتین ، در یک مصاحبه تلویزیونی از بروز نشانه های تحول در دیدگاه رئیس جمهوری روسیه نسبت به جنگ اوکراین خبر داد.
رادیو فرانسه می گوید: صدراعظم آلمان در ماه های نخست پس از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین، علاوه بر یک دیدار حضوری بی نتیجه، چهار بار با پوتین تماس تلفنی گرفته بود. او ظرف سه ماه گذشته دیگر اقدامی در این زمینه نکرده بود.
اولاف شولتس روز سه شنبه ۱۴ سپتامبر در تازه ترین تماس تلفنی خود نود دقیقه با پوتین مذاکره کرد. جزئیات این مذاکرات، که اکنون احساس می شود تلاشی برای متقاعد کردن پوتین به پایان جنگ بوده است، تا روز شنبه ۱۷ سپتامبر افشا نشده بود.
صدراعظم آلمان، در مصاحبه دیروز خود که متن کامل آن امروز انتشار یافت، تصریح کرد که خواستار عقب نشینی نیروهای روسیه به مرزهای پیش از فوریه امسال و از سرگیری مذاکرات صلح میان کی اف ومسکو شده است.
شولتس توضیح نداد که پاسخ دقیق پوتین به این پیشنهاد چه بوده است، اما از محتوای کلام او بر می آید که به احتمال موافقت پوتین در آینده نزدیک امیدوار شده است.
صدراعظم آلمان در بخشی از مصاحبه خود گفت که پیروزی های اخیر ارتش اوکراین در پس راندن سربازان روسیه از برخی مناطق اشغالی اوکراین برآیند ارسال تجهیزات آلمانی برای ارتش اوکراین بوده است.
وی در عین حال برای چندمین بار اعلام کرد که کشورش در ارسال سلاح های جنگی سنگین برای اوکراین تکروی نخواهد کرد و این کار باید با متحدان این کشور هماهنگ شود.
بایدن: اوکراین شکست نمیخورد
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با برنامه 60 دقیقه شبکه سی بی اس آمریکا تاکید کرد که در صورت حمله نظامی چین به تایوان، ایالات متحده از تایپه دفاع خواهد کرد.
وی درباره مساله اوکراین نیز صحبت کرد و گفت، اوکراین در جنگ شکست نمیخورد و در مناطق مشخص دستاوردهایی نیز به دست خواهد آورد.
بایدن در ادامه به همتای روس خود درباره هرگونه استفاده از سلاح اتمی یا شیمیایی در اوکراین هشدار داد و گفت: این کار را نکن، این کار را نکن، این کار را نکن. شما چهره جنگ را تغییر خواهید داد، چیزی که از زمان جنگ جهانی دوم سابقه نداشته است.